Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pavel

13. 01. 2011 | Vaše příběhy

Tak spolužák ze základní školy, Pavel, je konečně ženatý! Ale jak se to stalo?

Pavel je poslední, co z naší třídy ještě zůstával nezadaný. Žil sám s fenkou bígla Lady a byl docela spokojený. Když se přestěhoval do nového bytu v neznámém městě, jedinou společnost mu dělala právě jeho fena. Lady, jak už to u bíglů bývá, byla ale hodně tvrdohlavá a neposlušná. V novém městě si zvykala velice pomalu. Proto vždy, když Pavel vyšel z domu, aby ji vyvenčil, rozeběhla se jako ztřeštěná přes ulici a on na ni musel pořádně zařvat, aby zůstala stát a něco ji nepřejelo. Byl právě podzim, pouliční světlo před domem Pavlova domu bylo rozbité a chodník byl ozářen jenom okny z přízemních bytů. Pavel šel večer Lady, tak jako obvykle, vyvenčit. Sotva ale odemkl vchodové dveře, fena se nekontrolovatelně vyřítila na ulici. Radostí začala poskakovat uprostřed silnice a vesele přitom štěkala. Pavel si všiml, že se po ulici blíží poměrně velkou rychlostí auto. V obavě o psí život ze sebe Pavel vztekle a hodně nahlas vypravil: „Pojď sem, potvoro!“ V jeho hlase byla taková hrozba, že se Lady opravdu na místě zastavila. Nezastavila se ale sama. U vchodových dveří strnula i cizí žena, která právě procházela kolem. Třásla se a vyděšeně hleděla na zamračeného Pavla. Krabice, kterou ještě před chvílí nesla v ruce, ležela na zemi. Žena s hrůzou čekala, co se bude dít. Lady mezitím přešla na protější chodník, sedla si a také čekala.

Pavel nejdřív nechápal, co se ženě stalo. Až po chvíli pochopil. Žena ve tmě neviděla psí slečnu a domnívala se, že vzteklý výkřik patřil jí. Považovala Pavla za gaunera, který ji v té tmě zatáhne do domu a znásilní, a až když si všimla Lady, došlo jí, že křičel na psa. Sehnula se pro krabici a u jejích nohou se zčistajasna objevil zlatý kokršpaněl. Žena byla kokršpaněla venčit stejně jako Pavel Lady. Omluvil se ženě, že ji nechtěně vylekal, ona se nejistě usmála a šla dál.

     Pavel myslel, že ženu už nikdy neuvidí. Druhý den byla sobota a Pavel šel Lady hned ráno vyvenčit do blízkého parku, kde se scházeli pejskaři ze širokého okolí. Nechodil sem dlouho a nikoho tu neznal. Viděl pejskaře a pejskařky, jak se nadšeně vítají, povídají si, smějí se a diskutují. Jen on byl se svou fenkou sám, nikým nedoprovázen. Po několika krocích uviděl zlatého kokršpaněla i s jeho paničkou, kterou večer tak vylekal. Konečně známá tvář! Mohla být stará jako on a docela se mu líbila. Co když je svobodná? Nebo rozvedená? To už se oba psi nadšeně vítali. Pavel také slušně pozdravil, omluvil se ještě jednou za večerní nedorozumění a zeptal se, zda se nerozbilo něco v té krabici, kterou žena upustila. Ona se usmála a řekla: „Rozbilo. Nesla jsem zákusky své dcerce na oslavu narozenin. Ale ona je snědla i tak…“ Pavel jí nabídl uhrazení škody, ale žena odmítla. Pavel v duchu konstatoval, že žena bude asi šťastně vdaná, když má dítě.

     V následujících dnech se setkávali denně při venčení svých čtyřnohých miláčků. Už nebyl v parku při venčení sám. Tak se o sobě dozvídali nejrůznější podrobnosti. Pavel zjistil i to, že Mirka, ona majitelka kokršpaněla Maxe, žije od rozvodu sama s dcerkou. Dokonce ve městě nebydlela, tak jako on, dlouho. A proto neměla ani přítele.

     Za rok se Pavel oženil a vyženil ke své Lady ještě Maxe a malou Nelu, Mirčinu dcerku.

Pavel konečně mohl Nele koupit velký narozeninový dort a odčinit tak rozbité zákusky z předchozích narozenin.       

 

Pája K. - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pohlazení po duši, moc hezké a pěkně napsané!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek s krásným koncem.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles