Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plánujete dovolenou v přírodě? Přečtěte si, na co si dát pozor

8. 08. 2015 | Praktické rady
Pokud máte za celý rok dost nablýskaného prostředí klimatizovaných budov a ruchu velkoměsta, dejte na letošní dovolené přednost darům přírody. Co s sebou a jak obelstít všemožné nástrahy, které na vás v džungli čekají?

Zkontrolujte veškerou výbavu


Pokud jste po několika letech vytáhli stan, spacák a karimatku, vše před dovolenou vyzkoušejte doma, zda funguje a nechybí vám žádné části. Totiž zjistit několik desítek kilometrů od civilizace, že vám chybí několik kolíků na zachycení stanu, není nic příjemného. Pokud potřebné vybavení teprve plánujete nakoupit, poraďte se s odborníky a nekupujte zajíce v pytli. Určitě nechcete, aby vám menší přeháňka stan rozpustila.

Vyzrajte na havěť


V přírodě se nachází spoustu zvířátek, která vám můžou večerní posezení u táboráku znepříjemnit. Zásobte se repelenty, nenechávejte ležet jídlo, abyste nepřilákali možné predátory. Pro chladnění večery a k ochraně před havětí si vezměte dlouhé rukávy a nohavice.

dovolená v přírodě

Zopakujte si skautské základy


Určování polohy, rozdělání ohně či jednoduchý uzel ambulanťák či dračák vám možná v normální případě mohou připadat jako něco, co nebudete potřebovat, v přírodě to však platí opačně. Zopakujte si to, co vás v mládí naučili na táboře a spolehněte se na své instinkty lovce.

Nechte elektřinu doma


Vařič a telefon je povolen. Pokud však budete po lese pobíhat s vaším smartphonem a zoufale hledat místo, kde budete mít 3G připojení, je něco špatně. Neberte s sebou ani notebooky, tablety a nedej bože rádio. Jakmile jste se rozhodli strávit nějaký čas po staru, tak to také dodržte a užívejte si chvíle  klidu.

Nezapomeňte si sebou zabalit lékárničku


Je krásné, že si chcete užít dovolenou bez vyrušení a daleko od lidského obydlí, ale v případě, že se vám přihodí drobné zranění či vám bude nevolno, je dobré s sebou mít vše potřebné. Nezapomeňte na léky na bolest a na střevní potíže. Stejně tak přibalte náplasti, dezinfekci a minimálně obinadlo.

Zdroj, foto: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !