Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá

29. 10. 2010 | Novinky

Pavel se v 70. letech dostal do malé komunity lidí, experimentující s omamnými látkami, které v tehdy totalitním Československu oficiálně neexistovaly. Později stál u zrodu krystalické formy pervitinu, který se tak stal českým patentem a který nepřímo připravil o život statisíce lidí po celém světě.


Praha se stává Amsterdamem východu, Pavel  jeho vůdčí osobou. Je tomu však rád? Osud Pavlovi nepřál po celý život, na jeho zdánlivém konci, v toxické psychóze, několikrát takřka přežil vlastní smrt. Dostal se do vězení, výbuch, který nakonec při výrobě jedné z dávek zavinil, mu způsobil těžká zranění a doživotní postižení. V současné době pracuje jako terapeut v Bohnicích, kde paradoxně léčí oběti jeho několik desítek let starého vynálezu.


filmPavlův osud však sledujeme i jinýma očima. Fífa, byl po celý život členem policejní organizace, zabývající se drogovou kriminalitou. Dnes už bývalý člen současné protidrogové centrály sledoval Pavla  z druhé strany řeky. Téměř dvacet let ho stíhal, ale také poznával jako člověka. Přestože byl nucen Pavla zavřít, jejich souboj pomalu přerostl v přátelství, které trvá dodnes.


Je zde však také Dan Horyna, frontman legendární rockové kapely Vitacit. Možná první člověk, který Pavlův přípravek vyzkoušel, a také první člověk, který ho přežil, jako jeden z mála. Před několika lety konvertoval k buddhismu a dnes žije bez drog a pracuje jako terapeut.


V posledních letech vznikla spousta filmů o drogách, je to často probírané téma. Náš snímek se k nim však řadit nebude. Jde primárně o dramatický portrét určitého fenoménu, postavený na konfliktu jeho zásadních vůdčích postav a představitele zákona. Obě strany k sobě, i přes opačné motivace, chova­ly respekt a uznání, zřejmě právě proto jejich příběh skončil šťastně ane­bo stále ještě trvá. Většina ostatních aktérů dané doby tohle štěstí neměla,“  říká autor a režisér Tomáš Řehořek.


filmMladý režisér, který zaujal filmové diváky svou prvotinou Proměny, přichází s unikátní  sondou do osudů lidí, kteří strávili část života ve stínu drogy. Film Piko vychází z dokumentárních výpovědí skutečných hrdinů, které ovšem dostanou dramatickou podobu hraného filmového příběhu. V roli Pavla , člověka, který se stal klíčovou osobou českého drogové výroby, se představí Rosťa Novák ( originální projekt La Putyka, seriály Bazén či Velmi křehké vztahy), Fífu vytvoří Miloslav König ( Tajnosti),  charismatického muzikanta Horynu si zahraje Štěpán Benoni (seriál Ulice).


Premiéra filmu Piko je v našich kinech naplánovaná na 11. 11. 2010


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá:

Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
Piko - cesta z pekla není vůbec jednoduchá
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak na to se určitě podívám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles