Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podali jsme prst, vzali celou ruku

3. 01. 2015 | Vaše příběhy
Milé Chytré Ženy, chtěla bych se s vámi podělit o snad doposud nejhorší zážitek, co se mi stal. Možná že někomu to tak po dočtení nebude připadat tak hrozné, ale zkuste si to představit.
Můj přítel je poměrně dobrá duše, a spousta lidi to o něm také ví a tak ho rádi jeho kamarádi využívají. Ať jde o půjčování peněz či odvozu z bodu A do bodu B. Ale to by tak nevadilo, ale poslední jeho milosrdenství mě vyvedlo z míry.

 Přítelův (mimochodem přítel se jmenuje Jakub) nejlepší kamarád Vladislav si našel novou přítelkyni, která má tříletou holčičku. Jenomže jim nastal v životě zlom - z bytu, ve kterém bydleli doposud, se museli odstěhovat a neměli honem kam jít. Nebo měli by, kdyby venku pomalu nezačínalo mrznout. Měli k dispozici chatu, jenomže v té chatě nebylo ani topení, ani teplá voda, což jak každý uzná, není vhodné místo k výchově malé dívenky. 

Podali jsme prstA tímto se dostáváme k dobrému skutku Jakuba. Vzhledem k tomu, že on má rád děti, skvěle se o ně stará a rád by měl už i vlastní... Ha ha, to si počká, no ale to sem nepatří:-), tak se mu v hlavě upekl nápad nastěhovat je k nám do domečku na vesnici. Netroufala jsem si něco namítat a jen jsem hloupě přikyvovala k tomu, co se domlouvalo. A dohoda zněla, 14 dní, než si něco najdou, když bude něco třeba udělat, tak pomůžou, a budou po sobě uklízet. Myslím, že to nejsou nijak drastické podmínky. Ani jim se nezdálo a tak došlo na stěhování.
Už při stěhování jsem neměla dobrý pocit, nelíbilo se mi, že na 14 dní mají tolik věcí, a už vůbec se mi nelíbilo, že to stěhujeme s Jakubem vlastním autem. Najezdili jsme spousty kilometrů a neřekli ani děkuji.

Když už bylo vše na svém místě a nastal klid, tak jsme všichni čtyři posedávali na terase a řešili, co bude dál. Bylo třeba posekat a že nemáme zrovna malou zahradu, požádali jsme o pomoc. Vše nám bylo odsouhlaseno, ale jak jsme zjistili druhý den, skutek utekl. Za celý den nevystrčil nos s pokoje. A až večer přišel s tím, proč jsme mu neřekli. A tímto dnem vlastně vše začalo. Už nejen já, ale i Kuba si začal uvědomovat, že to není úplně tak, jak čekal.
Po příjezdu z práce má každý rád vlastní klid, takže když přijdete domů, chcete hodit nohy nahoru a odpočívat. A proto jsem málem vylétla z kůže, když jsme s Jakubem dorazili domů a v kuchyni byla kopa nádobí na lince, v obýváku roztahané hračky a dřevo do krbu, a nejvíc mě štvalo všude rozsvícené světlo. Je jasné, že jsme jim dali najevo, že takhle to dál nepůjde, ale bylo to takzvaně prd platné. Trpěli jsme to měsíc!

Na ten nepořádek jsme si zvykli, že za nimi musíme chodit jako sluhové a uklízet. Ale poté, co se nám doma ztratily peníze, dostali ultimatum, „týden na odstěhování“ a v tu ránu jsme byli my ti nejhorší, co jim ubližují a co je chtějí vystěhovat a že nemají kam jít, a začali škemrat a ukecávat, ať je tam ještě necháme. Napřed jsme nechtěli. Ale povolili jsme!

Stále odkládali odchod o den, o dva, a jak se den se dnem sešel, byly z toho dva měsíce. Už jsem to opravdu psychicky nezvládala, ničeho si nevážili, spoustu věci zničili, ale když mi svojí nevšímavostí spálili motor u mrazáku, protože ho zapomněli zavřít, tak jsem byla opravdu naštvaná a chtěla jsem, aby mi vysvětlili, jak se to mohlo stát a uklidili si po sobě tu spoušť, co tím vším vznikla. A jediné, čeho jsem se dočkala, byla věta: „Kde máš tu jistotu, že jsme to byli my, jo a uklízet to rozhodně nebudeme“. Kdo jiný to mohl být, když tam nikdo nebyl, my s Jakubem přijeli zrovna z práce.

No a světe div se, s tímhle přístupem nám nezbylo nic jiného, než je vyhodit ze dne na den, jinak by nikdy neodešli. Bylo mi líto té malé, ale oba mají rodiče, u kterých mohli být. Odcházeli dotčení, uražení, se spoustou nadávek a titulů na naší adresu. Ustáli jsme to, vyslechli si to s úsměvem, protože jsme věděli, že už budeme sami.

A už je to skoro půl roku a jsme opravdu spokojení, je nám sice líto, že skončilo přátelství mezi nimi a námi, mimochodem jej ukončili oni, ale co se dá dělat, život jde dál a já už teď vím, že než nás zase něco takového napadne, pořádně si to promyslíme.

Kracmari - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že nemáte čeho litovat. Copak takhle se chovají přátelé? No a Jakub dostal lekci, snad už si příště dá pozor.Super článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Abych řekla pravdu , měla jsem strach jaké budou ohlasy, a upřímě? se mi ulevilo když vím že i jiným se tohle děje....
děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

"Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán" - s tím jsem se setkávala téměř po celý život, protože jsem neuměla říci NE !!
Až teprve v důchodovém věku jsem pochopila, že "čeho je moc, toho je příliš".
Ještě, že jste se jich zbavili - to nebyli přátelé - jen vyžírkové !!!
Obrázek uživatelky
profil

To jste si tedy užili za váš dobrý skutek...a s takovými lidmi se raději nepřátelit...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
přesně něco takového se talo mé rodině .. která pronajala dům s velmi nízkým pronájmem kamarádovi s přítelkyní ze začátku říkali na dva měsíce než si najdou něco jiného nakonec to skončilo tak že nájem neplatili stejně tak neplatili elektřinu ani vodu .. bohužel peníze využívali pouze na chlast a až po roce se podařilo je vyhodit jinak platit dva nájmy a k tomu vše ostatni asi by rodiče zkrachovali.. bohužel ted jsou rodiče špatní oni a nikdo nekouká na to jaký dluh udělali oni..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles