Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Patologický hráč

21. 04. 2017 | Vaše příběhy
Tak se u nás v rodině stala menší pohroma. Ne tedy u mě doma, ale u dcery. 
Má mladšího přítele, který byl ale od začátku rozumný, práce se nebál a do hospody nechodil. Nejraději seděl doma a hrál počítačové hry. Dcera si občas zahrála s ním a všechno jim klapalo a ona se všude mohla chlubit, jakého má super partnera. A je pravda, že jí ho všechny záviděly. Ony měly většinou opilce nebo takového, co nevydělával nebo chodil pozdě domů. Jenže idylka skončila, když se jim narodil první syn.

První dva měsíce bylo vše v pořádku a všichni tři si žili spokojeně. Tatínek se o syna staral s láskou a když si chtěla maminka odpočinout, rád vzal syna s kočárkem ven a šli se projít. 
Dělali to tak často, dokud se její přítel neseznámil s divnou partou chlapů. Potkali se na jednom srazu, kde byli samí počítačoví hráči a její přítel se tam objevil náhodou.

Ale když už tam byl, tak se dal s nějakýma do řeči a to byla chyba. Ne, že bych mu nepřála zábavu, jenže ta zábava se stala posedlostí. Týden po tom pekelném srazu byl ještě OK, ale potom se vše změnilo. Najednou už neměl takový zájem o syna a o svou přítelkyni, mou dceru. Já se to samozřejmě dozvěděla, protože jsem si všimla změn, které jsem na nich viděla. A tak jsem si popovídala s dcerou a ta propukla v pláč a svěřila se mi, že on hraje už přes měsíc nějakou hru online s ostatními hráči. Na tom by nebylo nic divného, kdyby tam nebyl celé své volno. Takže u něj to byla jen práce, pak hraní. Měl sluchátka i mikrofon a tak místo komunikace s dcerou si radši povídal s kdovíjakými individui.

Jednou jsem tam u nich byla  a byl to vážně děs. Nejenže ani nepostřehl, že jsem ho zdravila, ale ani nereagoval na pláč syna! A když byl na to upozorněn, tak řekl, že teď nemůže, že musí dohrát kolo. Vše zůstávalo na dceři. Vím, ona je na mateřské, ale to musí být 24 hod. denně, zatímco on si odpracuje 12 hod., pak 5 hodin hraje a pak jde spát. Když má velké volno, které je 3 dny, tak z toho tři čtvrtě prohraje na počítači a rodiny si nevšímá :(

Došlo to tak daleko, že ho dcera vyhodila z domu a nyní se časem ukáže, jak to ti dva zvládnou. Moc by mě zajímalo, jestli s tím má někdo taky podobné zkušenosti.


AničkaNov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ano, podle mě ještě přibudou závislosti, o kterých ani nevíme :(
Obrázek uživatelky
profil
Ano, s tím soulasím... Je to závislost jako každá jiná a podle mě se nové závislosti budou jen a jen vyvíjet dál :(
Obrázek uživatelky
profil
Sama tuto zkušenost nemám, ale kamarádka má manžela, který je taky veliký hráč. Já myslím, že je to o tom, jak si člověk tuto zábavu zvládne ukočírovat. U kamarádky to funguje tak, že on si hraje, ale kdykoliv je něco potřeba, at už okolo baráku neb dětí, tak se zvedne, hru si vypne a jde pomáhat. Nebo k ní některý den vůbec nesedne, protože ví, že je něco s rodinou v plánu. A pak si třeba chce zahrát něco on-line, a to se dohodne, že v tu a tu dobu ho nebude nikdo rušit. Dle toho, co píšete, není poznat, jak dlouho dcery přítel už takhle hraje, ale vypadá to na závislost a tam většinou pomůže jen léčení.
Obrázek uživatelky
profil
Bohudík, s něčím podobným zkušenosti nemám, ale mám pocit, že se jedná vlastně o nemoc, ze které se zeť těžko sám dostane. Nejhorší je parta a ta dokáže s lidmi divy. Dobrá parta člověku pomůže, ale parta, kterou popisuješ ty - ublíží. Mám pocit, že tady by pomohla jen psychologická poradna, ale hlavně, aby dotyčný do ní chtěl jít. Přeji, aby vše dobře dopadlo!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles