Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podceňovaná epidemie budoucnosti: Alergie

23. 09. 2008 | Nemoci
„Dobrý den, rád Vás poznávám,…povězte mi něco o sobě,…jakou trpíte alergií?“ Takhle nějak by s nadsázkou mohla v budoucnu vypadat běžná seznamovací konverzace dvou osob.

Alergie totiž představují narůstající hrozbu pro zdraví člověka, a to v celosvětovém měřítku. Možná pro vás bude překvapením, že každý pátý obyvatel České republiky je alergik. V evropském měřítku jsou navíc statistiky alarmující ještě více - odhaduje se, že do roku 2015 bude nějakou formou alergie trpět polovina Evropanů, tedy každý druhý z nás. Alergie navíc představuje i nemalou finanční zátěž – na řešení problémů s ní spojených se v Evropě ročně vynaloží až 29 miliard EUR. Podle výsledků posledních studií je přitom alergie, jakožto nemoc, stále podceňována, nedostatečně diagnostikována a nedostává se jí často ani vhodné léčby.

AlergieCo je vlastně alergie?

Stručně řečeno, jde o poruchu lidského imunitního systému. Při alergické reakci náš organismus chybně vyhodnotí určité látky v prostředí, tzv. alergeny, jako nebezpečné infekční činitele a při kontaktu s nimi zahájí nepřiměřenou obranu. Reakce organismu se pak může projevit akutní rýmou, kožní vyrážkou nebo třeba střevními problémy a často může člověku zásadně zkomplikovat život. Přitom alergenům - látkám, které spustí alergickou reakci - je téměř nemožné se vyhnout. Patří mezi ně pyly, bodnutí hmyzem, některé potraviny, léky, nebo chemické látky.

Na trhu, především v oblasti kosmetiky a potravinářství, se proto stále častěji setkáváme s produkty označenými jako hypoalergenní. Jde o výrobky, které jsou vůči alergikům šetrné a snižují riziko alergické reakce.

Ambi Pur Puresse se hypoalergenní účinky získal ocenění Britské alergologické asociace (BAF), celosvětově uznávané organizace, která se již více než patnáct let zabývá osvětou, výzkumem a prevencí v oblasti alergie.


Výrobci kosmetiky a potravin, kteří přistupují ke svému podnikání zodpovědně, na současnou alarmující situaci reagují a zavádí na trh produkty, které snižují riziko dalšího vzniku a šíření alergií.



Zdroj: Ambi Pur

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc