Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Otroci současnosti

1. 04. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Otroci současnosti
Autor: E. Benjamin Skinner
Nakladatelství: XYZ
Datum vydání: 2011
Cena: 389 Kč

Svědectví o moderních otrokářích a jejich obětech
Pokud si myslíte, že otroctví bylo dávno zrušeno, jste na velkém omylu. V řadě zemí třetího světa, kam lze zařadit subsaharskou Afriku, některé státy Asie a Jižní Ameriky, jsou různé podoby zneužívání a vykořisťování aktuálním problémem.

xyz-kniha-otroci-soucasnosti
Panuje zde bída a extrémní chudoba, bují negramotnost, zločinnost, bezpráví a člověk se velmi snadno stává zbožím. Obchod bílým masem bývá ostatně často spojován s jednou z nejtypičtějších forem novodobého útlaku – sexuálním otroctvím. Ženy jsou unášeny a nuceny k prostituci; pokud by se pokusily vyhledat pomoc, ocitnou se v ohrožení života nejen ony, ale i jejich rodiny…

Otroctvím však není jen nedobrovolné poskytování sexuálních služeb. Například děti na Haiti jsou od útlého věku nuceny k těžké a často ponižující práci. Jejich páni je nezřídka bijí, neplatí jim mzdu, zakazují jim chodit do školy a nechávají je žít v hrůzných podmínkách. Podobná situace panuje v chudých oblastech Indie, kde jsou lidé zotročováni (pod záminkou splacení dluhu vzniklého v předchozích generacích) pro strašlivou práci v tkalcovnách či kamenolomech.

Šokující, drsná, nicméně velice poučná kniha novináře Benjamina Skinnera mapuje několikaleté putování po nejtemnějších místech světa, do nichž jako by se civilizace bála proniknout, a přináší svědectví o přehlížených zločinech proti lidskosti.

E. Benjamin Skinner (*1976)

Americký publicista. Vyrůstal ve Wisconsinu a severní Nigérii. O otroctví se dozvěděl v dětství a už jeho prapředci proti instituci otroctví bojovali. S prvním člověkem, který na vlastní kůži poznal otrokářské vykořisťování v současném světě, se setkal v roce 2003 v Súdánu, když psal reportáž pro Newsweek International. Tématu se intenzivně věnoval několik dalších let. Výsledkem podrobného výzkumu je jeho první kniha Otroci současnosti (A Crime So Monstrous).

E. Benjamin Skinner píše o nejrůznějších tématech z Latinské Ameriky, Středního východu a Afriky pro Newsweek International, Los Angeles Times, Foreign Affairs, Travel + Leisure a další periodika. Žije v Brooklynu.

Více informací nejen o této knize Otroci současnosti se dozvíte také na stránkách nakladatelství XYZ.

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Otroci současnosti:

Otroci současnosti
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !