Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci – 4. cyklus 12.2. 2018

12. 02. 2018 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky premiérovou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 12. února v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

PONDĚLÍ


Policie v akci – 4. cyklus 12.2. 2018Xenofob
Policejní hlídku přivolá řidič tramvaje, ve které se prý rvou neznámí muži. Na zastávce policisté najdou dva studenty, jeden z nich je cizinec. A to se právě nelíbilo podnapilému muži, který zřejmě podlehl protiimigrační náladě a nesnáší všechny cizince. Kamarád zahraničního studenta kvůli tomu dostal pár ran a výtržník skončil v poutech.

Muž před ZŠ
Zaměstnankyni základní školy je podezřelý muž, který už nějakou dobu stojí před školou, pozoruje vycházející děti a prohlíží si nějakou fotografii. V obavě, že by mohl mít v plánu některé z dětí unést, volá proto policii. Hlídka se poté snaží s mužem komunikovat, on ale fotku ukryje a odpovídá jednoslovně. Nakonec fotografii, na které je asi pětiletá holčička, přece jen ukáže s tím, že jde o jeho dceru, se kterou mu jeho bývalá žena zakazuje se vídat. Má u sebe i dokumenty, které potvrzují, že má nárok na to svou dceru vídat jednou za dva týdny o víkendu. Po chvíli ze školy vychází dívka, na kterou muž zavolá jménem. Dítě je evidentně šťastné, usmívá se a muže rádo vidí. Běží k němu s oslovením „tati“. Policisté se proto rozhodnou, že všichni pojedou za matkou, aby jim vysvětlila, proč muži zabraňuje se s dcerou stýkat. Matka je však při setkání hysterická a křičí, do muže dokonce buší pěstmi. Nakonec musí na policii k podání vysvětlení.

ÚTERÝ


Milenec ve špajzu
Mladý muž volá policejní hlídku, protože se nemůže dostat domů. V zámku je asi klíč a jeho přítelkyně, která by měla v bytě být, má vypnutý telefon. On se bojí, že se jí něco stalo, protože prý bere nějaké léky na srdce. Do bytu se nakonec dostanou poté, co jim dívka otevře, prý neslyšela, spala. Jejímu příteli se ale její vysvětlení nezdá a ukáže se, že jeho podezření je správné – v bytě najde schovaného milence.

Poprvé otcem
Policisté vyjíždějí kvůli rušení nočního klidu na sídliště. Tam objeví dva opilce, kteří vylezli na střechu garáže, kde vyřvávají. Jeden z nich je novopečený otec, který za malou chvilku po příjezdu hlídky nešťastně přepadne dozadu a skončí s poraněnou hlavou. Druhého mladíka musí policisté zpacifikovat, v opilosti vyvádí a vinu za pád svého kamaráda dává policistům, navíc jim při ošetřování raněného muže překáží. Po příjezdu záchranné služby si jej proto hlídka odveze na služebnu.

STŘEDA


Přepadená pacientka

Při čekání na sanitku ještě v areálu nemocnice přepadl starší ženu mladý bezdomovec. S ženou zesláblou po několikahodinové dialýze se přetahoval o kabelku, kterou nakonec urval a utekl s ní. Policisté po muži pátrali a krátce po činu jej zadrželi schovaného v kontejneru. K jeho dopadení pomohlo nahlášení zaměstnance nemocnice, který slyšel ženino volání o pomoc. Zadržený muž celou dobu zapíral, že by ženu přepadl, její kabelka, kterou měl ale stále u sebe, ho jasně usvědčila ze zločinu, a on proto skončil na služebně.  

Falešní policajti
Policejní hlídka dostane udání, že dopravní kontrolu provádí falešní policisté. Policisté vyjíždí k prověření situace a povolají raději posily. Oznámení se ukáže jako pravdivé, falešní policisté proto končí s pouty na rukou a jsou odvezeni na služebnu.

ČTVRTEK


Zamčené batole
Na tísňové lince je ohlášen případ malého dítěte, které se mělo v koupelně bytu zamknout. Hlídka na místě zjistí, že se k dítěti již pokoušel dostat starší muž z vedlejšího bytu, vypáčit dveře do koupelny se mu ale nepovedlo. Od matky dítěte mezitím zjistí, že se jedná teprve o batole, dveře do koupelny, vzhledem k možnému ohrožení dítěte, proto se svolením ženy násilím vylomí. Nezraněné dítě pak policisté předají šťastné matce a poučí ji, aby nenechávala své dítě bez dozoru a byt zajistila tak, aby se podobná situace už nemohla opakovat.

Přespávači
Manažerka prodejny koberců přivolá policejní hlídku, protože zjistila, že v obchodě přes noc spali neznámí muži. Bojí se, zda nejsou ozbrojení. Policisté rychle zjistí, že jde o mladíky, které už jednou legitimovali při nahraném přepadení trafiky. Jsou to kluci, kteří točí videa na známý videokanál, a podle všeho se v obchodě nechali zamknout úmyslně. Od policistů se jim dostane upozornění, že žádné video z této jejich „akce“ se nemůže nikde objevit, jinak by to museli kvalifikovat jako trestný čin.

PÁTEK


Sousedova motorovka
Ze zahrady muži zmizela motorová pila, se kterou právě pracoval, z dílny pak ještě křovinořez a nová bedna s nářadím. To vše bylo pryč během chvíle, kdy se doma jen rychle naobědval. Při sepisování protokolu se na zahradě objeví soused nesoucí v ruce motorovou pilu, ve které poškozený poznává právě tu svou. Soused tvrdí, že ji před chvílí koupil od mladíka, který na něj zazvonil, že mu došel benzín, a on ztratil peněženku. Vzpomněl si také, že u mladíka viděl i ostatní věci, které zmizely sousedovi ze zahrady, které prý mladík asi prodal dalším sousedům. Policisté se rozhodnou pro rychlou akci, na konci města zloděje vidí, jak poslední bednu nabízí někomu u domu. Neznámý se pokusí o útěk, ale marně. Jak policisté zjistí, v zoufalé situaci je, ale poněkud jiné, než tvrdil sousedům – partnerka ho vyhodila z domu a on už několik dní spí po ubytovnách a potřebuje peníze. Přístřeší na další noc mu tak poskytne policejní cela.

Spáč ve fastfoodu – v dětské herně
Na tísňovou linku volá pracovnice herny, neznámý muž prý spí v dětské herně. Ona jej našla ráno po příchodu do práce ve skluzavce v dětském koutku. Hlídka na místě skutečně objeví spící osobu. Mladík jim tvrdí, že jej zaměstnanci restaurace předchozí večer v podniku omylem zamkli, a on v něm tedy musel nuceně přenocovat. Při prověření mladíkových dokladů se ale ukáže, že je hledanou osobou.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 12. února v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: FTV Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !