Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oživte interiér charismatickým nábytkem z letitých trámů

10. 06. 2017 | Moderní bydlení
Bydlíte v bytě v samotném centru města, kterému přezdíváte betonová džungle, a máte v takovém prostředí všechno, jen ne klid a kontakt s přírodou? Vneste do vašeho interiéru rustikální prvky a dodejte mu pomocí nábytku ze starých trámů romantiku starých časů, něhu a hřejivost. Podle designérů prvky hrubého dřeva do moderních příbytků patří a nebývale si s ním rozumějí. Jak si do vašeho domova vnést kus venkova tak, abyste mohli začít dýchat čistě a volně?

Bydlení ve venkovském či farmářském stylu se vyznačuje útulností, hřejivostí a přírodní atmosférou. Takové bydlení umí nejen zlepšit náladu, ale funguje jako učiněné antidepresivum pro lidi, kteří většinu svého života tráví v ruchu velkoměsta. Neznamená to nutně, že byste měli nechat rodné město za zády a přestěhovat se do chaty nebo na farmu. Prvky dřevěného masivu si můžete dopřát v detailech, jako jsou police, barový pult u kuchyňské sestavy anebo solitérní nábytek v podobě postele, lavice, nočního stolku nebo jídelního stolu.

interiér z trámůS dílčími prvky se vám bude v interiéru lépe pracovat. I když jsou v současné době moderní a strohé interiéry zařízené v čistotě a minimalismu trendy, ani designéry už nebaví mít vše uhlazené a perfektně zarovnané. Hrubé dřevo v našich domovech symbolizuje kus přírody včetně její nedokonalé formy. To proto, že dřevo je ponecháno se všemi prasklinami, suky a dalšími kazy, které vznikly působením času. To správné kouzlo dodávají designu i původní otvory a hřebíky či skoby.

Nábytek z ručně tesaných trámů


Co se týče původu materiálu, může být různý. Nejčastěji jde o staré trámy a fošny s příběhem, které pocházejí ze starých domů, stodol a bývalých hospodářských stavení. Nejdůležitější je kvalita, tedy hlavně se nesmí jednat o dřevo napadané škůdcem. Pokud je dřevo zdravé, může po opracování v nové podobě posloužit ještě řadu dlouhých let. Postup opracování je takový, že nejprve se musí kus dřeva dokonale očistit a až poté se může přibarvit a povrchově chránit proti opotřebení.

I nové dřevo se dá opatřit starým kabátem tak, aby zastaralým vzhledem doplňovalo moderní domácnost. Pravda je však taková, že staré masivní trámy žádnou imitací nenahradíte.


Výhody masivního dřeva


Masivní dřevo je materiál prověřený generacemi, který se velmi hodí k výrobě různých druhů nábytku. K jeho hlavním přednostem patří zdravotní nezávadnost, bytelnost a dlouhá životnost. Přírodní dřevo, které je povrchově ošetřené pouze oleji nebo vosky, může „dýchat“ volně do prostoru a pozitivně tak ovlivňovat klima v místnosti. Solitérní kusy nábytku ze starých trámů dodávají prostoru i na útulnosti a neopakovatelnosti, neboť každý kus masivního nábytku je díky nezaměnitelné struktuře originál s vlastním příběhem, který navíc neustále pracuje a mění podobu. Pokud takový kus nábytku umístíte do ložnice, podpoříte tím příjemný a klidný spánek. Masivní dřevo má totiž prokázaný pozitivní vliv také na lidskou psychiku.

Zdroj, foto: PK interiér


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles