Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pilates - harmonické posílení celého těla

13. 12. 2010 | Fitness

Pilates je cvičení, které umožňuje celkově a harmonicky posílit celé tělo a vylepšuje celkové držení těla. Cvičení je založeno na správném dýchání, soustředěnosti a dokonalém a hlavně plynulém provedení cviků a na silné centrum, což je oblast beder, břicha a hýždí, ze kterého pohyby vycházejí. Cvičení se může provádět i s míčem, existuje dokonce i cvičení s obručí.

 

Pilates také vede k posílení a protažení svalů celého těla a snaží se přitom využít vyvážené spolupráce těla a mysli. Dále rozvíjí koordinaci, sílu, rovnováhu, flexibilitu a hlavně dýchání. Také je dobré na zádové, břišní a hýžďové svalstvo a svaly jako základ správného držení těla. Účelem cvičení je posílení jádra těla, kde celkově vypracovává dlouhé, štíhlé svaly a správné dýchání okysličuje svaly a podporuje cirkulaci krve. Cvičení vás nevyčerpá, spíše dodá energii a obnovuje celkovou vitalitu, budete se cítit osvěžení, tělo se stane silné a ohebné.

 

Pro koho je pilates vhodné

Pilates je jak pro mladé, tak i starší, pro fyzicky aktivní i málo aktivní cvičence, zkrátka pro všechny, bez rozdílu věku i fyzičky. Doporučuje se jako pokračování rehabilitační léčby, astmatikům, ženám, které se chystají otěhotnět, protože významně zpevní břišní svalstvo, nebo pro už těhotné ženy, které si chtějí pevné svaly v břišní oblasti udržet i během těhotenství. Dále se doporučuje pilates pro umělce a tanečníky, pro které je důležitá koncentrace a kondice, pro sportovce, pro lidi s chronickou bolestí zad, pro lidi s nadváhou, lidem s opakovaným napěťovým zraněním, pro ty, co trpí stresem a pro lidi se zájmem o prevenci osteoporózy.

 

Historie pilates

Zakladatelem pilates byl Joseph Hubertus Pilatess, narozený v roce 1880 a za vznik cvičení může německá vláda, která požádala Pilatese, aby svoje cvičení vyučoval v armádě. Joseph Pilatess neměl rád válku a tak nesouhlasil a raději odletěl do Ameriky, kde se svou manželkou otevřel tělocvičnu a vyučoval pilates. Cvičení získávalo stále větší a větší oblibu a stále se vyvíjelo, ale základ zůstal stejný.

 

Pilates je také vynikající jako rehabilitační metoda po zranění, protože při cvičení pilates je kladen důraz na to, aby páteř a pánev byly neustále v rovnováze. Rovnováha je základním předpokladem v prevenci proti zranění. Jeho úspěch je založen na používání principů při terapii, při používání síly i svalových cvičení, dalším důvodem je, že pilates je pružnější, než většina forem fyzikálních terapií a cvičení může být upraveno pro kohokoliv, aniž by se snížila jeho efektivnost. Začíná se od základních pohybů a později můžete přejít k pohybům určeným pro pokročilé v závislosti na tom, co je potřebné pro zabezpečení účinnosti vaší terapie. A to je hlavním důvodem, proč velké množství fyzioterapeutů na celém světě se učí používat pilates jako formu rehabilitace.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ja som chodila na Pilates, asi pol roka, ale moc ma to nezaujalo.
Obrázek uživatelky
profil
bola som ray...ale nechytilo ma to
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles