Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po Volání kukačky je tady Hedvábník: Druhý román Roberta Galbraitha je tady!

10. 02. 2015 | Knižní tipy
-Komerční sdělení-

Před rokem nás J. K. Rowlingová všechny převezla, když pod pseudonymem Robert Galbraith vydala kriminální román Volání kukačky. Toužila se zbavit nálepky Harryho Pottera a bezpochyby se jí to podařilo – Volání kukačky sklidilo celosvětový ohlas. Ale byla to až její druhá kniha pod tímto pseudonymem, která vyrazila kritikům dech.

Volání kukačky:

Cormoran Strike přichází na scénu

V knize Volání kukačky jsme se seznámili s válečným veteránem Cormoranem Strikem, který řešil případ mrtvé modelky. To, co mělo vypadat jako sebevražda, je nakonec mnohem komplikovanější, než se na první pohled zdálo. A detektiv se sám ocitá v nebezpečí, když rozkrývá celou skládačku kousek po kousku.

Už v první knize se Rowlingová předvedla jako zdatná autorka detektivek – buduje napětí, atmosféra graduje a nechybí ani nečekaný konec. Svůj orchestr napětí ale Rowlingová naplno rozehrává až ve druhé knize vydané pod pseudonymem Robert Galbraith s titulem Hedvábník.

HedvábníkHedvábník: Druhý případ Cormorana Strika

Detektiv se sympaticky lidskými vlastnostmi se opět ocitá před komplikovaným případem. Zmizelý spisovatel ve svém rukopise s jízlivou zlomyslností vykreslil všechny své známé. A kdyby se román zveřejnil, zničil by život nejednomu z nich. Motiv k umlčení se tedy zdá být jasný. Nebo ne?

Když je spisovatel nalezen brutálně zavražděn, zdá se, jako by za tím vším bylo ještě něco. A tak začíná boj s časem, napínavé vyšetřování a ještě napínavější výslechy, kterými Rowlingová buduje vzrušující atmosféru krůček po krůčku.

Britský list The Guardian autorku přirovnává ke královně detektivek Agathe Christie. A podobných ohlasů se Hedvábník dočkal ze všech koutů světa. Takže pokud patříte k fanouškům detektivek, Hedvábníka si rozhodně nenechte ujít – na pultech se objeví už 19. února!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka