Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní zútulnění domova krok za krokem

17. 10. 2017 | Moderní bydlení
Nevlídné a sychravé počasí přímo svádí k častějšímu lenošení. Spolu s hodinami strávenými mezi čtyřmi stěnami vašeho domova ovšem začínají vynikat i drobné nedostatky, které bylo lehké v létě ignorovat. Potřeba dotvořit interiér k obrazu svému je tak na podzim zcela pochopitelná, ba přímo žádoucí. Na co se zaměřit a jak ze svého obydlí udělat domov, do kterého se následující měsíce budete chtít vracet?

Podzimní barvy

Zatímco jaro a léto je v domácnostech obdobím veselých barev a křiklavých doplňků, podzim spolu se zimou si naopak žádají zemité a nenápadné barvy, které mají uklidňující účinky. Ideální jsou odstíny šedé, hnědé či červené. Ty mezi sebou lze různě kombinovat a je poměrně jednoduché je v případě potřeby oživit barvami živějšími. Ani s těmito barvami to však v interiéru nepřehánějte a držte se jednoduchých kombinací.

Podzimní dekorace

K zútulnění domova jednoznačně patří i sezónní dekorace. A ta podzimní, ta dokáže být obzvláště barevná. Ne nadarmo totiž patří září a říjen k nejbarevnějším měsícům v roce a příroda nabízí nespočet možností, jak si interiér vyzdobit. Navštivte obchod pro kreativce, vybavte se tavnou Podzimní zútulnění domova krok za krokempistolí a vydejte se ven pro podzimní plody, větvičky a listí. Z nich lze vytvořit nejrůznější věnce a další ozdoby. Inspiraci, jak na to, naleznete online na nejrůznějších fórech a sociálních sítích.

Relaxační koutek

Bez šálku zázvorového čaje a dobré knihy si spoustu z nás nedokáže toto roční období asi představit. I k relaxaci je ovšem potřeba vytvořit vhodné podmínky. Máte-li doma nevyužitý prostor, zauvažujte například nad pořízením ikonického ušáku, který se poslední roky vrací do módy. Vybrat si u tohoto křesla můžete prakticky vše, od barvy a vzoru potahu až po tvrdost sezení. Kostra ušáku je masivní z tvrdého dřeva, sedák je pružinový, vyvázaný konopným provazem a vyplněn africkou trávou a koňskými žíněmi. Podpěra v bederní části zase zajišťuje zdravý a pohodlný posed, který z tohoto křesla udělá kousek nábytku, z kterého se jen tak nezvednete.

Relaxační zónu můžete zároveň doplnit například i o taburet či malou knihovničku. Zároveň nezapomeňte i na patřičné osvětlení, vhodným kompromisem jsou stolní či stojací lampy, které zajišťují dostatek světla a zároveň vytváří intimní osvětlení.

Textilie

Textilie v interiéru vždy tvořily zásadní kus estetické výbavy. Řeč je o závěsech, kobercích či potahách sedací soupravy. Ty je vhodné zkombinovat do jednoho odstínu a opět platí, že je v těchto měsících vhodnější vybírat nenápadné tlumené barvy. Ty dodají místnosti nádech útulnosti a spolu s vhodně zvolenou malbou a osvětlením vykouzlí pohádkovou místnost. Závěsy vybírejte alespoň polopropustné, nechat si je můžete i ušít přesně podle vašich představ a požadavků.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mít křiklavě růžovou pro barvu textu na světle růžovém pozadí není dobrá kombinace. Špatně se to čte :(
Obrázek uživatelky
profil
koupila jsem si vonné svíčky,nový svícenSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles