Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin

10. 06. 2020 | Televizní tipy
Osudy první generace novoguinejských vědců, kteří ovládají mikroskop, stejně jako luk. Režie pořadu Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin K. Mikulcová (Premiéra)

Český biolog prof. RNDr. Vojtěch Novotný, CSc. založil před 20 lety výzkumné centrum tropické ekologie na Nové Guineji. V dokumentárním seriálu z divokého ostrova nás seznamuje se svými novoguinejskými kolegy. Mladí vědci jsou často první z vesnice či kmene, kteří opustili rodiště. Mají vyšší vzdělání a ovládají technologie, přesto umějí bojovat, lovit šípy a věří v čaroděje. Ačkoliv jsou odborníky na hmyz či botaniku, bojí se uhranutí.  Seriál o životě v divočině, cestě ke vzdělání, vědě, rodině i magii.

Francesca Dem je zástupkyně vedoucího výzkumné stanice a široko daleko jediná žena v takto vysokém postavení. Kromě vedení stanice se věnuje i vlastnímu entomologickému výzkumu. Je matkou pětileté dcery a s manželem se seznámili během jednoho výzkumu. Francesca s kolegy Papua Nová Guineapracuje na vzdělávacích projektech, které informují vesničany o nebezpečí kácení deštného pralesa a nabízí jim alternativu. Jak se žije matce-vědkyni a úspěšné manažerce v tradičně mužské kultuře s jasně rozdělenými rolemi? Jak se mění postavení žen na Papui Nové Guineji? Francesca nám ukáže, jak se připravuje jídlo s kokosovým mlékem, tradičně se zde pokrmy vaří nebo dusí pomocí horkých kamenů.

Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin můžete sledovat 10. 6. 2020 od 21,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin:

Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin
Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin
Papua Nová Guinea: dva světy - Francesca a Martin
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !