Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pavel Šporcl zahraje ve prospěch Olivovy dětské léčebny

1. 03. 2008 | Kultura
Olivova dětská léčebna v Říčanech u Prahy připravuje pro milovníky houslové hry na sobotní večer 29. března 2008 benefiční koncert Pavla Šporcla. Začátek akce je plánován na 19:00 hodin.

„Houslista pro 21. století“, jak sám sebe tento mediálně známý umělec označuje, přednese v kapli léčebny program nazvaný „Pocta Paganinimu“. Večer bude složený ze skladeb J. S. Bacha, N. Paganiniho, E. Ysaye a N. Milsteina.

Vstupenky lze zakoupit v rámci předprodeje v říčanské Husově knihovně na Masarykově náměstí. Cena jedné vstupenky činí 300,- Kč.

 Pavel Šporcl  a Olivovna Houslista Pavel Šporcl svým benefičním vystoupením podpoří Olivovu dětskou léčebnu, která má více než stoletou tradici.

K léčebným pobytům jsou dnes do Říčan přijímáni pacienti ve věku od 3 do 18 let, kteří trpí opakovanými a dlouhodobými problémy dýchacích cest, alergickými a kožními obtížemi. Všem dětem hradí jejich pobyt zdravotní pojišťovny. Od počátku letošního roku se platí pouze povinný poplatek, o jehož úhradě lze nalézt veškeré podrobnosti na webových stránkách léčebny.

Klienti mohou pobývat v léčebně samostatně, nebo s doprovodem. Do šestého roku věku dítěte je také pobyt doprovázející osoby hrazen zdravotními pojišťovnami. V průběhu pobytu je uplatňována komplexní léčba, která zahrnuje klimatoterapii, vodoléčbu, saunování, dechovou rehabilitaci, míčkování, magnetoterapii, muzikoterapii či hipoterapii.

 Pavel Šporcl  a Olivovna Léčebna ve spolupráci s ambulancí pro léčbu obezity na Klinice dětí a dorostu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady pomáhá rovněž dětem, které bojují s nadváhou. V areálu funguje pediatrická ambulance s alergologickým a nefrologickým zaměřením. Součástí zařízení je i mateřská a základní škola. Nabídku doplňuje denní stacionář Olivovy dětské léčebny pro předškolní děti se zvýšenou nemocností.

Prostory léčebny prošly rozsáhlou modernizací. K dispozici jsou nyní klientům 4 samostatná oddělení s kapacitou 124 lůžek ve dvou až třílůžkových pokojích. Většina z nich má vlastní sociální zázemí. Areál i bezprostřední okolí léčebny lze ideálně využít pro potřeby základních i mateřských škol v přírodě. Čas strávený ve zdravém prostředí, společně s možností léčebných procedur pod odbornou lékařskou kontrolou, umožní vhodně skloubit výuku s ozdravným pobytem.


Veškeré podrobné informace o dětské léčebně Olivovna naleznete na webových stránkách: www.olivovna.cz nebo na stránkách houstlisty Pavla Šporcla.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !