Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Plavky 2011: Zářivé barvy – to jsou letošní hity

27. 06. 2011 | Trendy

Plavky v roce 2011 budou především v pestrých barvách, IN bude hlavně růžová, fialová, modrá, také červená nebo odstíny žluté či zelené. Pozadu ale nezůstanou ani pastelové odstíny, které jsou stále velmi žádané, například šeříková, tyrkysová a růžová, často i v kombinaci.


Květinové vzory letos převálcovaly všechny ostatní, hlavní dominantou letošních plavek tedy budou květiny, dále pak zvířecí vzory a tradiční námořnické pruhy – kombinace bílé a červené. „I letos v nových kolekcích plavek dominuje ženskost střihů. Opravdu IN budou střihy zvýrazňující postavu. V kolekcích se objevily více vykrojené nohavičky u spodních dílů plavek a také hlubší dekolty. U plavek jsou letos moderní podprsenky bez ramínek, bikiny-kalhotky se šňůrkami a trojúhelníčkové podprsenky. To vše v zářivých barvách a zajímavých vzorech,“ uvedl Michal Hubka


plavkyI plavky si letos dopřály doplňky, a to například mašličky, šňůrky, kytičky či různé kroužky a spony, které jednotlivé díly plavek spojují. Co se týká materiálů, největší podíl má stále polyamid a elastan, některé značky přidávají i bavlnu. Stále je však důležité o plavky dobře pečovat, vlivem slané vody ztrácí elastan svou pružnost a plavky se tak ničí. Jako doplňky k plavkám jsou v nabídce sukně, šaty či šátky, vše ideálně v kompletu, v barvě a vzoru plavek.  


Jednodílné plavky se hodí především pro sportovní využití, sednou ale skvěle ženám s plnější postavou a také starším generacím. Oblíbenější jsou plavky dvoudílné v hravých pestrých barvách. IN budou také různé barevné kombinace na jednotlivých dílech – růžová a tyrkysová, černá a žlutá, červená a černá, bílá a červená nebo bílá a modrá. Novinkou v sortimentu jsou plavky pro plnější tvary, až do velikosti 95E,“ dodal Michal Hubka.


Pánské plavky následují podobné trendy jako plavky dámské. IN jsou výrazné pestré barvy, upnutější střihy zvýrazňující postavu, z materiálů polyamid a elastan. Plavky s nohavičkou jsou stále oblíbenější než plavky slipové. Z barev jsou zajímavé kombinace černé s výraznými barvami – červenou, žlutou, zelenou či oranžovou. IN je stále i modrá, která je na plavkách velmi oblíbená.


Z letošních kolekcí si jistě vybere každý. Zajímavostí je, že dvoudílné plavky, které letos letí v pestrých barvách a vzorech, je také možné různě kombinovat. Můžete mít dvoje plavky různého střihu a ty kombinovat, zářivé kombinace barev a zajímavých vzorů k tomu jen vybízejí. A krásné plavky také doporučujeme doplnit o plážové doplňky – šaty, sukně a šátky ve stejných barvách a kombinacích. Efekt z krásných plavek je tak ještě podpořen,“ uzavřel Michal Hubka.


plavkyDětské plavky se podřizují aktuálním trendům trochu méně. Pro dívky jsou to hlavně jednodílné plavky, převážně v růžové barvě a jejích odstínech – letos i se zajímavými květinovými vzory. U chlapců pak vedou plavky s nohavičkou v barevných kombinacích jako u pánských plavek.


Tipy odborníků, jak vybírat plavky podle postavy:


Obrácený trojúhelník – postava, která se vyznačuje rameny širšími než boky a užším pasem. V tomto případě je potřeba odvést pozornost od ramen, tedy skrýt jejich dominanci. Ideálním trikem, který lze v tomto případě doporučit, je pestrobarevný spodní díl plavek, který opticky odvede pozornost od vršku. Co se týče tvaru, mohou to být klidně bikinové kalhotky, bokovky, kalhotky s nohavičkou nebo klidně kraťásky. 


Trojúhelníková postava – postava, která má užší ramena a široké boky, tedy řekněme opak předchozího. V tomto případě doporučujeme opticky odpoutat pozornost od spodní části postavy – tedy nosit výrazný, nebo alespoň výraznější vršek a jednobarevný spodní díl. I podprsenky pak vypadají moc hezky – vázané za krkem se zajímavými, třeba právě květinovými vzory.


Přesýpací hodiny – v podstatě jde o ideální typ postavy: má stejně široká ramena i boky a užší pas. Ženy s takovou postavou by měly své křivky zdůraznit a na to i letošní trendy upozorňují. Doporučením pro ženy s touto postavou jsou plavky s výrazným barevným horním dílem a pestrobarevné kalhotky nebo také plavky bez ramínek, klidně i jednodílné v zajímavém vzoru a barvě.


Postava typu jablko – disponuje širokým hrudníkem, téměř neznatelným pasem a větším břichem. Ramena a boky jsou pak užší. Od širších partií je potřeba odvést pozornost, to se povede hodně vystřiženými jednodílnými plavkami, které opticky postavu protáhnou a zúží. Vhodné jsou také dvoudílné tankini, které partii bříška zakryjí, ale dají se třeba na slunění i vyhrnout a použít jako klasické dvoudílné. Oblíbené jsou i další plážové doplňky – sukně, šaty, parea, která jsou vzorovaná a různobarevná v partii boků, to také dobře odvádí pozornost a tvaruje postavu.


plavkyAtletická postava – ženy, které hodně a rády sportují, mají často protáhlý svalnatý trup s málo znatelnými křivkami a téměř stejně širokým pasem a boky. U tohoto typu postavy je potřeba podpořit ženskost a vytvarovat křivky. Ideální jsou bokové kalhotky se zavazováním, více vykrojené bikiny nebo i jednodílné plavky s propracovaným pasem, který je tak zvýrazněn. Ostatním střihům se pro tyto postavy omezení nekladou. Letos jsou ideální květinové vzory nebo zajímavé barvy a jejich kombinace.


A jak o plavky pečovat, aby byly dlouho jako nové?


První péče o plavky začíná ještě předtím, než je poprvé vezmete na sebe. Před prvním použitím je dobré plavky namočit do vlažné vody o teplotě 30 °C s neutrálním mýdlem a poté nechat volně uschnout, hlavně plavky neždímat. Vhodný pro plavky je jemný prací prášek nebo jádrové mýdlo. Také po každém nošení plavky vyperte ve vlažné vodě. Nesušte je ale na přímém slunci, raději je pověste do stínu. Plavky také nenechávejte vlhké ve srolovaném stavu nebo v igelitovém sáčku – může totiž dojít k zapaření a jejich poničení.


Dávejte si pozor i na mechanická poškození a odírání – šperky, kameny, sezení na hrubém povrchu, na písčité pláži nebo hrubý povrch toboganu. To všechno může plavky poškodit. Mořská sůl nebo chlor plavkám také zrovna neprospívají – mohou totiž pozměnit jejich barvu. Vlivem chloru navíc elastan ztrácí svou pružnost. Dobře tedy vybírejte místo ke koupání a pokud možno se vyhýbejte přechlorovaným bazénům.


Dalším nepřítelem plavek jsou tělesný pot a krém na opalování. Místo krému tak používejte raději opalovací mléko a plavky si oblékejte teprve tehdy, až se mléko vstřebá. Termální lázně, v nichž je často teplota vody vyšší než povolených 30 °C, a bahenní koupele mají také negativní účinky na barvu a strukturu materiálu.


A rada nakonec: Než plavky po sezoně uklidíte do skříně, věnujte jim ještě trochu péče. Vyperte je v pračce – při praní je dejte do speciálního sáčku a použijte program na jemné prádlo. Vynechte odstřeďování a v žádném případě nesušte plavky na topení ani v sušičkách na prádlo.


Zdroj: Astratex


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
veliký výběr, vybrala bych siSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
plavečky moc krásné,ale prošoupám ještě ty co jsem si koupila minulý rok
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný výběr.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles