Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pavel Bobek – Když na ta léta vzpomínám (originál Semafor 1964 – 1989)

6. 11. 2010 | Novinky

Právě v těchto dnech vychází retrospektivní album Pavla Bobka „Když na ta léta vzpomínám“, které se ohlíží za nestárnoucími melodiemi ze semaforského divadelního podia. 


Na 2 CD tak mají posluchači možnost si poslechnout  40 největších hitů v podání Country Beatu Jiřího Brabce, Shut Up F.R. Čecha a orchestu divadla Semafor z originálních záznamů ČT, mezi kterými nechybí hity jako „Ruby, nechtěj mi lásku brát“, „Houston“,“ Má dívka „N“ anebo „Lásko, mě ubývá sil“. 


albumV těchto pohnutých dobách bylo divadlo Semafor jakýmsi „nouzovým východem“ z každodenní reality. Humor a písničky předkládané ctěnému publiku dokázaly aspoň na chvíli zapomenout na celospolečenský marasmus.


Však také bylo vyprodáno a „volňásky“ byly spolehlivou cestou k nadstandartní lékařské péči, automechanikům, nebo banánům. Tak jako stříbrná luna vycházel  i Pavel Bobek na divadelní nebe se svými  songy a prostí muzikanti, sboristé a spolutvůrci se hřáli v jeho svitu.


Na divadelních zájezdech byl nevoleným, ale uznávaným lídrem. Po dvojitých představeních jsme se procházeli na hotelovém pokoji a oddávali se vínu, ženám a zpěvu. Za ranního kuropění Pavel zvolal: „party is over!“ a nejisté nohy souboru kráčely do svých brdlohů. Hity, které Pavel zpíval, vybíral s neomylným čichem svého majestátního nosu. 


Písně měly v sobě kus pravé „americké svobody“. A lidé to cítili. Většina z nás, kteří jsme v Semaforu hráli, nijak nezbohatla. Tehdy ještě neplatilo, že  peníze jsou až na prvním místě. Stačil neplacený potlesk a spřízněné duše. A to v těch dobách bylo dost. Milý věčný, mladý hochu Pavle Bobku, možná nám od té doby „ubylo trochu sil“, ale party ještě zdaleka nekončí...


Zdroj: Universal.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
niektoré hity mi pripominajú mládi
Obrázek uživatelky
profil
jsem pamětník jeho písniček a Ruby a lásko mě ubývá sil byly pro naší generaci mega hity.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ho ráda a ráda ho poslouchám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
se posloucha a je dobrou motivaci na vanocni darek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles