Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pokožka je důležitým prvkem ochrany celého organismu

29. 01. 2008 | Péče o tělo
Každá žena, která v koutku své duše touží být krásná a být pro svou krásu obdivovaná, by se měla o svou pleť/pokožku starat.

Důležitým předpokladem zdravé a svěže vypadající pokožky je dokonalé čištění a odlíčení, které odstraňuje z povrchu pleti ulpívající nečistoty, výměšky pokožky a částečky dekorativní kosmetiky. Jen v případě důkladného čištění si pokožka uchovává svou přirozenou rovnováhu všech funkcí. K tomu se používá mléko a čistící tonikum dle typu pleti. Účinek těchto přípravků se může ještě znásobit správnou aplikací.

Citlivým partiím obličeje by i při odličování a čištění měla být věnována maximální možná pozornost, neb oční okolí je nejcitlivější partií celého obličeje. Kůže je zde extrémně tenká a jsou tu vždy patrné projevy vyčerpání a stresu či předčasného stárnutí. Je nutné věnovat individuální péči a používat speciální oční odličovače. Na dobře odlíčenou pleť je velmi důležité zvolit správný produkt, který svým složením a konzistencí nedráždí, chrání proti vlivům prostředí a chrání před předčasnými projevy stárnutí pokožky.

péče o pleť Zamezit procesu stárnutí znamená pleť dokonale chránit. Ochranné denní krémy obsahují UV filtry, zjemňující a zklidňující látky optimálně připraví pleť na nalíčení.

Protože oblast očí je mimořádně namáhána, vystavena neustálým pohybům očních víček, líčení a odlíčení, jsou speciálně vyvinuté kosmetické výrobky na oči (krémy, séra), které pomáhají udržet očím mladiství vzhled. Při uvědomělé péči o pleť se volba přípravků řídí typem a stavem pleti, např. suchá, zralá pleť vyžaduje jiné přípravky, než problematická pleť mladistvých.

Aby byla mladá pleť čistá a krásná, potřebuje účinnou a jemnou péči, která viditelně redukuje její lesk a předchází vzniku nečistot. Zralejší pleť, která ztrácí svou přirozenou mladistvou krásu a objevují se první známky stárnutí - vrásky, potřebuje prevenci a ochranu. Přípravky s výživným účinkem se aplikují večer, neboť tak dochází k maximálnímu účinku. Noční krémy dodávají všechny výživné látky jako vitamíny, stopové prvky, aminokyseliny, minerály. Aktivní přísady s hloubkovým regeneračním a výživným účinkem urychlují hojení, stimulují obnovu kožních buněk, zvyšují imunitu pokožky a podílí se tak na obnově přirozeného vzhledu kůže.

péče o pleť

Péče o pleť v zimě

Zimní období s sebou přináší velkou zátěž pro pokožku, která potřebuje speciální péči a ochranu. Pro ošetření v zimě je důležité aplikovat krémy, v nichž jsou obsaženy tyto látky: kolagen, elastin, kyselina hyaluronová a vitte rossa. Tyto látky posilují strukturu pleti, hydratují, chrání proti UV záření a ochraňují před vlivy zimního počasí.
Ochrana pleti se zvýší při použití make-upu a pudru, i ony obsahují pěstící látky, jedná se však o ochranu vnější.

Základem v péči o pleť je vnitřní výživa.

Naše pokožka odráží, jaký vedeme životní styl, jak se stravujeme, a také to, jak se o ní staráme...

Pleť je denně vystavovaná množství negativních faktorů (UV záření, chemické kontaminanty, povětrnostní vlivy, nevhodné pracovní prostředí, nevhodné oděvy apod.) a zejména tzv. volným radikálům, které působí zvenku (např. z exhalací automobilů) i zevnitř (vznikají z nevhodné stravy). Poškozená a stárnoucí pleť se vyznačuje zmnožením pigmentací, sníženou pružností a vlhkostí a celou škálou dalších klinických příznaků, které ženy vnímají velmi negativně. Pleti může pomoci výživa zevnitř, např. ve formě pilulek krásy obsahujících tzv. rostlinné flavonoidy (fytoflavonoidy), stopové prvky, vitamíny a antioxidanty, které představují velkou skupinu sloučenin s ochrannými účinky na pleť. V kůži např. podporují vazbu kolagenu a elastinu do tkáňových bílkovin, tedy zlepšují její kvalitu a estetické parametry. Brzdí i přirozené stárnutí, omezují vznik pigmentových skvrn a mají pozitivní vliv při mnohých kožních alergiích. I když pilulky krásy s antioxidanty a dalšími látkami nedokáží rychle odstranit hluboké vrásky ani napravit trvalé poškození, jak udávají mnozí autoři, zlepšuje se prokazatelně pružnost kůže. Vzniká méně vrásek za určité časové období (vědecky dokázáno!) a pleť má evidentně mladistvější a zdravější vzhled. Tento anti-aging program, využívající v pilulkách krásy látky zpomalující stárnutí pleti, by měl být doplňkem každé moderní a účinné kosmetické péče.

Pokožka je důležitým mezníkem
mezi naším organismem a vnějším prostředím.


Autorka: Jana Jirmanová, kosmetička
Zdroj: www.evelle.cz


Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Byl to zajímavý článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles