Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pivní putování: Vysočina

17. 10. 2019 | Televizní tipy
MUDr. Zdeněk Susa a Matěj Ruppert hledají souvislosti – skutečné či pravděpodobné – piva a významných osobností nejen českých dějin a kultury. Režie pořadu Pivní putování: Vysočina P. Krejčí (Premiéra)

Dvanáctidílný dokumentární seriál o putování za českým národním nápojem z pera a úst znalce piva, jeho historie i kulturních souvislostí, MUDr. Zdeňka Susy, který spolu se zpěvákem Matějem Ruppertem navštěvuje řadu zajímavých pivovarů v Čechách, na Moravě i ve Slezsku.

V pořadu Pivní putování: Vysočina navštívíme pivovary v Jihlavě, Humpolci, Pelhřimově, Želivi a Havlíčkově Brodě a zastavíme se také ve filmovém pivovaru z Postřižin, v Dalešicích. Z technologie se věnujeme kvasírně piva, totiž spilce. Na dějinách poddanského města Humpolce, které patřilo pánům z nedalekého hradu Orlíku, si ukážeme, jak může ovlivnit výstav piva osvícený pán a naopak Pivní putováníjak může působit zcela zhoubně šlechtic, kterému jde pouze o vlastní zisk.

Z významných osobností připomeneme Gustava Mahlera, který se narodil na dohled od humpoleckého pivovaru, Mikoláše Alše, který vymaloval želivskou prelaturu, a Karla Havlíčka Borovského, který dal jméno brodskému pivu Rebel. Konečně nezapomeneme na Jaroslava Haška, který dožil na Lipnici. Ten nám ovšem ve vztahu k alkoholu může být příkladem pouze odstrašujícím. Proto budeme závěrem varovat před opíjením a budeme citovat odsuzující pasáže z díla renesančního vědce Henrycha Rankovia „O opilství aneb ožralství“.

Pivní putování: Vysočina můžete sledovat 17. 10. 2019 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !