Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Párky

24. 05. 2014 | Vaše příběhy

Čekala jsem důležitou návštěvu z práce. Paní vedoucí s manželem se pozvala na návštěvu a na jejím dojmu vlastně záleželo, zda v práci postoupím na mnohem lepší, a tím také lépe placenou, pozici.

Nemám ráda návštěvy, které se samy pozvou, a ještě méně mám ráda návštěvy, které přijdou, aby mě hodnotily. Tři dny jsem smýčila, gruntovala, prala, myla okna atd., aby má návštěva neobjevila nedej bože nějakou starou pavučinu či jiný nedostatek.

Syn byl tehdy malý a udržet byt v čistotě byl nadlidský úkol. Domluvila jsem se s mamkou, že syna pohlídá. Tak jsem měla několik hodin před návštěvou čas na přípravu pohoštění a dopilování posledních restů. Prostřela jsem zvlášť pečlivě stůl. Paní vedoucí nepřišla, jak sama zdůraznila, na večeři, ale prohovořit pár pracovních věcí a důkladněji se seznámit, udělat si pěkný večer. Přesto jsem se dala do přípravy chlazeného nepečeného dortu a malého slaného pohoštění. Z lístkového těsta jsem udělala spoustu tyčinek a ještě jsem měla čas zapéct do něj párky se sýrem. Dělávám tuto dobrotu často. Chutnají mně i mému synovi. A tak jsem práci nevěnovala moc pozornosti. Ostatně, dávali právě v televizi zprávy a v nich zajímavé informace.

Párky se povedly. Celý byt krásně voněl. Zbývalo je uložit na talíř a převléct se. Na stůl jsem dokonce naaranžovala menší kytičku, kterou jsem dostala od syna ke Dni matek. Vše bylo dokonalé.

párkyPřesto jsem šla nervózně otevřít, když jsem slyšela zvonek u dveří. Přivítala jsem vedoucí i jejího muže a usadila je ke stolu. Příjemně jsme si povídali a ze mě padala únava.

„To jste nemusela nic chystat,“ řekla paní vedoucí. Ale její muž už šahal po zapečeném párku. Paní vedoucí mu rychle podstrčila malý talířek. Usmál se a zakousl se do pochoutky. Já se věnovala dál hovoru. Muž mé vedoucí po chvilce pochoutku odložil. Asi nechtěl působit jako nenasyta. I paní vedoucí ďobala do tyčinek z lístkového těsta. Přistrčila jsem jí také talíř s párky. Jsou přece jen vydatnější a chutnější. A tak si i paní vedoucí vzala jeden páreček.

Když jsem viděla, jak se s ním potýká, hned mi došlo, co jsem provedla. Paní vedoucí, ač se snažila, jak se snažila, nemohla sousto ukousnout. Pak jí zůstalo od rtů viset umělé střívko, v kterém byly párky zabaleny. Já je totiž zapomněla před zapečením vysvléct! Omluvila jsem se. Párky jsme museli nakonec rozkrojit, zbavit umělého obalu, a poté se daly sníst. Na chuti to nic nezměnilo, výsledný efekt byl ale hrozný.

Vše zachránil chlazený dort, který všem chutnal. A že v něm byl i rum, tak se nakonec rozhostila dobrá nálada a bavili jsme se až do pozdního večera.

Vyšší pozici jsem nakonec získala. A s paní vedoucí jsem se časem spřátelila. Když odešla do důchodu, byla jsem to já, která ji nahradila a získala ve firmě pozici nejvyšší.

 

Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Párky:

Párky
Párky
Párky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to se občas stane SmajlíkJá zase vyndávala obloženou mísu, když přišla tchýně a vysypala jsem jí ji k nohám.SmajlíkTo bylo taky hrozné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles