Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Padesátka - takovej horskej humor

28. 12. 2016 | Knižní tipy
Název: Padesátka
Autor: Oliver Burian
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 8.11. 2016
Pevná s přebalem
Formát: 130 x 200mm
Počet stran: 196 + 36 stran fotopřílohy
Cena: 278 Kč

Knižní zpracování úspěšné situační komedie Vojty Kotka. „Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj.“ Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění.


PadesátkaA také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn Jura mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší.

Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.

S Padesátkou se přenesete na zasněžené hřebeny, příkré svahy a vyhřáté chaty nádherných Krkonoš.

O autorovi knihy Padesátka:


Oliver Burian prožil dětství na Letné. Vyrůstal v činžáku, v němž bydlel František Hrubín, který mu dal k dispozici svou rozsáhlou knihovnu obsahující díla běžně nedostupná, a tím v něm probudil mimořádný zájem o literaturu. V roce 1969 žil delší dobu s rodiči v USA. V roce 1987 ukončil aktivní sportovní činnost v pražské Slávii. Poté působil jako výtahový technik, průvodce po Praze, manažer a posléze ředitel jazykové školy. V roce 1992 nastoupil do Bontonu jako ředitel distribuce. Nyní se věnuje konzultační činnosti a literární tvorbě. Jeho prvotinou jsou Povídky toaletní (2014), po níž následovala kniha Úsvit (2015), jež je prvním dílem trilogie Soumrak nosičů. V Nakladatelství JOTA vydal knihu Julie v červnu, Romeo na konci listopadu (2016).


Knihu Padesátka koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Padesátka - takovej horskej humor:

Padesátka - takovej horskej humor
Padesátka - takovej horskej humor
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
no nedalo se ani na to dívatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles