Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Padají vám vlasy? Příčin může být mnoho.

8. 12. 2017 | Péče o vlasy
-Komerční sdělení-

Věděli jste, že po každém umytí vlasů vám vypadne kolem tří stovek vlasů? Pokud se vám to zdá mnoho, nemusíte se bát  – zdravý člověk má na hlavě kolem sto tisíc vlasů, takže ztráta pár stovek z nich není nijak citelná.  Pokud ale pozorujete, že vám jich padá více než by mělo?

Příčiny mohou být následující:

    • Hormonální změny způsobené poruchami funkce štítné žlázy, případně nerovnováhou estrogenu a testosteronu. Hladina estrogenu v ženském těle klesá i v období menopauzy, což má na vypadávání vlasů také velký vliv.
    • Užívání antikoncepce
    • Přílišný stres
    • Špatný krevní oběh
    • Jednostranná strava nebo nedostatek vitamínů
    • Náhlá změna tělesné hmotnosti – např. u lidí trpících mentální anorexií či bulimií
    • Cukrovka
    • Lupénka
    • Roční období – vlasy se obměňují hlavně na jaře a na podzim, v tom se člověk podobá svým čtyřnohým domácím mazlíčkům, kteří také línají více na jaře a na podzim.
    • Dědičnost

vlasová kosmetikaCo změnit, aby vlasy nepadaly


Často můžete padání vlasů ovlivnit pouhou změnou jídelníčku a životního stylu – stačí, když do stravy zařadíte více ovoce či zeleniny a tím doplníte tolik důležité vitamíny. Pamatujte také na stresové situace a snažte se jim vyhýbat, stres vlasům rozhodně neprospívá.

Vlasy trochu šetřete – k mechanickému poškození vlasů dochází při svazování do ohonu či drdolů. Pokud si vlasy intenzivně či nešetrně češete, fénujete či často žehlíte – kvalitě vlasů tím příliš nepomůžete – spíš naopak. 

Co pomáhá?


Sílu a lesk dodá vašim vlasům vhodně zvolená vlasová kosmetika a podpoří také rychlejší růst vlasových vláken a pomáhá pečovat o pokožku hlavy. Chybu neuděláte, pokud použijete šampon proti vypadávání vlasů, který můžete vhodně doplnit stimulátorem růstu či vlasovou vodou.
Produkty vlasové kosmetiky dnes seženete volně dostupné v drogeriích či lékárnách. Pokud však nemáte času nazbyt, můžete je objednat i v online obchodě Lékárna.cz, kde právě probíhá vánoční akce. Navíc tak můžete získat slevu, malý dárek či dopravu zdarma – stačí si kliknout na jakoukoli postavičku v betlémě.

Co dělat, když se nedaří


Pokud jste vyzkoušeli už řadu přípravků a zdá se vám, že kvalita vlasů není dobrá a úbytek vlasů je stále stejný – konzultujte vše s odborníkem – nejlépe dermatologem.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !