Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panama - Země mezi oceány

10. 02. 2017 | Amerika
Malá země, rozlohou téměř stejně veliká jako Česká republika, uprostřed Střední Ameriky nabízí nepřeberné možnosti, jak si užít dovolenou v exotice. Panama patří mezi nejbohatší země ve Střední Americe, a to nejen co do ekonomiky. Přírodní bohatství, které číhá na každém kroku, řadí Panamu mezi nejkrásnější exotické skvosty na světě. A co vlastně můžete od této země dvou oceánů čekat, a co navštívit?

Panenská příroda nadosah civilizace

Panama je velmi bohatá na přírodní krásy. Turisty láká, kromě plážového odpočinku, i k návštěvě mnoho národních parků a rezervací, ve kterých narazíte na zajímavé druhy zvířat. Břehy rovníkové Panamy jsou ze severu omývány vlnami Karibského moře a z jihu Tichým oceánem. Západní část země zaplňuje vulkanické pohoří Cordillera de Talamance, kde se tyčí nejvyšší hora vulkanického původu Volcán Barú. Kousek od úpatí hory se nachází mlžný prales, který je po celý rok pokryt nízkou oblačností, jenž se dotýká korun pralesních stromů. V mlžném lese žijí původní kmeny indiánů, kteří se o prales starají a jakékoliv příchozí návštěvníky v rezervaci přivítají a pralesem provedou. Milovníci přírody mohou navštívit Národní park La Amistad, který je porostlý původním tropickým deštným pralesem. Z fauny se zde vyskytují zvířata, jako je jaguár, oncilla, puma a nespočet druhů ptáků, obojživelníků a plazů. Pokud jste milovníci potápění, určitě navštivte největší neobydlený tropický ostrov světa Coiba, který je obklopen neporušeným podmořským ekosystémem. Tento Národní park se rozpíná na rozloze přes 270 tisíc hektarů zahrnující přes 38 okolních ostrovů a moří. Okolní moře Národního parku Coiba jsou považovány za jedno z deseti nejlepších míst pro potápění na světě.

palmyMrakodrapy uprostřed přírody

Hlavním městem Panamy je Ciudad de Panamá, ve kterém žije přes 1 milion obyvatel. Je to moderní město rozmanité architektury – od skleněných mrakodrapů, zábavných center, luxusních restaurací a hotelů, až po historické ruiny původního města v archeologické lokalitě Panamá Viejo. Hlavní město je považované za ekonomické a finanční centrum Latinské Ameriky. Téměř na každém rohu centra města jsou bankovní a business centra. Mezi nejdůležitější obchodní uzel celého města patří nedaleký Panamský průplav, který je nejvyhledávanějším turistickým cílem. Jde o nejdůležitější dopravní cestu moderního stavitelství na světě. Při stavbě průplavu musela hladina vody stoupnout o 26 metrů nad úroveň moře, bylo zatopeno 29 vesnic a přestěhováno přes 50 tisíc lidí, aby voda přenesla lodě přes kopce. Díky zatopení vzniklo spousty umělých ostrovů. Mezi nejznámější patří ostrov Barro Colorado, kde se nachází vědecká přírodní rezervace. Abyste mohli tento ostrov navštívit, je potřeba se zapsat do pořadníku. S organizací výletu určitě neotálejte. Trvá téměř rok, než se dostanete na řadu.

V náručí latinskoamerického temperamentu

Každý rok v únoru se v Ciudad de Panamá koná karnevalový masopust, který se svojí velikostí může srovnávat s brazilským karnevalem v Riu. Ulice měst a vesnic neustále žijí svým životem. V nich můžete narazit na menší trhovce, kteří přímo na ulici prodávají smažené banánové chipsy, tropické ovoce, čerstvé kokosy, tolik typické slaměné klobouky, či tzv. molas, což jsou zdobně vyšívané vrstvené látky, které si ženy našívají na tradiční kroje. Ty vyrábí přímo v ulicích ženy z indiánského kmene Kuna, kteří jsou původními obyvateli země.

Hlavní město nabízí skvělé nákupní možnosti, velké množství luxusních butiků a dokonce i největší obchodní centrum ve Střední Americe. Stát Panama patří mezi nejkrásnější místa k odpočinku. Krásy nedotčené tropické přírody, azurové moře a oceány, moderní hlavní město s luxusními hotely lákají návštěvníky ponořit se do dech beroucích zážitků a prozkoumat doslova ráj na zemi.

Zdroj: CK Fischer


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě zajímavá zeměSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda