Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 10. cyklus - 11.12. 2017

11. 12. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 11. prosince v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

PONDĚLÍ


Policie v akci - 10. cyklus - 11.12. 2017Únos miminka

Matka 10měsíčního chlapečka je na procházce a rozhodne se zastavit u kamarádky, která jí slíbila hračky pro syna. Během povídání s kamarádkou nechá kočárek i s dítětem před domem, kousek od místa, kde obě ženy stojí. Kočárek má matka stále na dohled, na chvilku se ale zapomene a vzápětí zjistí, že její syn v kočárku není. Okamžitě volá policii, která začne pátrat v bezprostředním okolí. Hlídka hledá svědky, kteří by mohli nalezení dítěte pomoci. V malé obci se téměř všichni znají, proto za chvíli už policisté jedou prověřit informaci, kterou získali od všímavého obyvatele, jenž zpozoroval neobvyklé chování jedné z místních obyvatelek. Jak se ukáže, jde o bývalou ženu manžela matky zmizelého dítěte. Policistům se nejdříve z domu, kde by údajně měla bydlet, nikdo neozývá, vzápětí ale žena otevírá a v náručí drží syna svého bývalého manžela. Z únosu dítěte se snaží vymluvit vysvětlením, že je právě chtěla volat, protože dítě našla na ulici a myslela si, že jde zrovna o syna jejího expartnera. Matka dítěte je šťastná, že se její syn našel, bývalá partnerka jejího muže ale bude mít co policistům vysvětlovat.

Střelba po seniorech

Ve všední den dopoledne volá na tísňovou linku obyvatel domu, pod jehož okny údajně došlo ke konfliktu mladšího muže a dvou seniorů, kteří na místě sekali trávu. Mladší muž má mít dokonce zbraň. Na místo okamžitě vyráží hlídka, která tam skutečně vidí muže s pistolí v ruce, jak míří a křičí na dva seniory – muže a ženu. Policisté se pokoušejí útočníka uklidnit a odzbrojit, není to ale jednoduché. Útočník má pocit ukřivděnosti, protože mu senioři prý zničili auto. Je agresivní a vulgární. Senioři jsou z celé situace velmi otřeseni, nechce se jim ani věřit, co se děje. Napadený muž má navíc poraněnou ruku, do které jej prý útočník trefil. Policisté musí stále agresivního útočníka, jenž odmítá spolupracovat, spoutat a odvézt na služebnu. Tam se při ověřování jeho totožnosti pak ukáže, že jeho již jednou dostal podmínku za napadení a teď jej za útok na seniory čeká obvinění z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví.

ÚTERÝ


Ztracený mobil

Na linku 158 volá žena s nahlášením podezření ze šikany jejího nezletilého syna a odcizení mobilu, který dostal před pár dny k narozeninám. 13letý kluk si prý nepamatuje, kde přístroj je, a říká, že ho ztratil. Jeho matka má ale podezření, že ve škole dochází k šikaně jejího syna a mobil mu někdo ukradl. Při komunikaci s klukem si policisté všimnou jeho měnících se výpovědí, šikanu nicméně popírá. Situaci dál posune nečekaný příchod chlapcova spolužáka v doprovodu otce se ztraceným mobilem v ruce. Vyjde najevo, že poté, co se spolužákovu otci nezdálo, že jeho syn přinesl ze školy nový telefon s tvrzením, že jej našel, přiměl syna říct víc informací. Kluk se obhajoval, že mu spolužák telefon prodal sám. Dospělí nemají vůbec jasno, co se skutečně mezi kluky stalo. Evidentní je jen to, že z přítomnosti spolužáka u nich doma není hoch nadšený, a nakonec přizná, že jej spolužák šikanuje. Jak ale při následném rozhovoru se spolužákem vyjde najevo, za agresivitou chlapce se skrývá domácí násilí od jeho otce. Zahájeno proto bude vyšetřování.

Spor o balkon

Policejní hlídka obdrží oznámení o napadení, kterým vyvrcholily spory dvou starších sousedů bydlících v bytech nad sebou. Muži se údajně hádali kvůli balkonu, který měl výše bydlící muž sousedovi pozvracet a házet na něj lógr z kávy. Sousedský spor se ale změnil v závažný trestný čin. Muž z vyššího patra vnikl do sousedova bytu, napadl ho a bodl. Zranění naštěstí nebylo hluboké, na místě zraněnému pomohli přivolaní záchranáři, poté byl transportován na chirurgii. Útočník, který na místě nadýchal 1,67 promile, byl převezen do policejní cely a následující den si vyslechl verdikt o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

STŘEDA


Zlevněné máslo

Policie je přivolána do obchodu, kde právě probíhá bitka o zlevněné máslo. Tři lidé se perou o jeden karton másla. Jedna dvojice si totiž chtěla vzít celý karton, ve kterém bylo větší množství kostek, než obchod na osobu vydával. To se nelíbilo další zákaznici, která následně vyvolala hádku. U slovního napadání ale neskončilo, spor vyústil ve rvačku, jenž pokračovala i po příjezdu policejní hlídky na místo. Vášně se policisté snažili uklidnit a nakonec všechny aktéry konfliktu odvezli na služebnu.

Ukradený leguán

Na tísňovou linku volá majitelka malého zverimexu, že z obchodu zmizel leguán a šlo zřejmě o krádež. Na místě policisté vyslechnou, že v obchodě se téměř denně pohybuje paní, která nic nekupuje, ale povídá si se zvířaty i se zákazníky… Dnes tam také byla a nejvíce času prý opět trávila u leguána, kterého si oblíbila, a dala mu dokonce jméno – Ferda. Majitelka obchodu si musela odskočit, po chvilce už ale paní ani leguána na místě nenašla. Podnikatelka ale adresu ženy zná, jednou ji totiž doprovázela domů poté, co se jí udělalo nevolno. Policisté proto vyrážejí na místo. V bytě, do kterého je pustí ženina sousedka, skutečně najdou v jedné z místností popisovanou ženu. Chová se k nim mile a na klíně má leguána. S policisty si povídá, ale její konverzace smysl nedává. Sousedka hlídce vysvětlí, že žena byla vždy zvláštní a je to s ní teď špatné, protože jí nedávno zemřela maminka, která se o ní starala. Policistům nezbývá než zavolat záchranku a nechat ženu převést do psychiatrického zařízení. Ferda se poté vrátil zpátky do zverimexu.

ČTVRTEK


Hádka rybářů

Policisté zasahují u bitky dvou rybářů. Mladší z nich měl vyvolat hádku kvůli tomu, kdo má lepší vybavení na lovení a kdo je lepší rybář. To rozlítilo jeho staršího kolegu a hádka se vyostřila. Nakonec si muži navzájem zničili i vybavení a snažili se jeden druhého hodit do ledové řeky. Policie nakonec odvezla na stanici oba muže, protože škoda, kterou si měli způsobit, převyšovala několik desítek tisíc korun. 

Nenapravitelný agresor

Policejní hlídka je přivolána k šarvátce zetě a tchána. Zraněný zeť je pod vlivem alkoholu a dostane se do potyčky i s členy záchranné služby, která byla na místě. Policisté agresivního muže zpacifikují a vyslechnou informace o tom, co se na místě vlastně stalo. Do jednoho z bytů v přilehlém domě přijeli záchranáři k pacientovi se zraněním hlavy, které utrpěl při potyčce s tchánem. Mladý muž po příjezdu RZS postupně kladl větší a větší odpor, očividně byl pod vlivem alkoholu a nakonec začal být tak agresivní a záchranáře napadat, že se museli schovat v sanitním voze, aby zabránili dalšímu útoku. Celé události předcházela rodinná rozepře, při které jednadvacetiletý zeť fyzicky napadl svého tchána. Záchranáře i policii přivolala dcera napadeného, která je zároveň manželkou agresora.

PÁTEK


Výběr nejzajímavějších případů pořadu Policie v akci

Policisté budou mimo jiné zasahovat u případu agresivní dcery, objasňovat situaci spojenou s útěkem z dětského domova nebo vyslechnou příběh krásného podvodníka.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 11.12. 2017 v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !