Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 41: Odložené dítě, zoufalá matka… a mnohem víc

7. 10. 2019 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže a ženy zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Odložila dítě na úřadě

Na linku 158 volá úřednice sociálního odboru Prahy 6 Hana Rychlíková, že k nim někdo na úřadě asi odložil malé dítě. Na místo vyráží autohlídka policie. Projde úřadem a na chodbě sociálního odboru radnice skutečně nachází úřednici s malým chlapcem.  Žena popisuje, že úřední hodiny skončily, chtěla jít domů, ale pak si na chodbě všimla chlapce. Někdo ho tu odložil i s taškou, co je uvnitř, se nedívala. Policisté si tašku prohlédnou – je v ní jen dětské oblečení – vzkaz od matky, rodný list ani adresa v ní ale není.

Policie v akci 41: Odložené dítě, zoufalá matka… a mnohem vícHlídka se proto snaží chlapce všemožně rozmluvit. Ten nejprve vypadá hodně nešťastně, ale nakonec řekne, že se jmenuje Honzík Válek. Úřednice si vzpomene, že paní jménem Válková byla ráno na úřadě žádat o peníze. Policistům úřednice řekne, ať počkají na chodbě, že se dojde do kanceláře podívat, jakou má žena adresu. Po chvilce se vrací s malým lístečkem, kde je adresa napsaná. Policisté poděkují, chlapce vezmou do auta a jedou s ním do jeho bydliště. Na pomoc si zavolají OSPOD. Policisté na byt Simony Válkové zazvoní, aby se zeptali, jak vysvětlí, že nechala syna na úřadě samotného.

Paní, která jim otevře, je agresivní a na policisty se oboří, že jí ráno na úřadě odmítli vydat dávky a z čeho má asi syna živit. Mámu už nemá a chlap od ní utekl. Tak ať se o syna postará stát. Až bude mít peníze, zase si ho k sobě vezme. Policisté ženě vysvětlí, že situace se určitě dá řešit i jinak, než že svého syna opustí na úřadě. Ale že u ní chlapce skutečně nechat nemohou, protože je podnapilá a případ budou řešit jako odložení dítěte. Sám chlapec se k mámě nehrne a spíš se schovává za policisty.

Zoufalá matka

Je den. Na tísňovou linku volá nějaký člověk, aby oznámil pravděpodobně opilou matku s malým dítětem, o které se nedokáže postarat. Policisté jedou na místo, chvilku po ní pátrají, pak je ale nasměruje dispečink, že další oznamovatel nahlásil přesné místo. Když tam policisté dorazí, skutečně spatří na lavičce sedět Veroniku, vedle které stojí malá holčička, Kristýnka.

Policisté vše s Veronikou začnou řešit, ta je ale doopravdy naprosto mimo, policisty skoro ani nevnímá. Policisté z ženy alkohol necítí. Až poté se policistům podaří z ženy dostat, že si vzala silná sedativa, může mít i krabičku v kabelce. Policisté volají záchranku a zjišťují, co dělat s dítětem. Když se ptají na otce, Veronika jim podává telefon a říká „Milan“. Policisté takové jméno v seznamu skutečně najdou a volají tam.

Zvedne to Milan Vacek. Když slyší policisty, je vyděšený a ptá se, co se stalo. Když mu policisté řeknou, kde jsou, říká, že pracuje hned vedle a že okamžitě přijde. Milan mezitím policistům vysvětluje, že jim docela nedávno zemřela mladší dcera na vrozenou nemoc a že to manželka hodně špatně nese a asi to dnes omylem přehnala s léky. Záchranka Veroniku odváží, policisté Milana legitimují a nechávají mu jeho dceru v péči. Pak odjíždějí.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 7. října na TV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles