Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o problematickou pleť ve 3 bodech

14. 08. 2020 | Krása
-Komerční sdělení-

Po udržení mladistvé pleti touží většina žen. Řadě z nich se však toto přání splní i s nechtěným bonusem v podobě pupínků, s nimiž by se rády rozloučily nejpozději s pubertou. V létě sice vypadá i problematická pleť lépe, bohužel jde však obvykle o dočasný stav. Zkuste tedy už teď zapracovat na osvojení užitečných návyků, díky nimž vás může pohled do zrcadla těšit i na podzim. 

Nevzhledné pupínky a ucpané póry často souvisejí se zvýšenou funkcí mazových žláz, na něž působí mužské hormony, které mají svou nezastupitelnou roli i v těle žen, ale také hormony štítné žlázy a hypofýzy. Vliv mívá i genetika. K dalším faktorům, které však už můžeme při troše snahy samy ovlivnit, patří pot, stres a nevhodná kosmetika či strava. A právě na některé z nich se zaměříme.

Krása na talíři s HyfacKrása na talíři


Máte-li problematickou pleť, je nejlepší na základě vlastní zkušenosti vysledovat potraviny, které jí nesvědčí. Zkuste se nejdříve zaměřit na ty, o nichž se v souvislosti s nepříznivou reakcí mluví častěji. Jde například o mléčné výrobky, které lze zčásti nahradit kvalitními potravinami rostlinného původu. Omezit můžete potraviny s vysokým glykemickým indexem, v praxi například ty, které obsahují bílou mouku nebo cukr. Vysoká hladina cukru v krvi totiž nutí tělo k vyšší produkci inzulínu, a právě ta může být příčinou zánětlivých procesů stejně jako vysoký obsah jódu. Kvůli němu nejsou s ohledem na pleť ideální mořské plody. Věnujte také pozornost stavu své pleti po konzumaci smažených, hodně kořeněných a jinak dráždivých jídel. Pokud se v souvislosti s nimi zhorší, raději si je odepřete.

Rozumná očista


Důkladné čistění ráno a večer je základem péče o každou pleť, u té mastnější a problematické to však platí dvojnásob. S make-upem na obličeji usínejte jen v opravdu výjimečných případech a velmi důslední buďte, i pokud jde o čistotu polštáře. Po sportu a jiných fyzicky náročných aktivitách ze sebe vždy důkladně smyjte pot. Jinak to ale s čištěním pleti za pomoci různých kosmetických přípravků nepřehánějte – pokud ji budete ošetřovat třeba pětkrát denně, pravděpodobně odstraníte i potřebný maz a pokožku tím budete stimulovat k jeho další produkci.

Nezapomínejte, že i problematická pleť potřebuje hydrataci. Jen pro ni volte vhodný přípravek, ideálně lehčí, ne příliš mastný krém. Máte-li však smíšenou pleť, můžete mastnější přípravky použít při péči o sušší místa. Lehkou a prodyšnou volte i dekorativní kosmetiku tak, aby póry uzavírala co nejméně. Nevyhýbejte se ani hydratačním maskám, raději je však střídejte s těmi čisticími. Potřebujete-li některé pupínky vysušit, zvolte spíše lokálně působící řešení a nevysušujte zbytečně pleť po celém obličeji. Příznivý vliv na pokožku je připisován otužování, které tak můžete postupně zařadit do svého běžného denního režimu.

Nepodléhejte mýtůmprodukty HYFAC


Zvlášť v létě asi neuniknete radám typu „Hodně se opaluj, sluníčko pupínky vyléčí.“ Je pravda, že například hnisavé projevy sluneční záření zmírnit může, ovšem jen dočasně. Přirozenou reakcí na slunění je totiž zesílení rohové vrstvy pokožky, která se tak stává hrubší a snáze uzavírá vývody mazových žláz.

Hyfac – kompletní řada pro aknózní pleť


Francouzská kosmetická značka Hyfac nabízí celou řadu přizpůsobenou nárokům problematické pleti nejen u dospívajících, ale v každém věku. Základem každodenní péče je HYFAC Exfoliační čisticí pěna pro aknózní pleť, která jemně odstraňuje nečistoty i kožní maz, a přitom pokožku zbytečně nevysušuje, naopak ji hydratuje. Jde o hypoalergenní gel bez obsahu mýdla a dráždivých látek. Velmi užitečné jsou i HYFAC Anti-blemish ošetřující náplasti na akné, které se snadno aplikují přímo na postižené místo, které zrovna potřebujete vysušit. Výsledky působení aktivních složek uvidíte obvykle už během 8 až 10 hodin. Součástí řady je i mnoho dalších užitečných přípravků pro kompletní péči, která dle filozofie značky zahrnuje tři kroky: vyčisti, ošetři, udržuj. Můžete se přitom spolehnout, že jsou přípravky z této řady dermatologicky testovány.

Více informací najdete na www.liftea.cz, kde můžete kosmetické přípravky Hyfac rovnou zakoupit.
produkty HYFAC













Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Péče o problematickou pleť ve 3 bodech:

Péče o problematickou pleť ve 3 bodech
Péče o problematickou pleť ve 3 bodech
Péče o problematickou pleť ve 3 bodech
Péče o problematickou pleť ve 3 bodech
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !