Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 6. cyklus - 13.11. 2017

13. 11. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 13. listopadu v 16.50.

Policie v akci – 13.11. 2017:


Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

PONDĚLÍ


Žena v okně


Policie v akci - 6. cyklus - 13.11. 2017Policie přijíždí k místu, kde má být z balkonu vykloněná žena, která se chystá spáchat sebevraždu. Byt není zamčený, hlídka proto vchází dovnitř, kde na balkóně skutečně spatří osobu připravenou skočit dolů. Stačí, aby se žena jenom trochu pohnula, a spadne. Přítomnost policistů nějakou dobu vůbec nebere na vědomí, nakonec přece jen začne komunikovat. Stále však není jasné, jestli se dívka odhodlá nebo neodhodlá skočit. Tvrdí, že už nemůže dál…

Vypečený řemeslník

V noci volá na tísňovou linku policie žena, která ohlásí problém své sousedky s podnapilým řemeslníkem, který jí rekonstruuje byt a odmítá odejít. Sousedka už jednou u ní musela přenocovat. Po příjezdu policistů s nimi řemeslník mluví skrz řetízek na dveřích sousedčina bytu a vymlouvá se na svůj těžký život a rozchod s přítelkyní. Chce, aby ho v bytě nechali ještě jednu noc. Po odmítnutí jeho žádosti vyhrožuje, že byt zapálí. Policisty sice pustí dovnitř, v ruce ale drží zapalovač. Hlídce se jej ale nakonec podaří zpacifikovat a ověřit také jeho totožnost. Jak se ukáže, po muži je vyhlášeno pátrání, namísto cizího bytu, který rekonstruoval, se tak nezvaný návštěvník musel spokojit s policejní celou. 

ÚTERÝ


Podvodnice

Při své všednodenní obchůzce zpozoruje hlídka na ulici konflikt, který vypadá vážně. Muž křičí na nějakou ženu, strká do ní a snaží se jí zabránit ve vstupu do domu. Žena se mu snaží uhýbat a obejít ho, ale marně. Policisté k hádající se dvojici proto přistoupí, muž tak do ženy strkat přestane a zmateně vysvětluje, že situace není taková, jak vypadá, on se jen snažil dostat zpět to, co mu patří. Žena je za přítomnost policistů evidentně ráda a žádá je o pomoc. Muž jí prý už dlouho pronásleduje a ona z něj má strach, prý už podala i trestní oznámení za nebezpečné pronásledování. Policisté chtějí oba aktéry hádky prověřit.

Zatímco muž s tím problém nemá, žena najednou přestane vypadat vystrašeně a situaci zlehčuje. Jak se ukáže, muž žádný záznam nemá, zato ona by se za ten svůj nemusela stydět. Byla už několikrát za podvody ve vězení a další výkon trestu ji čeká – už před měsícem měla nastoupit do věznice. S mužem, se kterým se hádala, se seznámila na internetové seznamce a s historkou o nemocné matce a nákladné léčbě z něj vytáhla téměř 400 tisíc korun. Následně mu ze života zmizela. Když ji náhodou zahlédl na ulici, neudržel nervy na uzdě a své peníze chtěl zpět.

Ukradené kolo

V pozdním nedělním odpoledni přijímá policie hovor otce rodiny, který ohlašuje krádež nového synova kola z garáže. Na hlídku před domem čeká otec se dvěma svými syny a ukazují policistům zničený zámek. Mladší syn ani otec si ničeho podezřelého v noci nevšimli, starší ale tvrdí, že sice slyšel z garáže divné zvuky, ale myslel si, že je dělá nějaké zvíře. On byl ještě vzhůru – hrál hry na počítači. Mladší z kluků tomu ale moc nevěří, ví, že bratr má při hraní vždy na uších sluchátka, a tak nemohl nic slyšet, navíc, garáž je na úplně druhé straně domu. Starší bratr vypadá najednou nervózně, zrudne a dívá se do země. Do této situace přijíždí otec jeho spolužáka, který se prý dozvěděl, že jeho syn od staršího z bratrů koupil za 1000 korun kolo. Přijel ho proto vrátit a žádá své peníze zpět. K překvapení otce obou kluků, starší syn skutečně požadovaný obnos má a vrací jej otci svého spolužáka. Jak pak kluk policistům vysvětlí, krádež kola nafingoval, protože kolo také chtěl, ale otec jej koupil mladšímu bratrovi, kterého má prý raději.

STŘEDA


Agresor v kolonii


Po osmé hodině večerní obdrží policejní hlídka hlášení o telefonátu vystrašené ženy na tísňovou linku. Prý jí vyhrožuje neznámý muž s krumpáčem v ruce. Své výhružky podpořil bouchnutím krumpáčem do její chatky. Hlídka na místě najde zjevně podnapilého agresivního muže s krumpáčem v ruce. Výzvu o odložení nástroje muž neuposlechl, dokonce vyhrožuje i policistům a záhy se výhružku pokusí splnit, když se s úskokem vpřed snaží ohnat po jednom z policistů krumpáčem. Naštěstí jej nezasáhne, což ho ale neodradí a pokusí se zaútočit znovu. Krumpáč mu vyklouzne, a policistům se tak podaří jej zneškodnit. V mužově batohu pak najdou ještě páčidlo, několik ukradených předmětů, nože a plynovou pistoli, o které muž tvrdil, že ji má na obranu. V současné době je pětačtyřicetiletý muž s trestní minulostí podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, trestného činu krádeže a útoku na veřejného činitele. Dechová zkouška u něj navíc ukázala bezmála tři promile alkoholu v krvi.

Podivný muž na zastávce


Policii volá žena, která je svědkem útoků dvou dospívajících chlapců, kteří házejí kameny na muže schovávajícího se v odlehlé autobusové zastávce a napadají ho. Po příjezdu hlídky incident stále pokračuje. Napadený muž navíc krvácí z nosu a krčí se v rohu. Chlapci jej prý sledovali, když jel autobusem, a vystoupili s ním. Policistům se bez váhání legitimuje. Mladíci mají ale svou verzi příběhu.

Sestru jednoho z nich měl sledovat neznámý, divný muž nabízející jí zmrzlinu a pozvání do Zoo. Bratrovi se svěřila, že z neznámého muže byla vyděšená a později mu onoho muže ukázala na autobusové zastávce, kde se pohyboval. Jde právě o muže, kterého napadli – kluci se to s ním rozhodli vyřídit sami, protože nedůvěřovali tomu, že by to udělali jejich rodiče. Napadený muž jakékoliv obvinění odmítá a považuje to za velký omyl. Kluci mají ale v telefonu důkaz – fotografii velmi dobré kvality, na které je vyfocen s vyděšenou sestrou jednoho z nich, které nabízí zmrzlinu…

ČTVRTEK


Nahý jogín

Majitelka jóga centra volá na policii s oznámením, že jeden z klientů, kteří si přišli k ní zacvičit, se v šatně svlékl úplně donaha a odmítá se obléct s tím, že chce cvičit tak, jak byl stvořen, v souladu s přírodou a přirozeností, na které je jóga založená. Nechce centrum ani na opakované výzvy opustit. Na svém si trvá i po příjezdu policistů. Domnívá se, že když si lekci zaplatil, má právo cvičit, jak se mu zlíbí. Hlídka muži pohrozí zatčením a obviněním z výtržností. Pod tímto tlakem jogín ustupuje a z centra odchází pro tentokrát jen s napomenutím.

Ve víně je pravda

Ve vinárně dojde ke vzájemnému napadení dvou hostů. Majitel proto okamžitě volá policii. Hlídka přijede rovnou doprostřed rvačky dvou mladých mužů, jejímiž svědky jsou i majitel podniku a mladá žena. Mladíky se jim povede od sebe odtrhnout, zpacifikovat a rvačku ukončit. Z výpovědí obsluhy se pak dozví, že rvačku z neznámého důvodu vyvolal jeden ze stálých zákazníků vinárny poté, co si všiml mladého páru, a nejdříve slovně, a pak i fyzicky, mladého muže napadl. Napadený ani jeho manželka útočníka neznají a netuší, proč ke rvačce došlo.

Útočník ale přiznává, že napadeného muže zná, protože jde o přítele jeho sestry, která s ním čeká dítě. On se ale k dítěti teď nehlásí a na budoucí maminku se vykašlal. Když jej útočník viděl ve vinárně a pochopil, že je ženatý, vjela do něj zlost. O vztahu své sestry s napadeným má navíc fotografie, které zveřejňovali na sociální síti. Po konfrontaci se napadený přiznává a své zuřící manželce se snaží vysvětlit, že šlo jen o flirt. Toto prohlášení ale znovu rozběsní bratra jeho přítelkyně, jedině přítomnost policistů zabrání dalšímu útoku. Čemu ale zabránit zřejmě nepůjde, bude rozvodové stání mladého páru.

PÁTEK


Výběr nejzajímavějších případů pořadu Policie v akci

V pohodovém odpoledni jsou návštěvníci cukrárny svědky zásahu speciální jednotky. Aniž by to tušili, policisté právě zatkli nedaleko sedícího ozbrojeného lupiče. A hlídka je přivolaná také do bytu seniorky, kterou měli o pamětní medaile po manželovi připravit dva mládenci nabízející jí výhodnou novou smlouvu na elektrickou energii.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 13.11. 2017 v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles