Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plesové šaty i běžné oblečení s klidem vyperete online

17. 11. 2020 | Domácnost
-Komerční sdělení-

I když to na velkou plesovou sezónu letos nevypadá, přípravy byste neměli podcenit. Až se situace uklidní, budete potřebovat zářivě čisté společenské šaty i obleky.

Každá dáma by měla mít jedny malé večerní stále v pohotovosti, a to samé platí i pro pánské obleky. Kromě toho byste po každém večírku měli svou róbu vyčistit a uložit do ochranného pytle. Čistit byste je měli co nejdříve po návratu, protože jedině tak se případné skvrny a pachy nezažerou do látky.

Nejčastější skvrny na společenském oděvu bývají způsobeny potem, nápoji nebo jídlem. Každá z těchto skvrn si žádá jiný postup čištění, stejně tak i látky vyžadují speciální zacházení. Často je potřeba je čistit chemicky, což je doménou čistíren oděvů.

Jak to funguje v prádelně1.   Praní šatů v ruce   


Když usoudíte, že na čistírnu je brzy a chcete odstranit nečistoty svépomocí, držte se známého pravidla: „Dvakrát měř, jednou řež.“ V tomto případě per. Než vyperete oblečení v ruce, vyzkoušejte prášek na praní na kousku látky, který není vidět.

Nemusíte hledat speciální přípravek, postačí i vlažná mýdlová voda. Skvrnu jemně promněte nebo použijte jemný zubní kartáček. Tento postup se hodí zejména pro čištění lemů dlouhých společenských šatů, které se v zimě jen těžko brání urousání.

2.   Praní společenských šatů v pračce


Některé nečistoty se ručně vyprat nedají. Pokud jsou tedy šaty po večírku zralé na pračku, zkontrolujte cedulku a pokud to výrobce dovolí, šup s nimi do pračky. Při správném postupu se není čeho bát.

Když bude na štítku informace, že se šaty nemají prát v pračce, je lepší šaty odnést do čistírny. U pánských obleků nad pračkou ani nepřemýšlejte, ty tam odneste rovnou.

3.   Spolehněte se na čistírnuCleany - čistírna Vašeho oblečení


Společenské šaty, pánské obleky či dámské kostýmky se často vyrábí z materiálů, které potřebují speciální péči. Tu jim dokáží v čistírnách snadno poskytnout. Domů se vám pak vrátí oblečení, které můžete rovnou obléknout na další vánoční večírek, slavnostní večeři nebo ples.

Do čistírny nemusíte vůbec chodit, díky online prádelně a čistírně Cleany.cz můžete oblečení poslat do čistírny online a mít ho do 24 hodin zpět doma. Vedle společenských oděvů můžete takto čistit i bytový textil, koberce, outdoorové vybavení i běžné oblečení.

Stačí na webu vyplnit formulář, kde vyberete, co potřebujete vyprat. Oblečení předáte kurýrovi a počkáte, až vám ho zase přiveze čisté a vyžehlené na vybranou adresu. Už při vyplňování formuláře vidíte, kolik za čištění zaplatíte. Když se navíc zaregistrujete v Cleany Clubu, získáte 100 Kč na první praní a k tomu pravidelnou porci tipů a triků kolem praní a čištění oblečení. Místo běhání do čistírny si můžete užívat volný čas s přáteli či rodinou.
čistírna Cleany
















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to jsem nevěděla super diky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles