Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Podzimní radovánky

24. 12. 2010 | Vaše příběhy

Pršelo a pršelo a pršelo. Určitě víte, že mám na mysli ty letošní hojně pokropené říjnové dny. Většina z nás by asi tenhle nečas zařadila do kolonky „že by ani psa nevyhnal.“ No, nevím. Psa nemám, ale zato mám dva mrňavé caparty.

Klučíkovi jsou čtyři roky a holčičce deset měsíců. Pokud mohu mluvit za miminko, tak asi neznám lepší ukolébavku, než je bubnování dešťových kapek do pláštěnky na kočárku a starší bráška? Ten si rozhodně zábavu najde. A bude to určitě zábava hodně mokrá.

Však jsem se taky na to naše řádění pořádně vybavila: z šuplíku jsem vytáhla staré manželovy šusťáky. Sice byly už několikrát záplatované, ale i přesto do nich neteklo a byly pěkně vyteplené, takže vzhled v tomhle případě hrál rozhodně až druhé housle. K další nezbytné výbavě patřila teplá bunda, pláštěnka a gumáky. Jak jinak. Nezasvěcený by si asi myslel, že se nějaký hodně praštěný rybář vydal k řece na deštivý lov.

Ale ta pravá zábava začala až venku. Než jsem svezla kočárek ze schodů dolů, Gábísek už se blaženě rochnil v blízké kaluži. Procítěně rozstřikoval vodu okolo sebe, dupal, skákal, křičel… asi si to umíte představit. A další metry chodníku nebyly jiné. Bohudíky náhodných chodců dnes venku moc nebylo a ti zbývající nepřišli k žádné úhoně. Gábísek je totiž odmalička učený, že se musí napřed rozhlédnout, než se rozhodne vzít útokem nejbližší kaluž. A dneska se mu to kupodivu dařilo bez chybičky, ačkoli obvykle v zápalu hry na toto pravidlo dřív nebo později zapomene.

Po pár minutách chůze v hustém dešti jsme narazili na kaluž obzvláště vypečenou. Byl to spíš takový zatopený příkop, hluboký tak akorát, aby Gábískovi nenateklo do holinek. A plný bláta. Osobně si myslím, že v zápase bláto versus voda by to bláto vyhrálo na celé čáře. Gábískovi zasvítila očička a šup! Už byl tam. Začal kaluží probíhat tam a zpátky. Zaparkovala jsem u kraje chodníku a začala v tvrdém betonu vystávat důlek – tohle rozhodně nebude na chvilku. Za chvíli byl Gábísek víc hnědý než jakkoli jinak barevný a zrovna dospěl k bodu, kdy se v kaluži začal prudce otáčet dokola a rozstřikovat vodu na opravdu zajímavou vzdálenost. Preventivně jsem kousek ucouvla a koutkem oka jsem zahlédla postarší dámu v kožešinové bundě a s velkým deštníkem. Trochu mi připomínala ty paničky z černobílých filmů. Ovšem ona dáma se zničehonic zastavila a rozkřikla se na Gábíska: „Jedeš z té vody? Víš, jak budeš vypadat? Vždyť nastydneš!“

Popostoupila jsem k ní o několik kroků blíž a nedůvěřivě se optala: „Prosím?“

„Ježíšmarjá, vy jste matka?“ štěkla po mně ta obstarožní důchodkyně. „A to nevidíte, co dělá?“ Pokrčila jsem rameny, že vidím a zeptala jsem se jí, co jí na tom vadí. „A to mu dovolíte? A kdo to bude prát?“ Měla jsem sto chutí odpovědět jí něco ve stylu : A co je vám do toho, ale pak jsem jen zkonstatovala, že jsme moderní rodina a máme pračku. Chvíli se po mně nedůvěřivě koukala, asi uvažovala, jestli to myslím vážně, nebo co. Pak se otočila a za nesouhlasného pokyvování hlavou odkráčela.

A my? Nechala jsem Gábíska ještě pár minut, aby se pořádně vyřádil a šli jsme domů. Doma mě sice čekal obvyklý koloběh sprchování bahna a následný prací proces, ale v porovnání s těmi radostnými dětskými očky je to jen nepodstatný detail. A jen tak mimochodem pro možné rejpaly zmíním: Ne, Gábísek nebyl tento rok (zase) až na malou rýmu na jaře ani trochu nemocný. A pokud má na sobě slušné oblečení, do kaluží neleze ;-)

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
supr pribeh; je fajn kdyz se malej muze takhle vyradit , uvidite na vsechno bude urcite rad vzpominat!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
A víš, že Tvému Gábískovi takovou maminku tak trošku závidím?
Smajlík
Moc hezky napsáno, člověk by řekl, obyčejný příběh... ale neni obyčejný, mně se moc líbí Tvoje psaní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles