Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plánujete zahradní párty? Pamatujte na tyto tři pravidla a úspěch bude zaručen!

9. 08. 2018 | Zajímavosti
Grilování na zahradě s přáteli či rodinou již patří k létu stejně neodmyslitelně jako vysoké teploty a sluncem zalité, dlouhé dny. Málokdo by totiž odolával té podmanivé vůni linoucí se z grilu, vychlazeným drinkům a neutuchající zábavě s těmi nejbližšími. Pokud i vy patříte k milovníkům zahradních slavností a rádi byste letos nějakou uspořádali i na vlastním pozemku, následující rady vám napoví, jak na to!

S přípravami neotálejte


Při organizaci zahraní párty je zapotřebí včasné plánování. Nedopřejete-li si totiž několik předchozích dnů na přípravu a plánování, lehce se může stát, že s množstvím povinností a zařizování se dostanete do stresu, což kromě chybějících ingrediencí odnese také vaše duševní pohoda. Aby k podobné situaci nedošlo, vytvořte si podrobný plán akce – důležité je vědět, pro kolik osob slavnost chystáte a podle toho přizpůsobit nákupní seznam. Dobré je také ujasnit si charakter akce – jedná se o oslavu či pouze posezení s přáteli? Podle toho zajistěte odpovídající dekorace a přidejte je taktéž na seznam.

Den předem si připravte všechny pokrmy, které nemusí na jídelní stůl putovat zcela čerstvé, například pomazánkám, nakládaným sýrům či uzeninám naopak delší uležení vyloženě prospěje. Samozřejmostí je také naložení masa a zeleniny do marinád, případně příprava směsí na karbanátky či hamburgery. Chystáte-li na oslavu navíc dort, upečte si v předstihu i korpus a připravte krém, v den D pak již postačí dort zkompletovat a čerstvý předat oslavenci. Zapomenout byste neměli také na nápoje, které nechejte minimálně přes noc řádně vychladit.

Servis po babičce? Proč ne!


Nikde není psáno, že zahradní slavnost musí být ryze praktická a na styl se nehledí. Naopak je vhodné vyměnit klasické jednorázové kelímky a tácky za veselé nádobí plné barev, které pozitivní náladu ještě umocní. Bojíte-li se, že váš vzácný porcelánový servis nepřežije útok dětských účastníků, vyhraňte jim speciální jídelní koutek a pokrmy jim naservírujte na dětském nádobí z plastu. V dnešní době již existuje bezpočet barevného a tematického provedení pro kluky i holky, takže se nemusíte bát, že by děti byly o styl ochuzeny. Výborným pomocníkem při předchozím skladování i následném servírování vám budou bezesporu speciální gastro obaly z kvalitní vlnité lepenk. V cukrářských obalech tak můžete pohodlně skladovat narozeninový dort nebo třeba makronky před mlsnými členy rodiny. Kreativní hostitelé pak zajisté ocení možnost vlastního potisku, svým hostům tak můžete připravit výslužku i s vlastním a originálním věnováním.

Živlům neporučíte…


Ale můžete se na ně dopředu připravit! Není totiž nic horšího, než když své hosty vystavíte napospas přímému slunci či průtrži mračen. Pro obě varianty a k příležitostným akcím poslouží altán či párty stan, které však mohou být při opravdu vydatných lijácích a větru nedostatečné. Pokud tedy organizujete akce opakovaně a prakticky celé léto trávíte venku, zvažte investici do altánu, pergoly či v případě odpovídajícího prostoru do letní kuchyně. Kromě počasí je však zapotřebí vzít v úvahu také dostatek světla po celou dobu akce, zejména máte-li ve zvyku protáhnout oslavy do brzkých ranních hodin. V případě, že nemáte možnost klasického elektrického osvětlení, můžete stan ozdobit solárními lampionky a v okolí rozmístit pro lepší orientaci louče či lucerny se svíčkami.

Zdroj, foto: Paketo



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles