Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka Johančino tajemství

26. 12. 2015 | Televizní tipy
Premiéra výpravné koprodukční česko-slovenské pohádky Johančino tajemství
o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí.


Nová filmová pohádka Johančino tajemství režiséra Juraje Nvoty Johančino tajemství, vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o všechno kvůli nezodpovědné sudičce. Autorkami námětu a scénáře jsou debutující Zuzana Lišková a zkušená Magdaléna Glasnerová.

Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět malé děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí... Co se stane, když ale jedna ze sudiček svůj úkol nesplní? V pohádce plné Pohádka Johančino tajemstvínapětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí jeho hlavní hrdinka, krásná a sympatická Johanka... Nemohou chybět ani král a královna, princ tentokrát poněkud tvrdohlavý a jeho sestra, princezna stejně tvrdohlavá.

Chamtivý strýc a zlý bratranec Johance ubližují, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak vždycky bývá v pohádkách a někdy i v životě, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat skoro všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné.
V roli Johanky se můžeme těšit na Dominiku Zeleníkovou, v hlavních rolích na Emílii Vášáryovou a Ondřeje Vetchého, ale také na Filipa Cíla, Szidi Tobias, Matěje Landla, Janu Oľhovou, Milana Ondríka a mnohé další skvělé herce. V roli princezny bude překvapením zpěvačka a herečka Kristína, která také nazpívala píseň k filmové pohádce.

Natáčení pohádky Johančino tajemství probíhalo na Bojnickém a Zvolenském zámku, na Vodním hradě Hronsek a dalších malebných lokalitách v okolí Banské Bystrice a Bratislavy.
Film vznikl v režii jednoho z nejvýraznějších slovenských režisérů Juraje Nvoty, jehož předchozí čtyři filmy Muzika, Kruté radosti a Konfident (Eštébák) si získaly příznivce a ocenění nejen na Slovensku a v Čechách, ale i v zahraničí. Také jeho poslední film Jak jsme hráli čáru byl po úspěšném uvedení do kin a ocenění ve Slovenské a České republice přijat na prestižní mezinárodní filmové festivaly CINEKID Amsterdam, IFF India Goa, IFF Ottawa, IFF SCHLINGEL a mnohé další.

Pohádku Johančino tajemství realizovala společnost ALEF FILM & MEDIA v koprodukcii s RTVS, Českou televizí, společnostmi UN FILM a Filmpark a s finanční podporou Audiovizuálního fondu. Společnost má na svém kontě např. filmy: Papierové hlavy (1996), Rivers of Babylon (1998), Kruté radosti (2002), Želary (2004), Muzika (2007/2008), Jak jsme hráli čáru (2014).

V pohádce Johančino tajemství hrají: D. Zeleníková, O. Vetchý, E. Vášáryová, S. Tobias, F. Cíl, K. Peláková, O. Hraška a další. Scénář Z. Lišková a M. Glasnerová. Kamera J. Malíř. Režie J. Nvota  

Pohádku Johančino tajemství můžete sledovat 26. 12. 2015 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Yan Renelt, Zuzana Ricotti


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pohádka Johančino tajemství:

Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
Pohádka Johančino tajemství
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !