Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Paleo kuchyni si zamilujete!

16. 05. 2015 | Diety
Vyzkoušeli jste již řadu různých diet nebo stylů stravování, ale žádný vám nevyhovoval? To jste zaručeně neslyšeli o hitu dnešní doby, kterému propadnete i vy! Paleo kuchyně je pestrá a zdravá forma stravování, kdy člověk jí jen to, co je pro něj přirozené. Tudíž na mléko, pečivo, těstoviny nebo rýži rovnou zapomeňte! Díky tomu je strava vhodná i pro alergiky na lepek nebo sportovce.

Paleo je druh stravování, který je založen na stravovacích návycích našich předků z období paleolitu. Lidé v tomto období se živili lovem zvířat – ryb, ptáků, koní, jelenů, slonů apod. Kromě toho sbírali rostliny, plody, vejce nebo jedli hmyz či plazy. 

Možná právě díky tomu, že neznali mouku, pečivo, těstoviny a rýži, byli zdraví a nemoci jako artritida, deprese, onemocnění srdce, rakovina nebo cukrovka se jim vyhýbaly obloukem. Různé civilizační choroby právě přišly společně se speciální úpravou surovin.

Paleo kuchyni si zamilujete!V Paleo kuchyni je kladen důraz především na čerstvé potraviny, které upravíme co nejpřirozeněji. Sacharidy zde nalezneme pouze v omezené míře, která je na druhou stranu, ale dostačující. Paleo dieta se snaží nahradit sacharidy zdravými tuky, které jsou obsaženy například v ořeších.

I když se na první pohled může zdát, že tento styl stravování nemůže být pestrý, je to omyl. Mezi povolené potraviny patří: libové maso, mořské plody, ryby, zelenina, ovoce, různé druhy ořechů a semínek a oleje (kokosový, olivový, lněný atp.). Nutně však musíte z jídelníčku vyřadit obilniny, luštěniny, mléčné výrobky, cukry, rostlinné oleje, brambory a také průmyslově zpracované potraviny. Odpustit byste si měli i pití kávy, čaje a alkoholu.

Zpočátku dodržování Paleo stravy je důležité dbát na vyšší konzumaci ovoce, a to právě z důvodu celkově sníženého množství sacharidů, vhodný je například banán či ananas. Úpravu stravování poznáte především na lepší kvalitě pleti, vlasů a nehtů, ale také na přirozeném úbytku váhy.  Navíc se bude cítit skvěle a stále plní energie.

Zdroj, foto: TV Paprika


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé, docela by mne zajímala příprava takové stravy v dnešním znečištěném prostředí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles