Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 2. cyklus - 16.10. 2017

16. 10. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 16. října v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manžely a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Policie v akci - 2. cyklus - 16.10. 2017PONDĚLÍ - Ukradené květiny


Je odpoledne. Na tísňovou linku volá starší muž s ohlášením vandalismu. Aby to u nich v ulici bylo hezké, stará se s několika sousedy o místo mezi chodníkem a silnicí. Záhonek hezky osázel a sousedé mu nosí květiny ze zahrádek. Někdo květiny ale ukradl a starý pán je rozrušený. Myslí si, že za vším stojí parta mladých lidí scházejících se na místním hřišti. Je zrovna po dešti, na chodníku jsou tak patrné stopy od bláta, které policisty zavedou k nedalekému domku starších manželů. Ti akorát na zahrádce sází květiny, které jim přinesl jejich vnuk jako omluvu za ty, které prarodičům zničil jeho pes. Jsou to stejné květiny, které postrádají v sousedství? Jak zareaguje vnuk na konfrontaci s policií?

ÚTERÝ - Sprejeři


Policisté přijíždějí k zastávce, kde je hlášena potyčka tří mladých lidí. Mladík zvaný Bogy zkouší ujet na skejtu, vjede ale hlídce přímo „do rány“. Objasnit situaci chce dívka, jejíž chaotického vysvětlování ale policistům nic neujasní. Jak se ale ukáže, Bogy hecoval kamaráda Martina, aby s ním posprejoval zastávku, jinak by ho ve škole ztrapnil. Martinova sestra, která všemu přihlížela, se bojí, že pak budou mít s bratrem doma průšvih. Barevné ruce od sprejů však z činu usvědčují Bogyho. I on má větší strach z vlastních rodičů než z policie. Co mu doma řeknou?

Peníze od dědečka


Trenér fotbalového týmu volá policii, protože ve sportovním areálu našel obálku obsahující hotovost tři sta tisíc korun. Jeden z mladých fotbalistů tvrdí, že mu peníze patří, dostal je prý od svého dědečka. Policisté jej tak doprovodí domů. Mladíkova rodina žije v domě, kde s nimi bydlí i dědeček, ten je však senilní, ale tvrdí, že žádné peníze vnukovi nedal. Jak se ukáže, starý pán nevěří bankám, finanční hotovost tak prostě střádá doma. Policejní hlídka jej tedy požádá, aby své úspory zkontroloval. Ke svému překvapení zjistí, že mu chybí tři sta tisíc. Přizná se vnuk k odcizení dědečkových peněz? A k čemu je vlastně potřeboval?

STŘEDA - Nespokojený dědic


Policejní hlídka vyjíždí prověřit oznámení, podle něhož mělo dojít k napadení. Podle ženy, která volala na tísňovou linku, přišel do bytu její opilý syn a chová se velmi agresivně, dokonce napadl svého mladšího bratra. Šestatřicetiletý muž je umazaný od krve a zjevně silně opilý. Krev na jeho oblečení je prý ale jeho vlastní a pochází z oděrek na rukou. Jako důvod napadení matky a mladšího bratra uvádí dědické spory. Chtěl si však jen z bytu vzít své věci. V jeho pokoji ale najdou policisté hotovou spoušť. Matka jim sdělí, že syn v záchvatu zuřivosti pokoj zdemoloval a došlo i k napadení mladšího bratra. Dechová zkouška ukazuje u muže hodnotu 2,21 promile alkoholu. Nezbývá než opilce uklidnit a odvézt na protialkoholní záchytnou stanici.

Žárlivá manželka

Je noc. Policie dorazí před klub, kde hystericky „vyvádí“ žena, která je přesvědčena o tom, že ji uvnitř manžel podvádí. Sledovala ho z domu až před klub, před kterým se bavil s nějakou ženou a následně vešel dovnitř. Vstup do klubu jí zatarasil pracovník ochranky, kterému nechtěla ukázat obsah kufru, který nese. Ona neudržela nervy na uzdě a fyzicky na něj zaútočila. Ruch z ulice zaujme také ženu, která je zřejmě majitelkou klubu. A zrovna ji považuje manželka za milenku svého muže. Neznámá ani nezapírá, že by jej znala. Vzduchem najednou létá oblečení z kufru, které podle manželky patří právě neznámé ženě. Jak to celé skončí, když se k hádce dvou žen přidá ještě manžel, oblečený v dámských šatech? Přizná své ženě, co v nočním klubu vlastně dělá?

ČTVRTEK - Okradená mrtvola


Na policejní stanici přijímají tísňové volání z pohřebního ústavu. Z rakve s mrtvolou starší ženy se přes noc ztratily zlaté šperky, se kterými měla být žena pohřbená. Na místě činu čeká majitel ústavu a dcera mrtvé ženy. Ta hystericky pláče a vykřikuje. Dožaduje se okamžitého nalezení šperků, protože pohřeb má být už za dva dny. Šperky prý dostala její matka od svého manžela, který už také nežije. Jejich hodnotu dcera odhaduje na minimálně padesát tisíc korun. Rakev byla přes noc zavřená, kam zmizely šperky, ale nikdo neví. Policisté tak prověřují všechny, kdo mají od pohřebního ústavu klíče. Jeden ze zaměstnanců je najednou velmi nervózní. V ústavu se teprve zaučuje, protože jej jednou má po otci převzít. Svou práci ale rád nemá a před kamarády se za ni stydí. Dokázal by však zrovna on okrást mrtvou ženu?

Sniper

Na tísňovou linku volá mladý muž. Je vyděšený, třese se mu hlas, prý ho chce někdo zavraždit. Cestou domů na kole po něm údajně někdo vystřelil. Je zraněný, rána zasáhla kolo a odrazila se ještě na nohu, on spadl a teče mu krev. Policisté potkají malého chlapce, který prozradí, že se před chvílí v místě údajné střelby pohyboval jeho starší bratr s kamarádem, něco schovávali, pak se mu ale ztratili. Rozhovor přeruší zvuk šustění a šepot. Najednou se mezi stromy objeví dva teenageři (15), jakmile ale spatří policisty, dají se okamžitě na útěk. Honička však netrvá dlouho. Oba se tváří sice provinile, ale policistům tvrdí, že nic nevědí a nikoho neviděli. Hlídce je jasné, že očividně lžou. Proč by ale stříleli na neznámého muže?

PÁTEK - Soukromé očko


Vyděšená žena volá na tísňovou linku a zmateně vypráví, že ji někdo sleduje, a ona má strach. Už dlouhou dobu si všímá podezřelého auta s tmavými skly, které ji neustále pronásleduje, doma navíc našla skrytou kameru. Policejní hlídka vyráží na místo – do bytu v luxusním domě s velkými okny do ulice. Ve dveřích je vítá hezká mladá žena (31), která si prý ze začátku myslela, že je blázen, což potvrdil i její manžel. Začala si proto vše zapisovat do diáře – kdykoliv auto uviděla, kde to bylo a kdy. Poznamenala si i číslo registrační značky auta a skutečně šlo vždy o ten samý vůz. Začala se bát, zatahovala závěsy, i když to normálně nedělá, a právě u nich si všimla i malé kamery směřující na postel. Proč mladou ženu někdo sleduje? A proč jí její manžel nevěří?

Alkohol a nezletilí v parku

Policejní hlídka vyjíždí ke skupině šesti osob, které v parku na trávníku popíjejí alkohol a hlasitě se baví. Vzhledem k tomu, že se tři mladíci a tři slečny dopouštějí porušování vyhlášky, které zakazuje konzumaci alkoholu na některých prostranstvích, hlídka se je rozhodne zkontrolovat. Ověřením jejich totožnosti policisté zjistí, že jsou všichni mladiství. Provedenými dechovými zkouškami u nich byly naměřeny hodnoty od 0,25 promile do 0,94 promile. Jejich chováním se tak rozhodně bude zabývat příslušný odbor sociálně právní ochrany dětí.

Sledujte nový pořad Policie v akci od pondělí 16.10. 2017 v 16.50 každý všední den na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !