Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Perličky ze zákulisí filmu Sylvestra Stalloneho Expendables: Postradatelní

5. 08. 2010 | Novinky

Splněný sen Sylvestra Stalloneho – akční thriller  Expendables: Postradatelní – se stal už před svou premiérou kultovním projektem, o jehož přípravě, natáčení a plánovaném obsazení se vyprávějí skoro legendy. Dnes už nikdo přesně nerozliší, co je skutečná pravda, a co jsou fabulace novinářů a fanoušků.


Co možná ještě nevíte o filmu Postradatelní:


• Přípravy na realizaci filmu trvaly čtyři roky. Sly Stallone je (nejen) v oblasti akčního filmu ctitel tradic. Svůj scénář psal ručně a přepracoval ho 100krát. Jako model mu sloužily staré akční filmy Tucet špinavců a Žoldáci, kde bylo všechno „doopravdy“, bez použití trikových záběrů. Stallone je znám tím, že nemá rád počítačem upravené záběry, a i při natáčení svého filmu trval na tom, aby vše bylo reálné.


film• Pro svůj film se rozhodl získat elitu akčního filmu a další osobnosti. Z těch, kdo se ve filmu neobjeví, byli zvažováni např. Jean-Claude Van Damme, Wesley Snipes, Scott Atkinson, Kurt Russell, Steven Sezval a Jackie Chan. Někteří odmítli, jiní byli postupně z výběru vyloučeni.


• Největším „bojem“ Stalloneho bylo přemluvit Arnolda Schwarzeneggera, aby si ve filmu zahrál alespoň malé cameo. Zpráva o jeho účasti byla několikrát potvrzena a zase vyvrácena. Nakonec se ve filmu opravdu objeví.

• Mickey Rourke se ve snímku rozhodl hrát nikoli kvůli honoráři, ale z kamarádství. Stallone mu totiž pomohl v době, kdy se od něj všichni odvrátili. V roce 2000, kdy Rourkova pověst byla na nule (pokus o sebevraždu, nespolehlivost, alkohol), mu dohodil roli ve filmu Sejměte Cartera.


• Brazilská herečka Giselle Itié byla do hlavní ženské role dcery diktátora vybrána v celosvětovém konkurzu. Nikdy předtím nehrála v akčním filmu, ale měla za sebou dlouhodobý trénink v boxu a jiu-jitsu.


• Natáčelo se především v brazilských lokacích za velmi tvrdých podmínek. Teploty dosahovaly často přes 40°C, vlhkost byla stoprocentní a natáčení bylo ohrožováno monzuny.


• V USA se natáčelo ve starých katakombách z počátku 19. století Fort McComb, které používala nejprve armáda konfederace v Občanské válce a později je převzala i armáda Unie. Natáčení se oproti plánu o tři dny zdrželo – to proto, že se strhl obrovský liják, který katakomby zaplavil.


• Kvůli autentickému zachycení jednotlivých bojových situací se natáčelo na pět kamer.


• Při natáčení byl samotný Stallone několikrát zraněn. Nejhorší byla zlomenina krční páteře, k níž přišel při souboji se Stevnem Austinem. Stallone v rozhovoru poukazoval na to, že byl v ohrožení života a musel být okamžitě operován. Do šíjové části krku mu byla implantována kovová destička. Doložil to i rentgenovým snímkem, který ovšem někteří skeptici považují za kouzlo Photoshopu.


• Extrémně kruté scény neprošly při distribuci cenzorským sítem British Board of Film Classification, takže některé scény byly vystřiženy a film byl v Anglii povolen pro publikum 18+. V USA a také u nás bude uveden v původní verzi.


Zdroj: Hollywood Classic Entertainment


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Perličky ze zákulisí filmu Sylvestra Stalloneho Expendables: Postradatelní:

Perličky ze zákulisí filmu Sylvestra Stalloneho Expendables: Postradatelní
Perličky ze zákulisí filmu Sylvestra Stalloneho Expendables: Postradatelní
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Patří k mým oblíbeným hercům, ale tu operaci krční páteře nepřeji nikomu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles