Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pět tipů, jak být během těhotenství v pohodě

14. 07. 2018 | Těhotenství
O období těhotenství se říká, že je nejkrásnější etapou v životě ženy. Budoucí rodiče se těší na příchod potomka a plánují jeho budoucnost v růžových barvách. Spolu s radostí však přichází i obavy o zdraví nenarozeného miminka a nejistota, zda žena nesprávným jídelníčkem nebo stylem života nemůže plodu ublížit. Pocity plné pochybností mohou být umocněny strachem z neznáma a emoční houpačkou, na které se během devíti měsíců ocitá téměř každá těhotná žena.


Proto je v tomto období důležité myslet hlavně na sebe. Zrelaxovaná a vysmátá maminka se na svět dívá pozitivněji a svou náladu přenáší i na miminko. Jak navodit pohodovou atmosféru?

1. Vyhýbejte se napjatým situacím
Hned za začátek přichází velice náročný bod. Vyhnout se prudké výměně názorů s kolegyní nebo se neúčastnit bouřlivé pracovní porady je skoro nemožné. Zkuste ale brát věci s nadhledem a nic si nebrat osobně. Pustila jste si svůj oblíbený romantický film, který rozbrečí i svalnatého dřevorubce se srdcem jako z kamene? Příště si naplánujte oddechovou komedii, která vás pobaví.

Pět tipů, jak být během těhotenství v pohodě2. Poslouchejte své tělo
Přepadla vás únava? Lehněte si a nepřepínejte se. Vzbudila vás o půlnoci chuť na kyselé okurky schované v poslední poličce lednice? Bez výčitek si na nich pochutnejte. Jste plná energie? Vyrazte na procházku nebo výlet do přírody. Přestože nemusíte rozumět všem signálům, vaše tělo vám dává najevo, co potřebuje. Zkuste jeho řeči naslouchat a hned se budete cítit uvolněnější a šťastnější.

3. Správná strava i doplňky
V období těhotenství je nutné, aby byl jídelníček pestrý a plný zdravých potravin. Nedílnou součástí je přísun vitamínů a minerálů včetně stopových prvků. Zvláštní důraz je pak kladen na dostatečný přísun železa a kyseliny listové. Obě dvě tyto látky se významně podílejí na zdravém vývoji plodu.

4. Respekt k vlastnímu tělu
Během těhotenství je přirozené, že se ženské tělo začíná měnit a růst. Připadáte si jako velryba, co posnídala hrocha? I když si nedokážete zavázat tkaničky u bot a pleť máte jako v pubertě, myslete na vše úžasné, co vaše vlastní tělo zvládá. Vytváří celou novou bytost a přitom funguje relativně v pořádku. To si přece zaslouží obdiv.

5. Odměňujte se

Nejen obdiv, ale i návštěva kadeřnice, manikúra nebo koupě drobností, které buď potěší, nebo nutně potřebujete, vás naladí na pohodovou vlnu. Maličkosti, jež si dopřáváte bez výčitek, protože si je zasloužíte, dokáží udělat den jasnější a kolegy přívětivější. A hrozba hádky v práci může být zažehnána.

Zdroj: Generica


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !