Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 50: Opilá řidička, bomba ve škole a mnohem víc

9. 12. 2019 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Opilá řidička

Hlídka jede ulicí a na křižovatce z boční ulice si všimne  nastartovaného auta. Zároveň to vypadá, jakoby tam řidič spal. Zastaví a jdou se na situaci podívat. Skutečně to vypadá, jakoby řidička spala za volantem. Zaklepají, zabouchají, ale řidička se nehýbe. Otevřou dveře, neví, zdali ji nepostihla např. nějaká zdravotní nevolnost. Zajistí vozidlo, aby se náhle nerozjelo, a řidičku pomalu probudí. Ta vůbec neví, kde je a co se děje. Policistům je jasné, že není schopna řídit vozidlo, ale zatím nevědí, kde je problém. Žena se jim jeví jako opilá nebo pod vlivem prášků či jiných drog. Ale nelze vyloučit, že se jedná o zdravotní problém.

Policie v akci 50: Opilá řidička, bomba ve škole a mnohem vícŽena se postupně probere, vystoupí z auta a z toho jak mluví a co říká je zjevné, že je silně podnapilá. Tvrdí, že nic neprovedla, že si jenom nastartovala, protože jí byla zima. Tomu ovšem neodpovídá poloha vozu. Policisté jí chtějí dát dýchnout, ale není toho schopna a tak se rozhodnou vůz odstavit. Při kontrole dokladů se ukáže, že vůz není její a dokonce, že ani nemá řidičský průkaz. Vůz není hlášený jako kradený. Řidička jim po několikerém dotazování sdělí majitele, který bydlí nedaleko, a kterého žena na místo zavolá. Majitel vozu přichází, ukazuje se, že je to přítel řidičky. Žena u něj v noci byla, ale že mu vzala vůz, nevěděl. Potvrzuje, že něco vypili a nakonec se hodně pohádali a ona odešla v afektu. Muž se prokáže doklady k vozu a zároveň nechce na ženu podávat nějaké oznámení. Policisté si berou kontakt na muže a zároveň ho informují, že budou potřebovat, aby se dostavil na služebnu. Žena je zatčena, protože řídila pod vlivem.

Bomba ve škole

Je všední den dopoledne. Na tísňovou linku telefonuje údajný Jonáš Hromádka a ohlašuje přitom, že našel bombu ve sklepě domu na určité adrese. Má výraznou vadu řeči. Pak zavěšuje. Na zpětné volání ale nikdo nereaguje, a na uvedené adrese je střední škola, vše proto působí podezřele a dispečink na místo vysílá hlídku. Policisty ve škole přivítá ředitelka Žaneta. Když jí řeknou, o co jde, odvede policisty do ředitelny, aby vše mohli vyřešit. Jonáš Hromádka se jmenuje jeden chlapec z druhého ročníku a ředitelka se i s policisty vydává za ním. Jonáš, když vidí policisty, tváří se vyděšeně. Vyděšeně policistům říká, že vůbec o ničem neví a že rozhodně nevolal.

Žaneta policistům říká, že to je opravdu bezproblémový chlapec s dobrým prospěchem. Když začnou pátrat, proč se volající ohlásil jeho jménem, vyptávají se, jestli s někým neměl třeba spor. Když navíc policisté zmíní vadu řeči volajícího, Jonáše najednou napadne Ivo. Prý se teď nějak nepohodli kvůli jedné spolužačce. Žaneta Iva vyvolá rozhlasem. Ivo vejde a tváří se zamračeně, ale i trochu vyděšeně. Policisté se ho začnou vyptávat. Ivo nejdřív zapírá a tvrdí, že to na něj chce jen Jonáš hodit (ten to odmítá), ale nakonec se Ivo pod tíhou důkazů přizná. Řekne, že se mu nechtělo už na odpolední vyučování, a že ho napadlo hodit to na Jonáše. Žádnou bombu pochopitelně nenašel. Policisté se rozhodnou, že Iva odvezou na služebnu. Žaneta zatelefonuje rodičům, aby tam dorazili. Policisté odjíždějí.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 9. prosince na TV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !