Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pojistíme rychle váš byt – je to akutní

2. 06. 2019 | Vaše příběhy
Článek Zadarmo drahý, který byl před časem uveřejněný na stránkách, mi připomněl historku z mého života. Také se to týká „kvalitní“ práce agentů pojišťovny.

Stalo se to v minulém století, přesněji řečeno v roce 1994. V té době byla hlavním pojistitelem tradičně jedna pojišťovna. Ani nevím, jestli už v našem městě působily i jiné pojišťovny. Myslím, že spíše ne. Tehdy snad tato pojišťovna měla ještě monopol. Ovšem ve městě provozovala 2 pobočky – velkou centrální a malou s jednou přepážkou.

Na jaře nám umřela maminka a po prvotním šoku a vyřizování různých věcí s tím spojených jsme si v létě uvědomili, že pojistka na byt je také vedena na její jméno. Takže jsme se společně s bratrem vypravili do pojišťovny pojistku zrušit. S tím, že ihned uzavřeme novou. Zcela přirozeně jsme se s pojistnou smlouvou vypravili do té větší pobočky, byla 5 minut od našeho bydliště.

A jak to tam probíhalo?

Vystáli jsme dlouhou otravnou frontu, než jsme přišli na řadu. Slečna v kanceláři otravnost fronty překonala. Se zjevným odporem zrušila původní pojistnou smlouvu a prohlásila, že novou ona nemůže uzavřít, protože k nám domů musí poslat pojišťovacího agenta. Připadalo nám to nesmyslné a tak jsme se ji snažili přesvědčit k dalšímu úkonu. Nepodařilo se. Možná i proto, že jakýkoliv úkon jí trval nepřiměřeně dlouho. Milostivě nám slíbila, že agent přijde brzy, protože mu poznamenala, že musí přijít brzy, protože je to akutní. Nedokázala nám ani přibližně sdělit, kdy se staví.

Vylezli jsme z pojišťovny ven totálně zdeptaní. Doma jsme se shodli, že je to blbost. Brácha zase odjede pracovat do jiného města a já jsem už měla domluvenou brigádu, abych si vydělala nějaké peníze kvůli studiu. Kdo bude čekat doma na agenta, když ani nevíme, kdy přijde – den ani hodinu.

Tak nás napadlo, že zkusíme zajít ještě do druhé pobočky. Tam nebyla vůbec žádná fronta. Byla tam jediná přepážka s paní, která ihned po vysvětlení situace s námi uzavřela pojistnou smlouvu. Vše vyřídila k naší spokojenosti a poznamenala si, že už agent nemá chodit. Strávili jsme tam méně než čtvrtinu času v porovnání s předchozí pobočkou.

V tuto chvíli jsme mysleli, že nastal happy end a vše je za námi. Ovšem příběh měl pokračování příští rok v únoru. Večer se ozval zvonek a v kukátku jsem viděla, že za dveřmi stojí cizí muž. Po zeptání, kdo je, mi řekl, že  ho poslala ta naše pojišťovna a jde pojistit byt. Otevřela jsem dveře a už se chtěl hrnout bez pozvání dovnitř. Do bytu jsem ho nepustila, jen jsem mu slušně vysvětlila, že pojistku máme uzavřenou více než půl roku. Žádnou jinou nechceme a požadavek na příchod pojišťovacího agenta jsme zrušili při uzavírání pojistky. Pánovi se asi dost nelíbilo, že nebude mít svoji provizi. Při odchodu brblal: „Ale já mám v poznámkách, že je to akutní.“ „Ano bylo to akutní, jenže před půl rokem!“

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ach jo..to byla rychlostSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je teda děs běs..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles