Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polabská cyklostezka a její nástrahy

19. 11. 2017 | Vaše tipy
Velmi rádi jezdíme s manželem na kole, a tak jak to počasí dovolí, hned vyrážíme na kolo. Je to velmi příjemné zpestření dne, ale také pro zdraví velmi prospěšné. V našem věku ale nejezdíme moc daleko, nejdále tak 20 km, už jsme objeli skoro celé okolí, ale na této cyklostezce se nám velmi líbí. Je to nově upravené, a tak je cesta příjemná, navíc u nás vytvořili i mosty přes Labe, takže se můžeme dostat i na druhou stranu Labe a jet třeba až k Jizeře, v letních měsících jsou otevřené stánky s pivem, limonádou i zmrzlinou, kde se rádi zastavujeme.

Tato cyklostezka byla otevřena již v roce 2011 a nevěřili byste, kolik lidí tudy jezdí od jara až do podzimu. Můžete se vydat do Brandýsa nad Labem,  Kostelce nad Labem, jezdíme i přes lázně Toušeň, vhodná je i pro in-line bruslaře, to ale my neprovozujeme, protože jsme lidé vyššího věku, tak to bychom ani asi nezvládli. Ale jsou to příjemné výlety, někdy se zastavíme třeba v Brandýse nad Labem  u zámku a jdeme na prohlídku, jindy se kocháme jen  přírodou a manžel jako horlivý rybář se dá vždy do řeči s rybáři, kteří jsou podél Labe, a že jich tam vždy je hodně a manžel si má s kým „pokecat“.

Ale hlavně o čem chci psát, je moje cesta minulý týden, bylo celkem hezky a protože v posledních dnech těch hezkých dní moc není, minulý týden jsme chtěli vyrazit. Vyndám si kolo z kolárny, nastavím km, abychom věděli, kolik km jsme najeli. Tento den se ale nevydařil, jen jsem vylezla z domu, chci nasednout na kolo a najednou jsem se skácela na připravené kolo a spadla na něj   jak hruška.  Z kola je „osmička“ a tím naše cesta skončila hned před domem. Co mne ale nejvíce zarazilo, že kolem mne šel pán s dvěma dětmi a vůbec ho nenapadlo, že by mi třeba pomohl vstát, nebo se zeptat, zda se mi něco nestalo. Jsem celá potlučená, samá modřina a sousedské vztahy jsou ty tam. Neumím si představit, kdybych viděla starší ženu, jak leží na cestě, že  bych se takhle zachovala. Měla jsem zkažený celý den a mazala si „bolístky“.

Manžel odvezl kolo k opravě, ale nové vyplétání prý nestojí už za tu práci, takže opravář prý tam dá  zadní kolo nové. Prostě jsem si vydělala, ale snad se kolo spraví a my budeme moci jezdit zase na výlety, i když v poslední době tomu počasí moc nepřeje, a tak se těším na trošku podzimní lepší počasí. Ale jezdit nepřestanu, protože na tom kole si člověk vyčistí hlavu, přestane myslet na starosti všedního života a je to fakt paráda. A tak, milé chytrulky, nebuďte taková „nemehla“ jako já.


Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Polabská cyklostezka a její nástrahy:

Polabská cyklostezka a její nástrahy
Polabská cyklostezka a její nástrahy
Polabská cyklostezka a její nástrahy
Polabská cyklostezka a její nástrahy
Polabská cyklostezka a její nástrahy
Polabská cyklostezka a její nástrahy
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
neuvěřitelné, co všechno je možné, ale už je dobře a vzhůru k dalším zážitkům Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
IKE, díky za tip, mrknu se na to.
Obrázek uživatelky
profil
Když občas jedu vlakem z Olomouce do Prahy, vídám cyklostezky už někde od Č. Třebové směrem a pak částečně i v Polabí. Vypadá to tak všude moc hezky, bohužel jsem tam nikdy nebyla. Kolikrát jsem si už slibovala, že někdy, jednou... tam vystoupím a projedu si tu krajinu na kole. Jízda na kole je asi po jízdě na koni tím nejlepším způsobem, jak si okolní krajinu opravdu vychutnat.
Obrázek uživatelky
profil
Lhostejnost je jedna z nejhorších vlastností.
Co na to říct - je to vůl. Krom toho - dává-li takovýhle příklad svým dětem, jednou se mu to vrátí.
Jinak Polabím také rádi jezdíme na kole. Když budete mít zájem, mrkněte na: http://www.chytrazena.cz/na-kole-polabim-z-melnika-do-roudnice-nad-labem-28945.html
(plus další dva odkazy jsou u tohoto článku dole v textu)
Obrázek uživatelky
profil
Snad už tělo nebolí, kolo je opravené, ale ten nezájem toho pána, ten bude mrzet dlouho..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles