Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Papírové knížky versus e-Book

10. 01. 2015 | Zajímavosti
Dnes bych se chtěla s Vámi podělit o svůj názor vůči papírovým, tedy klasicky tištěných knížkách a e-Book, neboli elektronických čtečkách knih. Já například preferuji spíše ty elektronické. Skýtají několik výhod najednou.

Jde především o pohodlnost toho, jak ta knížka vypadá. Nemusím držet v ruce nějakou obr těžkou bichli, která je neforemná na držení při četbě, ale jde i o to, že při čtení nejsem nijak omezená tím, jak je knížka tištěna co se týče velikosti písma. Mezi další pozitiva této verze knihy je otázka, jak je uskladnit. Ve čtečce je tak nějak úplně jedno, jakou nebo kolik knih mám (záleží na jejích daných parametrech), takže se nemusím strachovat a lámat si hlavu s tím, kam ty knížky dám.

Z hlediska ženy v domácnosti to uvítám hlavně při úklidu, kdy před sebou nemám knihovnu přes celou velkou stěnu a nemusím každou knihu zvlášť vyndat, abych zpod ní setřela prach apod. V období letní dovolené a prázdnin jako takové si vezmu jednu malou věc do kufru a můžu ji dát do skoro jakékoli kapsy bez výčitek toho, že budu mít těžké zavazadlo.

knihy a e-bookAle přeci jen jsou mezi námi ještě takoví, co si neodpustí tu „starou dobrou klasiku“ tištěné knihy a není jim vůbec líto, jak je nebo není skladná. Už si prostě nedokáží představit své volné chvíle četby tak, že by museli zírat do displaye. Další lidé pro změnu zbožňují, když mohou mít ty knihy vystavené ve vitrínce či v otevřené knihovně a kochat se, jak to krásně vypadá. Ke spoustě těchto knih mají již vybudované různé vzpomínky nebo příběhy. Jako třeba si řadu let schovávají knížku pohádek, co jim četli rodiče či dokonce prarodiče před spaním.  S takovými kousky se prostě nedá rozloučit. Kdykoli si tu svou „oblíbenkyni“ najdou a začnou jí horlivě znovu listovat, jako by ji měli poprvé v ruce. To zapálení, které těm lidem sálá z očí, má rozhodně své kouzlo.
V naší rodině čte nejvíce dcera a já.

Zatímco já se zařadím mezi fandy té eBook, dcera by se nejspíš zařadila mezi takový ten „zlatý střed“ těchto lidí. Není úplný zastánce tištěné, ale ani úplně nepreferuje ty elektronické. Každá verze má své pro a proti. A proto taky občas sáhne po té ve čtečce, ale neodpustí si ani tu starou dobrou klasickou bichli.

A jaký druh knih preferujete Vy?
Dárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Papírové knížky versus e-Book:

Papírové knížky versus e-Book
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já preferuji tištěné knihy, které i sbírám, miluji vůni těch starýchSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem velký knihomol. Čtečku ještě nemám, ale asi si ji budu muset pořídit,neboť čtu všude, kde se dá,vlastně v autobuse né - to by mi bylo špatně , ale ve vlaku čtu ráda, to mi cesta velice rychle uteče. Mám ráda tištěnou - papírovou knihu, ale právě, když někam cestuji a mám zrovna rozečtenou nějakou silnou knihu, tak je to docela problém, že ji nemohu dát do kabelky.
Obrázek uživatelky
profil
Já dříve byla knihomol..nyní čtu moc málo...nějak se nemohu na knihu soustředit, mrzímne to.SmajlíkJistě bych kupovala knihy tištěné. Již je kupuji jen vnučkám.
Obrázek uživatelky
profil
Knihy, které mám ráda a ke kterým se vracím (Saturnin, Co život dal a vzal, Jak jsem vyhrál válku apod.) mám raději v papírové podobě. Stejně tak různé encyklopedie či Pragensie. Ale jinak používám na vše čtečku. S papírovými knihami bychom se za chvíli nevešli do bytu a to už jsem jich hromadu věnovala do knihovny a klubu seniorů.
Obojí varianta má něco do sebe. Kvalitní literatura si zaslouží papír, čtečka je skvělá na cestování.
Obrázek uživatelky
profil
Na cesty určitě preferuji čtečku knih,kam si stahnu knihu ,která se mi líbí a hlavně nezabere nikde místo,ale jinak nepohrdnu ani klasikou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles