Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Paní Tamara

11. 04. 2020 | Vaše příběhy

V této nelehké době, kdy se denně bojíme o své blízké, protože i naši zemi ovládá zlá nemoc skrytá pod COVID-19, bychom si měli asi všichni pomáhat. V někom strach z nemoci ještě posílí lidskost a dobrotu, ale druhé nechá chladnými a netečnými. V tom nejhorším případě v někom posílí jejich hyenismus. Já se ale rozhodla tento příběh věnovat tomu pozitivnímu, krásnému a lidskému. Věnovat ho člověku, před kterým pomyslně smekám.


Na jedné z diskuzí na sociální síti byla výzva, že ten, kdo šije a má roušek dostatek, měl by je nosit s sebou a nabízet seniorům a těm, kteří je nemají. Připojila jsem se se tím, že má mamka roušku nemá. Nešije ani ona, ani já, a navíc bydlí mamka v jiném městě. Okamžitě mi napsala paní z našeho města, paní Tamara. Její vzkaz byl krátký. Vyzvala mě, abych jí napsala mamčinu adresu, že jí roušku pošle. Vehnalo mi to slzy do očí. Paní Tamara svůj slib splnila. Mamce krásná barevná rouška přišla pečlivě zabalená. Ani ona nevěřila, že jí rouška přijde. Konečně si mohla jít nakoupit! Ač po celou dobu omezení byla doma a jedla zásoby z mrazáku, vše jí pomalu docházelo.

 

Samozřejmě, že jsem hned paní poděkovala a sdělila jí, že mamce dnes tak nedostatkové zboží došlo. Paní Tamara mě ovšem překvapila podruhé. Vyzvala mě, abych jí poslala adresy těch, kteří roušku nemají. Já jí sdělila, že já sama nosím šátek. Jsem ještě poměrně mladá a zdravá, nehrozí mi takové nebezpečí. Žiji sama, s nikým se nesetkávám, tak nehrozí takové riziko, že bych byla infekční a nemoc šířila. Poslala jsem paní Tamaře ale adresu mé sestry, která má obě děti se srdeční vadou. Neteř podstoupila už tři operace srdce, synovec jednu. Paní slíbila, že roušky pošle a vyzvala mě, abych jí poslala svou adresu. Bylo mi trapné přijmout roušku, když lépe poslouží starým a nemocným lidem. A tak jsem se své roušky vzdala. Měla jsem z toho dobrý pocit. Mám své šátky a pocit, že někomu rouška poslouží, mě naplňoval.


Ještě ten večer jsem si vzpomněla na obchůdek zdravotnických potřeb. Paní prodavačka a zároveň majitelka v jedné osobě je také hodný člověk. Občas jsem se tam před omezením pohybu stavěla, protože můj pes si hraje s její fenkou. Mnohokrát mi říkala, že shání roušky, kde jen může, protože právě k ní chodí staří lidé ptát se na toto zboží. Dokonce dvěma mužům podarovala pár rukavic, které byly její, v načatém balení. Ona by jistě roušky uvítala a měla by je komu dát! Ihned jsem to napsala paní Tamaře. Ještě jsem se za paní prodavačkou nevydala, aby mi dala svou adresu, ale až budu muset psa vyvenčit, jistě se jí na adresu zeptám. Není to moc, ale alespoň tak mohu i já pomoci.

 

Paní Tamara se mě v naší elektronické komunikaci také ptala, jestli mé mamce ještě někdo nabídl zaslání roušky. Kdepak, paní Tamara byla jediná. A ač na mé poděkování reagovala tak, že je to přece samozřejmost, já znovu a pořád budu opakovat: Kdepak, toto není samozřejmost. I v dnešní době se totiž lidé dělí na ty s dobrým srdcem a na ty, kterým je osud druhých lhostejný.


Do budoucna si jen mohu přát, aby mezi námi bylo víc lidí, jako je paní Tamara.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Paní Tamara:

Paní Tamara
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Když píšeš články, nauč se přijímat i jiné názory. Kdybys psala knihy, také by tě každý nečetl. I kritika je důležitá, mûže tě posunout dál, pokud s ní umíš správně naložit.Ony ty pochvalné komentáře nebývají často objektivní.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za hezký článek ...SmajlíkSmajlík

Taky nechápu ten první a druhý komentář..hlavně v této době bychom měly držet pospolu a ne vypouštět zášť z úst..i když tady vlastně z klávesnic..Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
chodím sem jen číst články. Nebyla jsem registrovaná. Ale teď jsem se registrovala. Sleduji tady ty hádky od začátku. Že se ty, co kritizují, nestydí? Proč se míchají do toho, kolik má let, kam chodí, jak tráví volný čas? Podstatné je jediné: Článek je krásný. A jestli je pravdivý, jestli paní Tamara existuje nebo ne, je úplně jedno. A jsem asi mladá, proti těm, co se hádají. Ale rozum, jak vidím, nedostáváme s věkem. Smajlík A zaregistrovala jsem se, abych těm hádavým vytřela zrak. I když ony mají víc času tady dřepět. My mladé a neschopné máme jen běhat do práce, z práce, ale svůj názor nesmíme říct. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
svehlava, mamamia, Dance, osov za komentáře. A zpětně se dívám, že mé psaní nepatřilo ani tak cannabis, ale právě dron. Ta se do mně nejvíc obula. Ale je to jedno, ty ženy roušky rozdávat mohou, ale mně zazlívají, že jsem jednu pro mamku dostala. A dnes jich mám víc, héč. Sehnala jsem si. Pukněte závistí. Na začátku to nešlo, nyní jsou roušky všude. A tak jsem jich pár rozdala, nebo zaslala blízkým. To je nyní. A víc se opravdu nemíním pod tímto článkem už vyjadřovat. Komu se mé články nelíbí, ať je nečte. Budu ráda. Těm ostatním dost děkuji. Většinou chválí ti, kteří sami píší, a pěkně. Ti, co nedělají nic, kritizují.
Obrázek uživatelky
profil
komentářů. Lituji lidi, co jen kritizují. A mamamia má pravdu, poštovné za roušky v průhledném obalu se nehradí. Hoďte za hlavu baby jedny hádavé, protože jestli někoho, tak vaše články by mi zrovna chyběly. Mnoho zdaru, kašlete na hádavky. A odteď i já budu psát anonymně. Protože ty baby si neuvědomí, že je to článek. Může se změnit jméno, třeba i město. My autoři máme právo si zachovat své vlastní soukromí. Sdělíme jen to, co sami chceme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles