Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o pleť a pokožku těla

19. 08. 2008 | Péče o tělo
Pokožce celého těla bychom měli věnovat dostatečnou pozornost. Nejdůležitější je péče o pleť obličeje, který je nejvíce vystaven zevním vlivům nebo je zatěžován líčidly.

A jak správně pečovat o pleť?

Základem je důkladné odlíčení ráno a večer. Ráno je odličování pro pleť obličeje prospěšné, večer je však nutností! Při nedodržování základních zásad odličování se ucpávají póry, pleť je unavená, povadlá, nemá možnost se přes noc regenerovat.

Podle typu pleti používejte na odlíčení buď pleťové mléko nebo pleťovou vodu a pomocí vatového tampónu pleť jemně odličte a nezapomeňte ani na krk (kůže je zde velmi jemná a brzy se zde začínají objevovat vrásky).

péče o pleť a pokožkuPo odlíčení by mělo následovat nanesení denního nebo nočního krému (podle typu pleti) a očního krému na okolí očí, kde je pokožka velmi tenká a citlivá.
Suchá pleť potřebuje výživný krém, který bude v pokožce vázat vodu, mastná pleť vyžaduje speciální kosmetiku, která pleť šetrně odmastí, ale nevysuší.
Pro citlivou pleť je nejvhodnější kosmetika bez konzervantů, parabenů a bez parfemace (dostupná v lékárně).

Ani zbylou pokožku těla bychom neměli zanedbávat. Pokožce neprospívá dlouhá koupel ani dlouhé sprchování, protože voda pokožku vysušuje. Proto by po sprše nebo koupeli mělo následovat promazání celého těla vhodným krémem. V dnešní době si některé tělové krémy poradí i s celulitidou, striemi a jinými nedokonalostmi, ovšem v kombinaci se zdravou stravou a dostatkem pohybu.

S odstraňováním celulitidy je třeba začít už ve sprše, pomocí masážní žínky v kombinaci s peelingem (ne však častěji než 2x týdně). Pomocí peelingu se odstraní odumřelé části kůže a ta pak bude lépe využívat výživné látky z tělového krému.


Ne každému, se chce denně pečovat o pokožku celého těla, ale vězte – naše pokožka si to zaslouží a budeme se cítit a vypadat lépe.



Petrac – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj Smajlík rozhodně souhlasím že o kůži se má pečovat. Nepoužívám makeup, pokud to je společensky přijatelné a pokud si připadám dostatečně hezky ;-) zjistila jsem, že to nikomu nevadí :D já se cítím dobře as použitím správné kosmetiky to i vypadá líp Smajlík používala jsem krém proti začervenání, ale poslední dobou mi vyhovuje baobabový olej Smajlík kůže je po něm příjemná, hebká, hydratovaná a zklidněná Smajlík
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
me tu nekdo z holek poradil na plet pri koupani mastny krem as cukrem a poradne umyt oblicej.ale vysledek nevim jeste jsem to nezkusilaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles