Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“

27. 09. 2010 | Kultura
Letošní špičkovou produkci pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2010. Tradičně poslední „zelená“ výstava roku na olomouckém výstavišti Flora otevře své brány ve dnech 7. – 10. října.

V hlavní výstavní expozici, pro níž zvolili pořadatelé název „Selský dvůr“, se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy  představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Pestrobarevné a chutné výpěstky doplní  přehlídka nejrůznějších odrůd tykví a nebudou chybět ani  podzimní květiny, zejména chryzantémy. Expozici doplní exponáty floristické soutěže v aranžování květin pořádané Svazem květinářů a floristů - letos o nejhezčí aranžmá slavnostního stolu. Ovocné školkařské výpěstky, podzimni-flora-olomouckteré jsou specifikem podzimní Flory a nejžádanějším artiklem na doprovodných prodejních trzích, najdou zájemci na venkovních plochách výstaviště.

Lákavou bude rovněž velká společná expozice členů Českého zahrádkářského svazu, kteří představí nejrůznější krajové odrůdy ovoce, různé druhy zelenin, včelařské produkty, houby a určitě nezapomenou ani zahrádkářskou a mykologickou poradnu, moravská vína a burčák.  

Výstavní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už  patnáctá OLIMA, festival gastronomie a nápojů s nabídkou zdravých a kvalitních potravin. Doprovodné Dny moravských vín představí a nabídnou ochutnávky ze všech vinařských podoblastí Moravy a oblíbený Flora košt „open“ soutěž o nejlepší ovocný destilát, do níž loni přihlásili pěstitelé a „paliči“ z Moravy,  Čech a Slovenska 276 vzorků  tvrdých  moků, což byl v historii soutěže zatím absolutní rekord,  zase kvalitní ovocné pálenky.

podzimni-flora-olomoucNa zahrádkáře, chalupáře  a kutily čekají prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit  v zahrádkářském vinném sklípku, na festivalu dechové hudby „Muzikanti, hrajte!“ anebo návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma.

Brány výstaviště budou v době výstavy otevřeny denně od 9 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

Vstupné: 100 Kč - plnoplátci, 80 Kč - důchodci, studenti, 40 Kč - děti 6 až 15 let, 210 Kč – rodinné vstupné, zdarma  - děti do 6 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP-P.
Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v  počtu nejméně 10 osob je 15 korun  

Zdroj: Výstaviště Flora Olomouc, a.s.

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“:

Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“
Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“
Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“
Podzimní Flora Olomouc 2010 - Haná přivítá návštěvníky na „Selském dvoře“
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to vstupné je dosť vysoké
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles