Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Patálie se sestřenkou

26. 04. 2015 | Vaše příběhy

Nedávno jsem začala vzpomínat na své dětství, které jsem převážně strávila v rodině matčiny sestry a vyrůstala se svojí sestřenicí Ivčou. Jsme stejně staré a velmi si rozumíme.

Já jsem od narození bydlela ve městě na sídlišti v paneláku a teta vlastní rodinný domek v menším městečku v klidné části. Hned za domem je koupaliště, lesík a v okolí spoustu kopců, takže jsme se v létě ani v zimě rozhodně nenudily a měly mnoho prostoru k páchání lumpáren, i když jsme holky. 

Jak už jsem zmínila na začátku, trávila jsem s Ivčou skoro každý víkend a všechny prázdniny. Teta už mě brala jako svoji druhou dceru.

Musím ještě podotknout, že Ivča si v celé rodině vysloužila přezdívky slonbidlo, mamut, buldozér atd., protože je do všeho moc hr, ledaco přehlídne a nebo když vlítne do místnosti, vypadá to potom jako by se tudy prohnal hurikán. Všechno padá, pití se rozlije, něco se vysype či rozbije...

patálieJednou jsem si k Ivče přivezla panenky s veškerou výbavou jako je oblečení, různé doplňky, nádobí a hlavně nový stolek se čtyřmi židlemi, který jsem dostala k 10. narozeninám. Ivča si ze skříně vyndala své panenky, připravila k nim také doplňky a začaly jsme si hrát. Vždy jsme si to užívaly, byla to naše nejoblíbenější činnost. A jak si tak pěkně hrajeme, najednou slyším křupnutí a Ivči zatajený dech. Když jsem se podívala, co že to křuplo, pokoušely se o mě mdloby. Můj nový krásný stolek byl rozštípnutý na pár kousků a jeho čtyři nohy se povalovaly o kousek dál. Židličky naštěstí přežily. Chtělo se mi až brečet a na Ivču jsem spustila: „Ty mamute, cos dělala?!“  „No, jen jsem si chtěla dojít pro támhletu panenku,“ pípla Ivča. Dlouho jsem se na ni zlobila, ale dnes už je to dávno odpuštěno.

Mám čtyřletou dceru a při přebírání věcí po mně jsem našla tyto čtyři židličky. Dala jsem jí je pro její panenky, aby si hrála. Hrát si šla, ale za chvíli přišla zpátky a povídá: „Mami, nebyl by k těm židličkám taky stoleček? Kam mám dát těm panenkám kafíčko?“ V tu chvíli jsem zadržovala smích. „Víš, zlatíčko, to musíš říct tetě Ivče.“ Nechápavě na mě koukala a Ivča dostala úkol, aby stoleček pořídila.

Ivči přezdívka buldozér byla oprávněná, když jsme byli s mými rodiči na výletě a dostali chuť na zmrzlinu. Já si objednala jahodovou a čokoládovou, už se mi sbíhaly sliny a představovala jsem si tu chuť, paní prodavačka mi podávala kornoutek a vtom do mě vrazí Ivča, objednává si a moje zmrzlina končí na zemi. Naši mi odmítli koupit jinou, že prý si mám dávat pozor.

Další historka se váže k Velikonocům. Pokaždé jsme byli s celou rodinou na chatě, kde se konaly přípravy - pečení beránka, mazance, sekané, nádivky a hlavně barvení vajíček. Přes víkend jsme všechno zvládli a v pondělí se těšili na koledníky. Jenže my jsme si rádi přispali, a tak když koledníci ráno bouchali na dveře, dělali rámus s řehtačkami a volali: „Hody, hody, doprovody...“, já jsem spala jako špalek a Ivča vedle mě vylítla z postele, pochodovala po ložnici a najednou skočila ke mně do postele a volala: „Evi, jsou tady koledníci, vstávej! A dělej jako že spíš!“ Skočila zpátky k sobě do postele a přikryla se peřinou. Já vybouchla smíchy a přemýšlela, co to mělo znamenat. Tak ona mě vzbudí a pak mám dělat, jako že spím. To už nás volaly mamky a my šly koledníkům předat výslužky v nočních košilích.

A aby toho nebylo málo, Ivča po obědě šla do kuchyně a hledala něco na zub. Najednou křičela: „Evi, pojď sem, já jsem něco našla.“ Přijdu do kuchyně, Ivča hlavu vraženou v lednici, v jedné ruce lžíci, v druhé krabičku od nanukáče a už loví bílý obsah. „Oni tady mají schovaný nanukáč a nám nic neřeknou,“ povídá Ivča a lžící míří do pusy. Začala se šklebit a plivat. „No fuj, co to je?“ Bohužel Ivče nedošlo, že nanukáč by asi nebyl v lednici a to, co si s takovou chutí dávala do pusy, bylo sádlo.

Takových zážitků s Ivčou mám ještě spoustu, pokud mi to čas dovolí, určitě se ráda zase s vámi o ně podělím.


EvkaH - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Patálie se sestřenkou:

Patálie se sestřenkou
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles