Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Police nad Metují s kašnou uprostřed náměstí

22. 04. 2010 | Česká republika

Chtěla bych Vám představit město, ve kterém bydlím už od svého narození. Nachází se ve Východočeském kraji, v kraji Aloise Jiráska. Leží mezi Náchodem a Broumovem a jeho jméno je Police nad Metují.

Město bylo založeno roku 1253 a v současnosti je zde evidováno přibližně 4 300 obyvatel.
Srdcem našeho malého, ale krásného městečka je náměstí TGM, jehož ozdobou je nově opravená radnice. Uprostřed náměstí byla vystavěna kašna, pod kterou vytéká pramen nejlepší pitné vody tady u nás. Jmenuje se Julinka. Po obvodu celého náměstí je spousta krásných obchůdků.
Ale nejsou v našem městě jen ty.

Máme tady i známé podniky. Jejich značky výrobků jsou známé i ve světě. Jedná se například o Vebu, kde se vyrábí froté ručníky, dále je to firma Pejskar a spol., kde je známá výroba salámů a nesmíme zapomenout na výrobu stavebnice Merkur.
Merkur má zde i svoje muzeum, které ročně navštíví mnoho lidí. Nachází se na autobusovém nádraží, v bývalé Zemědělské škole.

Jak už jsem uvedla, je zde dobré autobusové i vlakové spojení. Ve městě máme Základní školu, Uměleckou školu a Mateřskou školku. Za kulturou můžeme zajít do Kollárova divadla. Pro starší a nemohoucí občany je zde Pečovatelský dům a Domov důchodců s novou, moderní přístavbou.
Před několika lety zde bylo vybudováno nové koupaliště. Při výjezdu z města směr Broumov Vás jistě zaujme zrekonstruovaný kostel spojený s klášterem.
Tolik přímo k městu.

Ale jistě nebudete chtít celou dobu chodit jen městem, ale budete mít zájem poznat také zdejší krásnou přírodu, kde je možnost i ubytování.
Nabídnu Vám dvě chatové oblasti.

Jedna se jmenuje Zděřina. Nachází se v lese, je zde možnost večerního posezení při hudbě a tanci, pro děti je tady dětské hřiště, dále možnost opékání a pro milovníky houbaření je tu ráj. Nejinak tomu je i v druhé oblasti, která se nachází na nejvyšší stolové hoře Ostaš. I zde je možno vyjít si do lesa, na houby, borůvky, kterých tu roste opravdu hodně. Pro děti je tu také o zábavu postaráno. A pro ty, co mají rádi skály, jsou tu opravdu krásná místečka.
Na závěr Vás ještě pozvu na Hvězdu, odkud je krásný rozhled na celé Broumovsko.

Přijeďte nás navštívit a určitě nebudete zklamaní.


RUMI1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Police nad Metují s kašnou uprostřed náměstí:

Police nad Metují s kašnou uprostřed náměstí
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi přirozené psaní, některé články jsou sice zajímavé, ale připadají mijalp z učebnice, což není tento případ.
Obrázek uživatelky
profil
to jsem si početla o svém rodném kraji. Hezké.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles