Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Platební karta

23. 04. 2015 | Vaše příběhy

Odpoledne, po obědě, vysvitlo sluníčko. Vylákalo mě ven, a tak jsem vzala psa a vyšla na procházku. Pro případ, že budu mít cestou hlad, nebo žízeň, jsem si do zadní kapsy riflí vložila platební kartu. S penězi v hotovosti se mi nosit nechtělo. Procházka byla příjemná, a tak se protáhla až do večera. Cestou zpět jsem se stavila do hypermarketu nedaleko mého bydliště. Přece jen jsem neměla doma nic na večeři a procházkou vytrávilo. Psa jsem uvázala před obchoďák a vešla dovnitř. V tu chvíli jsem potřebovala na toaletu. A tak jsem před nákupem navštívila místní toalety. Vybrala jsem si jeden z těch čistších záchodů, stáhla kalhoty, a v tu chvíli… karta mi vyjela ze zadní kapsy a spadla do záchodu!

S hrůzou jsem se skláněla nad záchodovou mísou. Být to doma, tak kartu vylovím a očistím. Toto byl ale veřejný záchod, a ne právě čistý. Nořit ruku do takové záchodové mísy jsem nedokázala. Ale nechat kartu uprostřed mísy také ne. Chvilku jsem uvažovala, že kartu spláchnu a nahlásím její ztrátu. Hned ji zablokuji, nechám si vystavit novou, a bude. Pak mě ale napadlo, že by se mi možná ani nepodařilo kartu spláchnout. A co bude, když kartu navenek spláchnu, ta ale poté vyplave? Nikdo sice nezná můj PIN, náhoda ale může vše změnit. A než stačím kartu zablokovat, můžu mít už účet vybílený. A tak jsem stála nad mísou a přemýšlela, jak vybruslit z nepříjemné situace. Musím kartu získat zpět, ať mám příjemnější pocit. Holou rukou tam ale nešáhnu! A tak jsem opustila kabinku. Starší paní, která si právě myla ruce u umyvadla, jsem neobratně poprosila:

platební karta"Můžu vás o něco poprosit? Spadlo mi do mísy něco velmi důležitého. Můžete, prosím, tady počkat a pohlídat, aby do této kabinky nikdo nešel, dokud nepřijdu?“

Paní se tvářila zaraženě, nakonec ale přikývla. Nemohla jsem totiž riskovat, že během toho, co půjdu pro igelitové sáčky, s jejichž pomocí snad kartu vylovím, přijde někdo a kartu mi počůrá, nebo dokonce něco horšího. Po chvíli jsem se vrátila s několika igelitovými sáčky v ruce. Paní tam ještě byla. Nervózně přešlapovala před kabinkou.

„To jsem ráda, že tu už jste. Nikdo nechápal, proč do kabinky nesmí. Ta druhá byla plná.“ řekla mi s úlevou.

Zavřela jsem se do kabinky. V záchodové míse stále plavala má platební karta. Navlékla jsem si na ruku několik igelitových sáčků. Těmi jsem kartu vylovila. Opláchla jsem svůj úlovek proudem vody a vložila opět do čistého suchého sáčku, abych s kartou nepřišla do styku. Stejně ji vyměním. Nebudu chodit nakupovat s kartou vylovenou z veřejného záchodku. Nakoupit jsem ten den už nešla, k večeři byl jogurt.

Přede mnou byl víkend, a tak jsem nakoupila v sobotu v hotovosti. A v pondělí jsem se konečně vydala do banky s kartou uvězněnou v několika igelitových sáčcích.

„Dobrý den, potřebuji vyměnit svou platební kartu,“ sdělila jsem paní u přepážky.

„Nefunguje? Máte správný PIN? Nebo co s ní máte?“ ptala se usměvavá slečna.

„Ona mi, totiž, víte, ta karta mi upadla…do veřejného záchodku,“ vysoukala jsem ze sebe.

Slečna se ušklíbla a stěží bojovala se smíchem. „To jí přece nevadí? Karta bude fungovat i tak. Měníme jen karty poškozené, nefunkční.“

„Ale já si přece nedám do peněženky kartu vylovenou ze záchodu? Ze špinavého záchodu z obchoďáku.“

„My vám ji ale nemůžeme vyměnit,“ usmála se slečna. Pak jí asi bylo líto mé osoby, a tak dodala: „Kdyby ale byla rozlomená, že by nešla použít, museli bychom vám ji vyměnit.“ Spiklenecky mrkla, jako by mě naváděla k něčemu nekalému.

„Aha, tak když se mi jako zlomí, tak budu mít po problému?“ poděkovala jsem a odcházela.

Ani jsem nešla domů. Šla jsem do nedalekého parku, zde jsem si sedla na lavičku, kartu v sáčku jsem položila na zem, přišlápla ji a snažila se ji zlomit. Má karta ale odolávala destruktivnímu zacházení. Jako by byla ze železa. Přemýšlela jsem, co dál. Nůžky jsem s sebou neměla, nůž také ne. Pak ke mně přiběhlo malé štěně. Zvědavě mi očuchalo nohavici kalhot, a pak ji chtělo žvýkat. Podrbala jsem štěně na zádech. V tu chvíli si štěně všimlo, že v druhé ruce něco mám. I přes igelitový sáček nejspíš cítilo pach veřejného záchodku. Vyrvalo mi kartu z ruky a snažilo se ji rozžvýkat. Samozřejmě, že jsem nechtěla, aby si štěňátko ublížilo. A tak jsem mu chtěla kartu vzít. Štěně ale utíkalo pryč. Zastavilo se až u svého majitele. Byl jím starší pán.

„Copak to máš, Done?“ zeptal se štěňátka a vysvobodil kartu z jeho čumáčku. „Jé, to je karta!“

To už jsem k němu doběhla i já. „To je moje karta,“ řekla jsem.

Pán se tvářil nejistě. „To se vám hrozně omlouvám, ale Don ji rozkousal.“ Skutečně. Pán držel dva díly mé karty v ruce. Karta už byla zbavena i igelitového sáčku. Naštěstí jsem měla jeden sáček v kapse. Rozevřela jsem ho a nechala pána, aby díly karty vložil do sáčku.

„Tak se neztratí,“ vysvětlila jsem důvod, proč chci kartu vložit do sáčku.

„Způsobil jsem vám škodu. Musím to odčinit,“ omlouval se pán a vytahoval peněženku.

„Ale to nic. Nic se nestalo. Zajdu si do banky, aby mi kartu vyměnili,“ usmála jsem se vlídně na pána. „Taky mám doma pejska,“ vysvětlila jsem a odcházela. Musela jsem ještě stihnout otevírací dobu banky. A tak jsem ještě ten den předala slečně u přepážky dva díly své karty ze záchodu se slovy:

„Mou kartu rozkousal pes. Prosím o její výměnu.“ Slečna se usmála, zaplatila jsem nějaký ten poplatek a do dvou týdnů jsem měla kartu novou. Tu už v zadní kapse kalhot nenosím.  


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Platební karta:

Platební karta
Platební karta
Platební karta
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky občas strkám kartu do kapsy.. peníze v hotovosti skoro nemám...musím být pozorná, ať ji taky neutopím..SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsaný příběh.Smajlík To se mi nemůže stát, žádnou nemámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběhSmajlík Nic podobného se mi naštěstí ještě nestalo
Obrázek uživatelky
profil
Jako vždy skvěle napsaný příběh !!!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji, i za ostatní komentáře k mým článkům.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles