Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny

5. 07. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Pipi Dlouhá punčocha
Autorka: Astrid Lindgrenová
Nakladatelství: Albatros
Datum vydání: 1. 6. 2015
Formát: 163 x 238 mm
Vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 260
Cena: 188 Kč

PIPI SLAVÍ 70. NAROZENINY


Speciální vydání oblíbeného příběhu Pipi Dlouhé punčochy k 70. výročí od jeho prvního vydání! S původními ilustracemi!


Ani po 70 letech od prvního vydání neztratila Pipi Dlouhá punčocha nic ze svého vtipu, kouzla a originality. Její bláznivá dobrodružství s kamarády Anikou a Tomem, opičkou panem Nilsonem a koněm nepřestávají bavit děti na celém světě ani dnes. Pipi totiž není jen tak obyčejná holčička! Ale dcera krále Kurekuredutů! Její kuráž, síla a odvaha ji ale nakonec zaručeně dostanou z každé šlamastyky. A že na ně má Pipi zvláštní talent! Pokud se stejně jako ona nemůžete rozhodnout, jestli je lepší být námořním lupičem, nebo opravdovou dámou, po přečtení téhle knížky už budete vědět!

Pipi dlouhá punčochaPipi Dlouhá punčocha?! Zcela upřímně, kdo z nás by ji měl rád za sousedku, nebo dokonce za kamarádku svých dětí? A přesto je to neoblíbenější a nedostižná hvězda z knih švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové. Je neuvěřitelně silná, neuvěřitelně bohatá a má absolutní víru ve svou osobu. Astrid Lindgrenová vybavila svou hrdinku vším možným jen proto, aby byla jako dítě nezranitelná. A co je pro dítě důležitější než potlačit a skrýt svou zranitelnost, a získat odvahu ke vstupu do života?

Mnozí ji považují za první punk, druzí za první emancipovanou ženu. Pipi Dlouhá punčocha slaví své 70. narozeniny a stále provokuje svým charakterem i neuvěřitelnými vlastnostmi. Pipi Dlouhá Punčocha zůstává neuskutečnitelnou vizí absolutního a dokonalého dětství. Astrid Lindgrenová s pomocí Pipi záměrně rozbíjela tradice dětské literatury. Je neuvěřitelné, že nevznikla v antiautoritářských 70. letech minulého století, ale ve válečném roce 1941 u postýlky autorčiny nemocné dcerky.

Knižně vyšla poprvé v roce 1945. Ve Švédsku došlo po vydání příběhů Pipi Dlouhé punčochy ke skandálu, protože veřejnost nechtěla mít nic společného s hrubým a nebezpečně „špatným příkladem" pro novou poválečnou mládež. Ale autorka neslevila nic ze svého pojetí. „Pipi Dlouhá punčocha je přesně taková, jaká má být," prohlašovala ještě po letech Astrid Lindgrenová. Nejenže autorka postavou Pipi rafinovaně promíchala hranice realistického a fantaskního příběhu pro děti, její hrdinka provokuje dnešní děti ke stále novým otázkám a zůstává tak i po 70 letech neuvěřitelně současná.

V českém prostředí tuto postavu jedinečným způsobem formoval Adolf Born, a bez jeho ilustrací si dnes příběhy Pipi Dlouhé punčochy již nedovedeme představit. V knihách, ve filmech i v audiovizi tak Pipi Dlouhá punčocha ovlivnila již dvě generace českých dětí.

Tuto knihu Pipi Dlouhá punčocha koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny:

Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny
Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny
Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny
Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny
Pipi Dlouhá punčocha slaví 70. narozeniny
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !