Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plavání s miminkem

25. 09. 2012 | Cvičení

Plavání kojenců je úžasný zážitek nejen pro miminko, ale také pro maminku a tatínka. Zpestřuje rodičovskou dovolenou a působí na dobrou náladu. Dítě má z plavání radost. U větších dětí nabývá pocitu sebevědomí po zvládnutí určitých cviků. Plavání v bazénu posiluje imunitní systém, děti jsou odolnější, díky otužování. Podporuje správný vývoj a motoriku u dětí. Plavání příznivě působí na srdeční a cévní systém. Posiluje chuť k jídlu a působí výborně na spánek. Miminka lépe prospívají. Pohyb ve vodě je zdravý, napomáhá k odstranění různých vad držení těla.

Kdy začínáme s plaváním miminka?

Malého plaváčka můžete mít doma od narození do tří let věku. S miminkem můžeme začít plavat hned po zahojení pupíku, ale určitě jen v domácím prostředí. Většina dětí se ráda koupe. Domácí prostředí na ně působí bezpečně, proto je pro ně příjímání nových návyků nestresovou záležitostí.  I když má kojenec do třetího měsíce krátký reflex zatajení dechu po kontaktu s vodou, nikdy mu sami nedáváme hlavičku pod vodu, jako při potápění. Zkoušet se to může v přípravných kurzech, které probíhají na bazénech pod dohledem odborného instruktora.

Plavání s miminkemZákladní plavecké dovednosti miminka

Miminko v bazénu samo neplave, ale s vaší pomocí se ve vodě vznáší. Určitě od malého kojence nečekejte, že ho vložíte do vody a ono začne samo pádlovat ručičkami a nožičkami. V plaveckých kurzech naučí miminko nebát se vody a orientovat se v ní. U některých dětí se dá dosáhnout při dodržení určitých postupů, že začnou samy brzy plavat. Základní plavecké dovednosti, splývání, dýchání do vody aj. se dítě začíná učit od 18 měsíců. S nácvikem znakových a kraulových nohou začíná dítě ve 2,5 letech. Celý plavecký styl se u dětí trénuje, až po čtvrtém roce, kdy už rozumově zvládají pohyby nohou a rukou.

Na co nezapomínat?

Pokud se chystáte s miminkem chodit do bazénu, tak si nejprve zjistěte, zda splňuje podmínky pro koupání dětí ve věku od šesti měsíců. Teplota vody by se měla pohybovat kolem 28°C-30°C. Z chladnější vody se dítě nachladí a z teplejší je pohodlnější. Také nesmíme zapomínat na to, že každé dítě je jiné, většinu hrátky ve vodě baví. Miminka, která nejsou plaváním nadšená a v bazénu křičí, nemá cenu zapisovat do kojeneckých plaveckých kurzů. Na bazénech také číhají různá rizika, kterým nezabráníme. Z chlorované vody se uvolňují sloučeniny, které dráždí sliznice, pokožku a dýchací cesty.

U některých dětí se může objevit alergie. Malí plaváčci mohou mít z bazénu častější výskyt infekcí dýchacích cest, záněty očí a uší. Proto je dobré poradit se s dětským lékařem předtím, než začnete s miminkem chodit na plavání. Opatrní by měli být zejména ti rodiče, kteří mají dědičné předpoklady pro alergie, astma a atopický ekzém.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
čekám mimčo v lednu a už ted se moc těším, jak budeme chodit. Jen nevím o dobrém plavání v Benešově, zatím jsem nic nenašla, tak nevím, jestli nebudu muset dojíždět až do Prahy... to se mi moc už jen z finančních důvodů nechce.
Obrázek uživatelky
profil
PŘED ROKEM 1989 NIC TAKOVÉHO NEBYLO, ŚKODASmajlík
Obrázek uživatelky
profil
S naší malou chodíme plavat už od 3 měsíců a je to opravdu skvělé. Naše holčička si to vždycky užije a zrovna tak my Smajlík. Chodíme do bazénku se slanou vodou, kde zmíněné vyrážky moc nehrozí. Holčičce budou brzy 2 roky a už začíná sama plavat. Kdo může se svým mimčem chodit, vřele doporučuji.
Obrázek uživatelky
profil
Taky to není všude,jen kde mají bazén a prostředí pro kojence.
Obrázek uživatelky
profil
za nás takové možnosti nebyli
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles