Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovlivňují naše zdraví mikroklimatické podmínky v kanceláři?

4. 07. 2015 | Péče o tělo
Velmi podceňovaným aspektem pracovního prostředí je stále celkové klima v kanceláři. V dnešní době je zcela běžné pracovat v rozlehlejších kancelářích o větším počtu zaměstnanců, v tzv. open space. V takovém prostředí je obtížnější udržovat optimální teplotu a vlhkost vyhovující každému zaměstnanci. Přesto je nutné tyto hodnoty optimálně regulovat.

Tepelné podmínky mají například mnohem větší vliv na subjektivní pocit pohody člověka, míru odpočinkui skutečnou produktivitu práce než nežádoucí škodliviny či obtěžující hluk. Podobný účinek může mít i vlhkost vzduchu.

Ovlivňují naše zdraví mikroklimatické podmínky v kanceláři?„Hlavně v zimním období dochází při vytápění k poklesu relativní vlhkosti na 20 % i méně. Tehdy i u zdravých jedinců dochází k intenzivnějšímu vysoušení sliznice horních cest dýchacích, poklesu jejich ochranné funkce a zvyšování možnosti průniku některých škodlivých látek až do dolních cest dýchacích. Udržením vlhkosti okolo 40 % výrazně zvýšíte odolnost svých zaměstnanců vůči respiračním virůma snížíte riziko tzv. Sick Building Syndromu, oprovázenému bolestmi hlavy, špatným spánkem a následně tedy i možným snížením výkonnosti zaměstnance,“ doporučuje MUDr. Jiří Vytlačil.

Co je to Sick Building Syndrom?

Kombinace onemocnění (syndrom) spojených s pracovním prostředím. Většina problémů souvisí se špatnou kvalitou vnitřního ovzduší.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !