Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 49: Myslivci v akci – bez mysliveckého lístku, falešný policista a mnohem víc

2. 12. 2019 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.


Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Myslivci, nebo podvodníci?

Na linku 158 volá vystrašená svědkyně Viktorie Zimová, že právě v chatové oblasti, kde pobývá na chatě, venčila psa a zaslechla opakovanou střelbu. Žena bude na hlídku čekat na místě, aby jim přesně vypověděla, co se toho večera stalo. Hlídka dojíždí na místo, kde už netrpělivě Zimová čeká, ihned na ně mává. Zimová je velice familiární, evidentně upovídaný typ a než se policisté pomalu dostanou ke slovu, vypráví jim průběh celého večera – kdy si vařila kávu, pak měla na něco chuť apod. (historka je zbytečně dlouhá), teprve po napomenutí hlídky se dostane zpět ke střelbě, kterou údajně zaslechla nedaleko chatové oblasti z lesa. Žena přehnaně popisuje, jak se strašně vyděsila, že se to nikdy nestalo.

Policie v akci 49: Myslivci v akci – bez mysliveckého lístku, falešný policista a mnohem vícJejí nesmyslně dlouhé povídání přeruší až další výstřel, s nímž se policisté dávají do pohybu a směřují vozem přímo k lesu, aby situaci prověřili. Noční les může skrývat ledacos, hlídka se pomalu plíží, pokouší se zaslechnout sebemenší zvuk, který by je upozornil na stopu. Místo toho zanedlouho zaslechnou hluk a uvidí dva muže se zbraněmi. Policisté vpadnou do zad mladému muži v mysliveckém. Policisty zajímá především to, co muži v lese pohledávají. Při kontrole dokladů hlídka zjistí, že muži sice mají zbrojní průkaz, ale nemají oprávnění k loveckým účelům. A navíc nemají ani povolení k odstřelu. V kufru auta najdou zastřelené divoké prase. Hned je jisté, že se jedná o pytláctví. Oba muži jsou převezeni na služebnu.

Falešný policista

Na linku 158 volá muž, že mu před chvílí udělil městský strážník pokutu, na kterou mu nedal doklad, ani když jej vyžadoval. Oznamovatel uvádí, že strážník vypadal velmi podezřele a že má pochyby o jeho chování. Žádá policii o kontrolu podezřelého muže. Má podezření že jde o falešného policistu. Na místo vyjíždí hlídka. Oznamovatel, Aleš Skoumal na ně čeká na ulici nedaleko křižovatky se semafory a přechody, kterou uvedl na dispečink. Když policisté přijedou na místo, Aleš k nim přijde a znovu vysvětlí, co se stalo. Popíše, že přešel na červenou, ale spíše tak, že mu tam na semaforu padla, už když byl v polovině přechodu, a tak již přešel na druhou stranu. Tam na něho čekal městský strážník, který mu okamžitě udělil pokutu 500 Kč za to, že přešel na červenou.

To se Alešovi nezdálo a nejdříve se s policistou přel. Ten mu pohrozil, že mu může pokutu ještě navýšit a doporučil mu, aby se s policisty nikdy nehádal, a tak Aleš na nátlak strážníka nakonec pokutu na místě zaplatil. Když požádal strážníka o doklad na udělenou pokutu, strážník ho odbyl, že mu došly papíry. Když ale Aleš naléhal dál, policista mu pak nabídl, že když počká půl hodiny, tak dojde na služebnu a bloček mu přinese. To se Alešovi ale samozřejmě nechtělo, a tak odešel bez dokladu. Pak se mu ale celá situace rozležela v hlavě a rozhodl se zavolat policii.
Aleš policistům popíše muže, který měl na sobě bundu městská policie. Ti pak vyrazí podezřelého policistu hledat. Za nedlouho na něho narazí, jak zrovna pokutuje dalšího člověka, a to za stejný přečin, přecházení na červenou a opět nemá bloček. Vychází najevo, že nejde o strážníka městské policie, ale o podvodníka, který někde sehnal bundu městské policie, zfalšoval policejní průkaz a rozhodl si na udělování pokut přivydělat.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 2.12. 2019 na TV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !