Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní světová nej

24. 09. 2012 | Amerika

Podzim je ideálním ročním obdobím pro cestovatelské zážitky. Sezóna plážových dovolených je za námi a nastává čas cestování za poznámím. Jako každý rok, i letos může být vaše podzimní dobrodružství snažší a příjemnější. V nabídce leteckých společností je klasika jako New York, Boston, Chicago či Los Angeles. Perličky, jako Las Vegas, Seattle nebo San Diego.

Pro všechny milovníky exotiky je v nabídce Rio de Janeiro, Buenos Aires nebo Sao Paulo. Vůni orientu naopak můžete ochutnat při návštěvě Bombaje, Tokia, Pekingu, Bangkoku nebo Dillí. Přinášíme vám malou ochutnávku a pár cestovatelských tipů, které vás zaručeně navnadí.

New YorkNejstrašidelnější New York:

Zkuste letos vynechat dušičky a zajeďte se podívát do Ameriky na něco mnohem veselejšího. Přesně v době našich prvních podzimních plískanic a chmurného počasí se ve Spojených Státech a Kanadě slaví Halloween. Ač se to nezdá, jde o zdaleka nejveselejší americký svátek. Kde jinde si jej užít, než v New Yorku! Právě zde se koná každoročně 31. října největší Halloweenský pochod na světě. Zúčastnit se jej můžete ve čtvrti Greenwich, na 6. avenue, mezi 21. ulicí a Spring Street. Paráda je to vskutku monstrózní, pravidelně se jí účastní na dva miliony diváků přímo v ulicích, několik stovek milionů lidí u televizních obrazovek, více než 50 tisíc přímých účastníků v maskách, desítky kapel, tanečníků a jiných umělců. Zajeďte si i vy do New Yorku vychutnat tento jedinečný zážitek. Podzimní výlet do největšího města USA navíc můžete spojit s vánočními nákupy.


Nejvzdělanější Washington:

Washington, D.C. je jedním z nejevropštějších měst Spojených států amerických. Vedle světově proslulých památníků a muzeí, soustředěných na The National Mall přímo v centru města, nezapomeňte navštívit také některé zdejší světové unikáty. Arlingtonský národní hřbitov – největší vojenský hřbitov na světě a místo posledního odpočinku například prezidenta J.F. Kennedyho a jeho manželky Jacqueline, největší budovu světa Pentagon, ale hlavně největší knihovnu na světě – Knihovnu Kongresu. Na tisíci kilometrech polic je zde uskladněno na 95 milionů knih a rukopisů a mnoho tisíc mikrofilmů a disků s daty. Knihovna byla založena v roce 1800, stojí přímo naproti Kapitolu a honosí se osmibokou kopulí tyčící se nad zdejší obrovskou čítárnou. Velké foyer knihovny je zdobeno stovkami maleb, mozaik a soch. Výstava Americké poklady, umístěná ve druhém patře, obsahuje nesmírné množství originálů významných listin a rukopisů americké historie. Dokumenty velké důležitosti, mezi něž patří písemnosti Washingtona, Lincolna a Jeffersona jsou vystavovány jen ve velmi omezené míře.

 

Nejveselejší oslavy v úchvatné Indii:

úchvatná Indie

Ideálním obdobím pro návštěvu Indie je podzim a zima. Je těsně po letním období dešťů a daleko před nesnesitelně horkým jarem. Pojedete-li do Dillí, rozhodně si nenechte ujít oslavy zdejších náboženských svátků, které, narozdíl od těch našich evropských křesťanských, vynikají radostí, nápaditou barevností a bezmeznou hravostí. Na podzim jich připadá hned několik. Je to především svátek světel Díválí, kdy se celé indické hlavní město rozzáří světly ze zapálených barevních olejových lamp, prskavek a ohňostrojů. Oslavy trvají 6 dnů a mají nejen náboženský, ale také hospodářský význam. Připadají totiž na období konce sklizně. Farmáři děkují za úrodu a modlí se za dobrou sklizeň v nadcházejícím roce. Svátkem Díválí však v Indii končí nejen farmářský rok, ale také finanční rok ve všech společnostech a firmách. A jedna velmi podstatná věc na závěr, u příležitosti svátku se blízcí a známí obdarovávají sladkostmi. Není to sympatické? Budete-li chtít však uniknout z hektického Dillí, doporučujeme návštěvu nedalekého malebného Puškáru, kde se každoročně v listopadu koná velká rarita - největší trh velbloudů na světě, jehož neodmyslitelnou součástí jsou závody na velbloudech.

 

Filadelfie nejstarší a nejsportovnější

Bývalé hlavní město USA zůstává tak trochu neprávem ve stínu New Yorku, svého většího a slavnějšího nedalekého souseda. Město má krásné a klidné historické centrum, kterému vévodí slavná Independence hall. Za návštěvu stojí Muzeum umění, jehož budova se majestátně tyčí nad místní dopravní tepnou – Benjamin Franklin Parkway. Zde najdete sochu zřejmě nejslavnějšího místního rodáka – Rockyho Balboa, který na dlouhých schodech vedoucích k hlavnímu vchodu muzea pilně trénoval. Každý velký fanoušek sportu musí ve Filadelfii zajít na některé ze sportovních utkání do zdejšího rozlehlého Sport Complexu. Nacházejí se zde tři obří stadiony. Na Lincol Financial Field o kapacitě 70 tisíc fanoušků se hrají utkání amerického fotbalu. Stadion je domovem jednoho z nejlepších amerických fotbalových klubů Philadelphia Eagles. Baseball se hraje hned vedle na Citizens Bank Park, který má kapacitu 43 tisíc míst. Jaromír Jágr strávil loňskou sezónu v klubu Flyers, kteří hrají v místní Wells Fargo Center areně o kapacitě 21 tisíc míst. 

 

magické ThajskoNejmagičtější Bangkok

Podobně jako do Indie, směřuje spousta turistů do Thajska na podzim. Právě jim se nabízí jedinečná a magická podívaná. Za úplňku dvanáctého lunárního měsíce, což obvykle připadá na listopad, kdy jsou všechny důležité elementy v souladu a nakloněny oslavám, si celé Thajsko připomíná svátek Loy Krathong. Místní, ale i turisté přicházejí k řekám a jezerům, na jejichž hladinu pokládájí tzv. krathong. Jde o malou schránku zdobenou květinami a opatřenou kousky jídla, mincemi a hořící svíčkou. V jednu jedinou noc se tak všechny větší thajské toky a vodní plochy rozzáří statisíci světel. Smyslem obřadu, který se koná na konci hlavní sklizně rýže, je poděkovat za úrodu a symbolicky nechat odplout všechny choroby a neštěstí. Svátek Loy Krathong a jeho rituál je velmi populární I mezi turisty. Mnohé hotely v Bangkoku nabízejí možnost uspořádat oslavy svátku přímo v prostorech svých resortů. Hotely podél řeky Chao Phraya umožňují svým hostům přístup ke břehům, od kterých mohou svou vlastní lodičku pustit po vodě. Půjdete-li to zkusit, nezapomeňte mít přání. Vězte však, že pokud se krathong potopí nebo se začne vracet zpět k vám, přání nebude vyslyšeno. Ale nesmutněte, vždy můžete po vodě poslat další. Pokud jste pár a vaše krathongy se k sobě přiblíží a plují společně dál, znamená to, že jste si prostě souzeni. Bangkok je jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů.

Zdroj, foto: British Airways



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Podzimní světová nej:

Podzimní světová nej
Podzimní světová nej
Podzimní světová nej
Podzimní světová nej
Podzimní světová nej
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SUPER, PRIPOMENULO MI TO MOJU NAVŠTEVU MEW YORKU, pozvala ma kamarátka a bolo to úžasné... vydieť KUS SVETA ....
Obrázek uživatelky
profil
MUSELO TO BÝT PARÁDA,ALE KAŽDÝ NA TO NEMÁ
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé i poučné
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíklákavéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles