Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podvedl vás? Jak si zachovat tvář po odhalení nevěry

25. 10. 2013 | Vztahy
Všichni chceme, aby nám naše drahá polovička zůstala věrná až do konce života. Realita je bohužel často jiná a čím dál větší počet párů se potýká s nevěrou. Co dělat, když i vašemu vztahu zasadí ránu nevítaný host? Podle Martiny Horákové je velmi důležité zachovat si dekorum, protože až odezní první intenzivní emoce, budete na celou situaci hledět zcela jinak.  

1.    Zachovejte chladnou hlavu

Pozdní příchody domů v rozjařeném stavu, neustálé hlídání mobilu, kupování nových a nových košil nebo neobvykle dlouhý čas před zrcadlem. Vše najednou začalo mít své opodstatnění. Nechcete si to připustit, ale už i vy víte, že se jedná o nevěru. Chce se vám okamžitě zvednout telefonu a ve velkém křiku vše skoncovat. Zahltit dotyčnou osobu spoustou sprostých slov a hned poté dát vědět celému světu, s jakou bezpáteřní bytostí jste sdílela lože.
„V afektu nás napadne spousta věcí, kterých bychom mohly později litovat. Proto je v tuto chvíli nejlepší pokusit se zachovat klid a ovládnout své city. Je důležité a zároveň nesmírně těžké si uvědomit, že mince má dvě strany. Pokud tedy chcete od partnera zpětnou vazbu, dejte mu příležitost a nezažeňte ho do kouta, z kterého již nebude cesty zpět,“ vysvětluje Martina Horáková.

Podvedl vás? Jak si zachovat tvář po odhalení nevěry

2.    Přijměte skutečnost

Říkáte si, proč zrovna vy? Vyčítáte si, že vás manžel podvedl kvůli vašim chybám? Nedělejte to. Pro nikoho z nás není jednoduché připustit, že patříme do skupiny podvedených. Pro vaši vlastní rovnováhu je ale nutné se s tím smířit. V hlavě můžete mít spoustu otazníků, důležité je však nepátrat po detailech. Ty by vás mohly akorát zranit.

Nevyvíjejte detektivní činnost. Nechtějte vědět jméno osoby, číslo jejích bot, kolikrát vás s ní podvedl ani jména hotelů, ve kterých se sešli. Přemýšlejte, jestli váš vztah stojí za záchranu a při rozhodování se snažte být objektivní. Zrekapitulujte dosavadní vývoj partnerství a v žádném případě nedovolte, aby nevěra byla to jediné, na co si vaše mysl vzpomene.

3.    Komunikujte

Problémem podvedených bývá velmi často utápění v pocitech zrady. Pokud stojíte o to, aby váš vztah zálety překonal, je na místě potlačit lítost a s partnerem si o všem rozvážně promluvit. Věřte, že muž ocení, když situaci zvládnete v klidu a bez hysterických výbuchů. V jeho očích stoupnete a svou chybu si tak snáze uvědomí.

Dejte partnerovi prostor pro vyjádření a zdůvodnění. Je možné, že uslyšíte něco nepříjemného, ale pokud máte ve vztahu pokračovat, je nezbytné získat podněty pro vlastní zlepšení.  Dejte si však pozor a nestavte se do zcela submisivní role. Partner by toho mohl ve vašem novém začátku začít zneužívat – nezapomeňte, je to stále on, kdo zradil.

4.    Trpělivost růže přináší

V případě, že s protějškem naleznete společné východisko, buďte trpělivé. Věřte v to, že si partner svoji chybu uvědomil. V opačném případě se nad vaším vztahem bude stále vznášet obláček výčitek a bolesti z minulosti. Pomalu nalézejte ztracenou důvěru. Snažte se manželovi neupírat sex a sobě z něj nečinit negativní zážitek. Nahrávaly byste tak útěkům k někomu jinému.
„Pečujte o vlastní sebevědomí, ale pouze zdravou cestou. Navštivte kosmetický salón, oblíbeného kadeřníka, stýkejte se zajímavými lidmi, ale rozhodně neplánujte odplatu. Měla by velmi krátkodobý efekt a ve finále byste se mohla sama sobě znechutit. Buďte lepší a věřte v zúročení své vlastní velkorysosti,“ uzavírá Martina Horáková

Zdroj, foto: Leyter.com


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Odpustila jsem, ale nezapomněla, nedůvěřuji a už asi nikdy nebudu. Zkoušela vše, aby to zas fungovalo, ale nešlo to a mohl se snažit jak chtěl, bohužel.
Obrázek uživatelky
profil
KAŽDÁ NEVĚRA PARTNERKY ČI PARTNERA MUSÍ ZÁKONITĚ TOHO DRUHÉHO BOLET .ODPUSTIT ANO ČI NÉ .......KAŽDÝ MÁ JINÉ MĚŘÍTKO .ZNALA JSEM JEDNU PANÍ JEJÍ MUŽ JI BYL MOC NEVĚRNÝ A ONA NIKDY NEDALA NA SOBĚ NIC ZNÁT VŽDY BYLA USMĚVAVÁ, MILÁ.JEDNOHO DNE ZAS JEJÍ MANŽEL ODJEL ZA NĚJAKOU MILENKOU A PŘI VEČERNÍM NÁVRATU MĚL DOPRAVNÍ NEHODU .DOMŮ UŽ SE NEVRÁTIL ,Z MÍSTA NEHODY HO ODVÁŽEL VRTULNÍK .BYLO TO MOC OŠKLIVÉ ,ALE JEHO ŽENA TO NEVZDALA. ZAČALA VÉST FIRMU BEZ JEHO NEPŘÍTOMNOSTI ,JEZDILA ZA NÍM KDYŽ BYL STÁLE V BEZVĚDOMÍ ČETLA MU HODINY A HODINY A PAK ZAS DOMŮ K DĚTEM .ZVLÁDLA VŠECHNO A KDYŽ SE PROBRAL A DOKTOŘI ŘEKLI MUSÍ SE VŠE UČIT OD ZAČÁTKU .....NEVZDALA TO ,NAUČILA HO JÍST MLUVIT,CHODIT .A TEPRVE AŽ TOHLE VŠE PŘEKONAL ,ON POCHOPIL .POZNAL ŽE KOHO MÁ HLADIT ,MILOVAT A VÁŽIT SI, JE JEN JEHO ŽENA .DNES JSOU STAŘÍ, ALE ON SE JI SNAŽÍ DÁL A DÁL DÁVAT NAJEVO SVOU LÁSKU .NAUČILA HO MILOVAT TU PRAVOU PROTOŽE HO MOC A MOC MILOVALA. KDYŽ MILUJETE DOKÁŽETE VŠECHNO ALE OTEVŘÍT OČI MUSÍ I TEN DRUHÝ.
Obrázek uživatelky
profil
hoj tez jsem si tim prosla jenze ja mam velmi citlivou dusi tak jsem byla na dne ale odpustila jsem mu rekla jsem ze na neho budu cekat do konce života!!!
Obrázek uživatelky
profil
Zcela souhlasím s fly80. Když se mu líbí jinde,tak ať si tam zůstane. Vždyť pro jedno kvítí...
Obrázek uživatelky
profil
Já si to taky prožila,takže článku rozumím a dávám za pravdu. U nás to vlastně vyřešila ta milenka,která rozhodně nechtěla rozvrátit svou rodinu.. Tak jsem mu zůstala já Smajlík Už je to pár let a žijeme celkem spokojeně. Jen kdyby se tohle mělo opakovat,už bych o něj tolik nebojovala (nebojovala jsem ani tehdy,jen jsem si hleděla sama sebe a čekala až se rozhodne do určitého termínu)a hned bych ho nechala jít,ať si to užije Smajlík Takže holky,nesuďte pokud jste to neprožily,on si to musí protrpět každý sám..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles